Fun facts & Trivia | 14×08 Byzantium

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 8ο επεισόδιο της 14ης σεζόν του Supernatural:

Byzantium

Σενάριο: Meredith Glynn ◊ Σκηνοθεσία: Eduardo Sanchez

Πρώτη προβολή: 6/12/2018


ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται τον Δεκέμβριο του 2018, ακολουθώντας άμεσα τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου.

 Λαμβάνει χώρα σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες, στο Lebanon του Kansas (Καταφύγιο) και στον Παράδεισο!


ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Στο επεισόδιο είδαμε την επιστροφή 5 παλιών χαρακτήρων:

 • Η Lily Sunder είχε πρωτοεμφανιστεί στο Lily Sunder Has Some Regrets της 12ης σεζόν.
 • Την Dumah και τη Naomi τις είδαμε τελευταία φορά στο Funeralia της 13ης σεζόν.
 • Η τελευταία φορά που είδαμε την αληθινή Kelly Kline ήταν στο φινάλε της 12ης σεζόν. Στο Patience της 13ης σεζόν, την είχαμε δει σε ένα βιντεομήνυμα που είχε αφήσει στο γιό της, ενώ στο The Big Empty της ίδιας σεζόν, ο Jack είχε μιλήσει σε μια ψυχολόγο shapeshifter που είχε πάρει τη μορφή της.
 • Την Κοσμική Οντότητα που διαφεντεύει στο Κενό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Big Empty. Εδώ παίρνει το όνομα “Σκιά”, αν και την αποκαλούν, επίσης, “Κενό”.

 Στο επεισόδιο αναφέρθηκαν, επίσης, και πολλοί χαρακτήρες, παλιοί και νέοι:

 • Ο Dean τηλεφωνεί στη Mary Winchester για να την ενημερώσει για το θάνατο του Jack (η τελευταία της εμφάνιση ήταν στο Nightmare Logic).
 • Αναφέρεται, επίσης, η εναλλακτική Kaia Nieves και το δόρυ της (η τελευταία τους εμφάνιση ήταν στο The Scar).
 • Αναφέρουν πολλές φορές την τρέχουσα αναζήτηση του εναλλακτικού Μιχαήλ, τον οποίο είδαμε για τελευταία φορά ‘ζωντανά’ στο Gods and Monsters, κι ύστερα, σε ένα φλάσμπακ στο The Scar.
 • Αναφέρεται η νέα Καβαλάρης του Θανάτου, Billie που έχουμε να δούμε από το Funeralia.
 • Αναφέρονται συνοπτικά τα γεγονότα του Lily Sunder Has Some Regrets, ο άγγελος Ishim και η αδικοχαμένη May Sunder.
 • O Dean μας θυμίζει τον προφήτη Donatello Redfield ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κώμα μετά τα γεγονότα του Good Intentions της 13ης σεζόν.
 • Αναφέρεται ο Θεός (που έχουμε να δουμε από το Alpha and Omega)
 • Αναφέρονται, επίσης, πολύ συνοπτικά, ο Όσιρις και τα γεγονότα του Defending Your Life, όπου ο αιγύπτιος θεός πέρασε από δίκη τους Winchesters.
 • Μας θυμίζουν την Πλάκα των Αγγέλων και τη μετάφραση που είχε κάνει ο Kevin Tran στην 9η σεζόν. H τελευταία φορά που είδαμε τον Kevin ήταν ως φάντασμα στο All in the Family της 11ης σεζόν.
 • Ο Castiel αναφέρει τον Metatron τον οποίο έχουμε και αυτόν να τον δούμε από το All in the Family .

 Ο Dean σχολιάζει ότι ο Kevin μετέφρασε την Πλάκα των Αγγέλων σε «μια γλώσσα που μόνο ένας προφήτης μπορεί να διαβάσει. Αυτό παραπέμπει στο επεισόδιο Heaven Can’t Wait της 9ης σεζόν, όπου ο Kevin μετέφρασε μέρος της Πλάκας σε  πρωτο-ελαμιτική σφηνοειδή γραφή.

 Μετά την επίθεση της Σκιάς, όλες οι Πύλες του Παραδείσου είναι πια ανοιχτές, όπως αναφέρει ο Castiel, ακόμα και εκείνες που είχε κλείσει ο Metatron στο φινάλε της 8ης σεζόν.

 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παράδεισος, για τα οποία μάθαμε στο επεισόδιο Funeralia, αναφέρονται πάλι εδώ. Από εκείνο το επεισόδιο δεν είχαμε ξαναδεί τον Παράδεισο στη σειρά.

 Η ανάσταση του Castiel από το Κενό, και η συνάντησή του με τη Σκιά, που είχαμε δει στο The Big Empty, αναφέρονται στο επεισόδιο και, μάλιστα, τα βλέπουμε φευγαλέα σε φλασμπάκ.

 Στην αγρυπνία για τον Jack, ο Sam, ο Dean, και ο Castiel τρώνε σοκολάτα νουγκά, το αγαπημένο γλυκό του Jack, όπως είδαμε στην πρεμιέρα της 13ης σεζόν.

 Ο προσωπικός παράδεισος του Jack είναι το ταξίδι στο Dodge City για την υπόθεση που είδαμε στο επεισόδιο Tombstone της 13ης σεζόν.

 Μαθαίνουμε πως ο Άνουβις, όπως η Άτροπος και οι αδερφές της (My Heart Will Go On), έχει περάσει στη «δούλεψη» του Παραδείσου, παρόλο που είναι παγανιστές θεοί. Οι Winchesters αναφέρουν και τη συνάντησή τους με το θεό Όσιρι από το Defending Your Life της 7ης σεζόν.

 Όπως ο πατέρας του, ο Όσιρις, που χρησιμοποιεί τις ενοχές ενός ατόμου εναντίον του, κάτι που καθορίζει αν θα ζήσει ή αν θα πεθάνει, έτσι και ο Άνουβις δεν αποφασίζει κάτι μόνος του, απλά μετρά τις επιλογές που έκανε στη ζωή του κάποιος για να δει που θα στείλει την ψυχή του μετά θάνατον.

 Ο Castiel ανασταίνει κάποιον για πρώτη φορά μετά το φινάλε της 5ης σεζόν όπου έφερε πίσω στη ζωή τον Bobby Singer. Ενώ ακόμα έχει αυτή τη δύναμη, η ικανότητά του είναι πια περιορισμένη, αφού δήλωσε ότι μπορεί να αναστήσει τον Jack, αλλά μόνο για περιορισμένο χρόνο. Επίσης, όταν ο Jack αναστήθηκε, ακόμα υπέφερε από την ασθένεια που τον σκότωσε. Γιατρεύτηκε μέσω του ξορκιού της Lily που χρησιμοποίησε ένα κομμάτι της ψυχής του. Για να βρει την ψυχή του Jack, ο Castiel χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι τον Παράδεισο, ενώ παλιότερα ήταν ικανός να αναστήσει τον Bobby απλά ακουμπώντας δυο δάχτυλα στο μέτωπό του. Η αποδυνάμωση του Castiel οφείλεται πιθανώς στην αποδυνάμωση του ίδιου του Παραδείσου.

 Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς που είδαμε μια προσευχή από την πλευρά του αγγέλου που την ακούει. Όταν του προσευχήθηκε ο Dean, ο Castiel έπεσε σε ένα είδος καταληψίας, και στα μάτια του φαινόταν μόνο το ασπράδι.


ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Το επεισόδιο σηματοδοτεί την πρώτη συνάντηση του Jack με τη μητέρα του, αλλά και την πρώτη φορά που πάει στον Παράδεισο.

 Στο επεισόδιο βλέπουμε το θάνατο και την ανάσταση του Jack. Από εδώ και πέρα, όλα τα μέλη της Team Free Will 2.0 έχουν πεθάνει κι έχουν επανέλθει τουλάχιστον μια φορά.

 Επιβεβαιώνεται ότι ο Castiel είναι το πρώτο πλάσμα που απέδρασε από το Κενό. Τώρα η οντότητα που διαφεντεύει το Κενό τον διεκδικεί πίσω, αν και ουσιαστικά ήταν εκείνη που τον επανέφερε στη ζωή. Η ξεκάθαρα ασταθής πνευματική κατάσταση της οντότητας, όμως, δεν μας αφήνει να αμφισβητήσουμε την αλλαγή απόφασής της για τον άγγελο. Αντίθετα, η σαδιστική υπόσχεσή της ότι “θα έρθει να τον πάρει όταν θα είναι ευτυχισμένος”, την επιβεβαιώνει.

Ο Άνουβις αποκαλύπτει πως δεν είναι ούτε αυτός, ούτε οι Θεριστές, ούτε καν ο ίδιος ο Θεός που αποφασίζουν για τη μοίρα ενός ανθρώπου. Είναι οι πράξεις και οι αποφάσεις που παίρνει ο καθένας μας στη ζωή αυτές που καθορίζουν τον τελικό προορισμό του.

 Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Lily Sunder καταλήγει, μετά από μια θανάσιμη καρδιακή προσβολή, και γίνεται ένας από τους ελάχιστους χαρακτήρες του Supernatural που πεθαίνουν από φυσικά αίτια.

 Η Naomi αποκαλύπτει πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Παράδεισο 46.750.00.000 ψυχές.


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Τα ονόματα της Courtney Ford (Kelly) και της Amanda Tapping (Naomi) εμφανίστηκαν μόνο στους τίτλους τέλους του επεισοδίου για να κρατηθεί έκπληξη η εμφάνισή τους στο επεισόδιο.

¤ H Lily Sunders επιστρέφει στη σειρά, αυτή τη φορά ερμηνευμένη από την Veronica Cartwright, μια θρυλική ηθοποιό, γνωστή μέσα από κάποιες από τις καλύτερες ταινίες και σειρές τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων των Alien (1979) και The Witches of Eastwick (1987).


BEHIND THE SCENES

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επεισοδίου:

File:Byzantium BTS 04.jpg

File:Byzantium BTS 02.jpg

πηγές: 1/2

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img