Supernatural Πλάσματα | Jack Kline [UPDATED]

9
1569

Ο Jack Kline είναι ένα Νεφελίμ (ίσως το μοναδικό εν ζωή αυτή τη στιγμή), γιος της Kelly Kline και του Εωσφόρου. Η σύλληψή του έλαβε χώρα όταν ο Εωσφόρος κυρίευσε το σώμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Jefferson Rooney, με τον οποίο η Kelly είχε σχέση. Ο Εωσφόρος διοχέτευσε στοχευμένα τεράστιες ποσότητες κοσμικής ενέργειας για να συλληφθεί ένα ακόμα Νεφελίμ. Εξαιτίας της τεράστιας ενέργειας που χρησιμοποίησε ο Εωσφόρος, το κοσμικό ωστικό κύμα προειδοποίησε τους αγγέλους αλλά και τους Ανθρώπους των Γραμμάτων για τη δημιουργία του υβριδικού αυτού πλάσματος, που θα είναι μισό άνθρωπος και μισό άγγελος, και θα είναι δυνατότερο και από τους δυο.

Ενώ συνήθως τα Νεφελίμ έχουν ασημένια μάτια, ο Jack έχει χρυσά, πιθανώς επειδή πατέρας του είναι ένας Αρχάγγελος κι όχι ένας απλός άγγελος. Ως απόγονος ενός ανθρώπου και ενός Αρχαγγέλου, ο Jack θεωρείται ότι είναι πιο ισχυρό από το μέσο όρο των Νεφελίμ, καθώς η ποσότητα της κοσμικής ενέργειας που κατέχει είναι αρκετά ισχυρή ώστε να γίνεται αισθητή από όλους τους αγγέλους στον Ουρανό και τη Γη και το κοσμικό ωστικό κύμα ήταν τέτοιο ώστε να εντοπιστεί από τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων. Ο Castiel δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη δύναμη που κρύβεται μέσα του. Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει πιο ισχυρός από τον πατέρα του.

Η διάρκεια κύησης ενός Νεφελίμ είναι μικρότερη από αυτή ενός ανθρώπινου μωρού (περίπου 5 μήνες). Όταν γεννιέται ένα Νεφελίμ, ειδικά αν πρόκειται για ένα τόσο ισχυρό, διάφορα σημάδια συνοδεύουν την γέννησή του, όπως καταιγίδες, ξεσπάσματα ασθενειών, επιδρομές ακρίδων, πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και σχισμές στον ίδιο τον χωροχρόνο. Όταν γεννήθηκε ο Jack, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε και μια πύλη που οδηγούσε σε μια παράλληλη Γη

Οι άγγελοι θεωρούν τα Νεφελίμ “βδελύγματα” που έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν κόσμους. Όντας ο γιος του ίδιου του Σατανά, ο Jack θεωρείται -σχεδόν από όλους- δύναμη μεγάλου Κακού. Παρόλα αυτά, ως έμβρυο ακόμη, έδειξε στον Castiel μια ματιά από το μέλλον, πείθοντάς τον ότι θα φέρει ειρήνη και τον Παράδεισο επί της Γης.

Ο γιος του Εωσφόρου γεννήθηκε μέσα από μια έκρηξη φωτός (σκοτώνοντας, δυστυχώς, τη μητέρα του) και μεγάλωσε μέσα σε λίγες στιγμές. Επίσης, οι γνωστικές του λειτουργίες ήταν ανώτερες από των θνητών. Για παράδειγμα, αποκαλύπτει στον Sam ότι μέσα από την επικοινωνία του με τη μητέρα του, ήταν σε θέση να μάθει την αγγλική γλώσσα, αλλά και ότι η ζωή θα έκρυβε κινδύνους γι ‘αυτόν. Με αυτές τις γνώσεις, ο Jack έκανε την επιλογή να επισπεύσει την ανάπτυξη του κατά τη γέννηση του ώστε να φτάσει γρήγορα στην αρχή της ενηλικίωσης.

Μετά τη γέννησή του, οι Winchesters τον παίρνουν μαζί τους στο Καταφύγιο. Σκοπός τους είναι να τον συγκρατήσουν σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι επικρατεί πάνω του η “διαβολική” καταγωγή του και από την άλλη, για να τον χρησιμοποιήσουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον Κόσμο της Αποκάλυψης, όπου βρίσκεται παγιδευμένη η μητέρα τους. Ο Sam πετυχαίνει να δημιουργήσει μια δυνατή και ουσιαστική σχέση μαζί του, καθώς και οι δύο ξέρουν πως αισθάνεται κάποιος, που έχει μέσα του το σκοτάδι. Ο Dean, αν και άργησε να αποδεχτεί τον Τζακ, κρατώντας μια διστακτική στάση απέναντί του, δηλώνει τελικά ότι τον θεωρεί μέλος της Team Free Will.

Ο Jack βλέπει τον Castiel σαν πατέρα του και τους Winchesters ως την οικογένειά του. Καταλήγει στον Αποκαλυπτικό κόσμο, όταν, με τη βοήθεια της Kaia, ανοίγουν μια πύλη. Συλλαμβάνεται από τον Μιχαήλ, αλλά δραπετεύει μαζί με τη Mary και συμμετέχουν στην Αντίσταση κατά των αγγέλων. Καταφέρνει σημαντικά πλήγματα ενάντια στις αγγελικές δυνάμεις και δηλώνει αποφασισμένος να εξοντώσει τον Μιχαήλ.

Παρά τις προσπάθειες των Winchesters και του Castiel να τον κρατήσουν μακριά από την επιρροή του Εωσφόρου, τελικά οι δυο τους θα συναντηθούν στον αποκαλυπτικό κόσμο, όπου ο Εωσφόρος θα προσπαθήσει να τον πάρει με το μέρος του. Τελευταία στιγμή ο Jack συνειδητοποιεί ότι ο πατέρας του δεν είναι αυτό που ήλπιζε. Επιστρέφουν όλοι πίσω στη Γη τους, αφήνοντας πίσω τον Εωσφόρο, ο οποίος συμμαχεί με τον εκεί Μιχαήλ και τους ακολουθούν. Όταν βλέπει ότι ο Jack έχει στραφεί εντελώς εναντίον του, ρίχνει τη μάσκα του, του κλέβει τη Χάρη του και απαγάγει αυτόν και τον Sam. Ο Dean, φρενήρης ότι θα χάσει τον αδερφό και τον ‘υιοθετημένο γιο’ τους, κάνει συμφωνία με τον Μιχαήλ. Επιτρέπει να τον κυριεύσει για να σκοτώσει τον Μιχαήλ και να τους σώσει.

Τους επόμενους μήνες, ο Jack πασχίζει να συνηθίσει τη ζωή χωρίς τις δυνάμεις του, και να προσδιορίσει τον νέο του ρόλο, επιχειρώντας να γνωρίσει καλύτερα τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Συνοδοιπόρος του παραμένει ο Castiel, ενώ αυτός, που τον βοηθά να ενδυναμώσει την σωματική του κατάσταση και την αντιληπτική του ικανότητα είναι ο μετα-αποκαλυπτικός Μπόμπυ. Ο Jack γίνεται αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας Winchester και ένας ικανός κυνηγός. Όμως, το σώμα του αρχίζει να καταρρέει απουσία της χάρης του που κρατούσε σε ισορροπία τη διττή φύση του. Ο Jack πεθαίνει, αλλά τον επαναφέρουν στη ζωή 3 πατεράδες του με ένα ξόρκι ενωχιανής μαγείας που χρησιμοποίησε ένα μέρος της ανθρώπινης ψυχής του για να αποκαταστήσει το σώμα του.

Στον 14ο κύκλο, ο Τσακ θα εκβιάσει τον Ντην με σκοπό να σκοτώσει το Νεφελίμ. Αφού ο Ντην δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το σχέδιο του Τσακ, ο ίδιος ο δημιουργός του σύμπαντος θα σκοτώσει τον Τζακ βυθίζοντας σε θλίψη και απόγνωση τους Γουίντσεστερ αλλά και τον Κάστιελ.

Μετά το θάνατό του, καθώς είναι μισός άγγελος, η Κοσμική Οντότητα πίστευε ότι η ψυχή του Τζακ ανήκε στο Κενό όπως και αυτή όλων των άλλων αγγέλων και δαιμόνων. Και εκεί θα καταλήξει μετά τον θάνατό του από το χέρι του Τσακ. Μετά τη δεύτερη ανάστασή του, ο Τζακ είναι σε θέση να καταστείλει εντελώς τις δυνάμεις του για να κρυφτεί από τον Θεό, και βασιζόμενος αποκλειστικά στις ικανότητές του ως κυνηγός κατάφερε να εντοπίσει και να εξαλείψει τον τελευταίο Άγρυπνο. Αποκαλύπτει ωστόσο ότι το να καταναλώνει τις καρδιές των Άγρυπνων, ήταν μέρος του σχεδίου της Billie για να γίνει ισχυρότερος και τελικά να σκοτώσει τον Θεό.

Στον 15ο κύκλο, με τη χρήση του Occultum, ο Τζακ μεταφέρεται στον Κήπο της Εδέμ, κάτι που είχε να συμβεί από την εξορία της ανθρωπότητας από τον Θεό. Όταν επιστρέφει, ο Σαμ και ο Ντιν τον βρίσκουν συντετριμμένο καθώς βιώνει ξανά μέσα του τον πόνο για τον θάνατο της Μαίρης και την θλίψη, που είχε προκαλέσει στους Γουίντσεστερ, απόδειξη ότι είχε αποκτήσει ξανά την ψυχή του.

Δυνάμεις και Ικανότητες (ως νεφελίμ)

 • Επαναφορά στην ζωή: όταν η Kelly προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ο Jack ήταν σε θέση να την επαναφέρει στη ζωή.
 • Ικανότητα μεταβίβασης δύναμης: ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα, ο Jack μπόρεσε να “δανείσει” προσωρινά στον Castiel τη δύναμή του για να σκοτώσει την Ντέιγκον.
 • Πρόγνωση: φαίνεται να έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον.
 • Ψυχική προβολή: μπορεί να στείλει εικόνες σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των οραμάτων του.
 • Υπερδιάστατη παρέμβαση: η χρυσή χάρη του μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στον ιστό του χώρου και του χρόνου, με αποτέλεσμα την εναλλακτική πραγματικότητα.
 • Ουράνια ενέργεια: μπορεί να στείλει ένα δυνατό κύμα ουράνιας ενέργειας όταν τον προκαλούν.
 • Μπορεί να ακούσει το “ραδιόφωνο” των αγγέλων.
 • Αδιαπέραστος από την αγγελική λεπίδα.
 • Τηλεμεταφορά.
 • Έχει τη δύναμη να ανοίξει τις Πύλες της Κόλασης.
 • Πυροκίνηση: όταν η Kelly ήταν έγκυος με τον Jack, ήταν σε θέση να κάνει μια Βίβλο να πάρει φωτιά όταν έβαλε το χέρι της πάνω της και ο ίδιος αποτέφρωσε την Dagon όταν “δάνεισε” τις δυνάμεις του στον Castiel. Όταν γεννήθηκε ο Jack παρουσιάστηκε να αφήνει καμένες πατημασιές στο πάτωμα.
 • Τηλεκίνηση.
 • Έχει επιρροή στο Κενό.
 • Καταστολή: μπορεί να καταστείλει τις δυνάμεις ενός ατόμου με ένα απλό άγγιγμα.
 • Πνευματικά βασανιστήρια: μπορεί να βασανίσει κάποιον χρησιμοποιώντας τις πνευματικές του ικανότητες, ακόμη και έναν αρχάγγελο σαν τον Μιχαήλ σε σημείο που να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο δοχείο του.
 • Ορός της αλήθειας: όπως φαίνεται με τον Εωσφόρο, ο Jack μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να ομολογήσει την αλήθεια.
 • Προστασία: μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φτερά του για να προστατεύσει κάποιον από ξόρκια, όπως έκανε και με την Μαίρη προστατεύοντάς τη από το ξόρκι του Κέβιν στον Αποκαλυπτικό Κόσμο.
 • Αναζωογόνηση : μπορεί να θεραπεύσει αμέσως τυχόν σωματικά τραύματα που προκύπτουν.
 • Καταστολή: μπορεί να κάνει ένα άτομο να χάσει για λίγο τις αισθήσεις του με ένα απλό άγγιγμα.
 • Υπερδύναμη : ως παιδί του αρχαγγέλου, έχει μια υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή.
 • Ικανότητα ίασης: ο Τζακ με τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε να σώσει τον Κάστιελ από το δηλητήριο της γοργόνας αλλά και τον Σαμ, όταν αυτός είχε τραυματιστεί σοβαρά από τον Νικ. Να μην ξεχνάμε ότι έσωσε και την ζωή της Στέισυ, όταν κατά λάθος την τραυμάτισε με την αγγελική λεπίδα!
 • Διαταραχή της συμπαντικής διάστασης: η ουράνια ενέργειά του μπορεί να δημιουργεί ρήγματα, που οδηγούν σε εναλλακτικές πραγματικότητες.

Τρωτά Σημεία

 • Αρχάγγελοι : Αρχάγγελοι όπως ο Μιχαήλ και ο Εωσφόρος μπορούν να τον αποπροσανατολίσουν.
 • Αρχαγγελική λεπίδα: μπορεί να τον αποδυναμώσει και ενδεχομένως να τον σκοτώσει.
 • Ηλεκτροπληξία: όπως και οι άνθρωποι, ο Τζακ μπορεί να αποδυναμωθεί όταν χρησιμοποιηθεί εναντίον του ένα όπλο
 • αναισθητοποίησης (taser).
 • Η αφαίρεση της χάριτός του μπορεί να εξαφανίσει τις δυνάμεις του και να τον σκοτώσει σιγά-σιγά.
 • Σφραγίδες προστασίας: μια αρκετά ισχυρή σφραγίδα προστασίας, μπορεί να καταλύσει τις  δυνάμεις του.
 • Το Equalizer: το όπλο, που σχεδιάστηκε από τον Θεό για να σκοτώνει οποιοδήποτε υπερφυσικό ον.
 • Ο Θεός: ο Θεός στο τέλος του 14ου κύκλου, σκότωσε τον Τζακ χτυπώντας μόνο τα δάχτυλά του.
 • Το κουτί του Μάλακ: μπορεί για λίγο να καταστείλει τις δυνάμεις του Νεφελίμ. Αλλά όχι για πολύ χρονικό διάστημα, αφού ο Τζακ κατάφερε να το καταστρέψει διαφεύγοντας από αυτό.

Το όνομα ‘Jack’ στην ποπ-κουλτούρα

Ο ‘Jack’ είναι ένας αρχετυπικός ήρωας του φολκλόρ της Αγγλίας και της Κορνουάλης, που εμφανίζεται, σε διάφορες εκδοχές, σε θρύλους, παραμύθια και παιδικά τραγούδια. Είναι συνήθως ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος, αντίθετα με τους ηθικολογικούς ήρωες των παραβολών, εμφανίζεται ως τεμπέλης ή ανόητος, αλλά πάντα μέσα από την πονηριά του βγαίνει θριαμβευτής. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσαμε να τον παραλληλίσουμε με το αρχέτυπο του Μπαγαπόντη (Trickster). Μερικά από τα πιο διάσημα παραμύθια με πρωταγωνιστή τον Jack, είναι “Ο Τζακ και η Φασολιά”, ο “Τζακ Φροστ”, κα. [πηγή]

Fun fact: Η δύναμή του να δημιουργήσει μια υπερδιαστασιακή ρωγμή, που οδηγεί στον Κόσμο της  Αποκάλυψης, σχετίζεται με την θεωρία του Everett για πολλαπλούς κόσμους και σύμπαντα.

SOURCESuper-Wiki
Previous articleReview – Supernatural – 2×03 Bloodlust
Next articleReview – Supernatural – 2×04 Children Shouldn’t Play With Dead Things
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!
Subscribe
Notify of
guest

9 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Το καλό που τουυ θέλω του παλιόπαιδου (τι να κάνουμε, είχε πολύ κακό ύφος, και όπως είπε και ο Dean, όταν το άγγιξε ο Castiel, ο Dean δεν αναγνώριζε τον Castiel) να αναστήσει τον Castiel μου αλλιώς θα του ξεριζώσω την καρδιά! (μιλώντας σε supernatural δεδομένα).

comment image

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

γεια σας παιδια! ωραιο αρθρο!!
Τριγυρναγα στα internet και επεσε το ματι μου πανω σε αυτο: http://ew.com/tv/2017/06/02/season-finale-awards-voting-2017/

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ!!!! (ειλικρινα αμα οι βαμπιροφαγοι (γνωστοι και ως Vampire Diaries) μας φανε παλι την πρωτια θα αρχισω να κανω επικλησεις σε οτι πνευμα ξερω και δεν ξερω 😂

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

“θα αρχισω να κανω επικλησεις σε οτι πνευμα ξερω και δεν
ξερω 😂”
ΤΕΛΕΙΟ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ!!!

Και σιγά δηλαδή μην μας κερδίσουν! Εμείς είμαστε πολλοί περισσότεροι απ’αυτούς!!! (πλακώνομαι συνέχεια με τον καθηγητή μου, που είναι 50+ χρονών, γιατί λατρεύει Vampire Diaries, και όταν ξεκίνησε SPN του φανηκε βαρετό!!!)

Άσχετο: στο best shipper moment το Destiel δεν είναι υποψήφιο???

Top Tissue Moment (Single Tear or Sobfest): CASTIEL DIES!!!!!!!

maria papadopoulou
maria papadopoulou
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Yπάρχει άνθρωπος που θεωρεί το Supernatural βαρετό έναντι του vampire diaries? κάποτε είχα ξεκινήσει το vampire diaries αλλά μετα την τριτη σεζον δεν άντεξα, όλο τα ίδια και τα ίδια ( + μέτριες ερμηνείες ) βέβαια γούστα είναι αυτά, εμείς οι φαν του supernatural ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνει την αγαπημένη μας σειρά μοναδική

comment image

Αρε, ” Sam και Dean ” που τους χρειάζεται

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  maria papadopoulou
6 years ago

το λατρευω αυτο το post 👆

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  maria papadopoulou
6 years ago

Μαρία, respect! 😀

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  maria papadopoulou
6 years ago

Πολύ ωραία εικόνα, και σοφή. Εγώ να πω την αλήθεια, ούτε στον κόπο να την ξεκινήσω δεν μπήκα. Είδα ένα trailer, λέω βλακεία είναι με κάτι χαζοεφηβικούς βαμπιροέρωτες, και άρχισα να γελάω, όταν μου λέει ο καθηγητής: Η σειρά σου είναι βλακεία!!! και εγώ: Η δικιά σας όμως είναι μια εφηβική μπούρδα! και να συμφωνούν οι φίλοι μου και ο καθηγητής, να κατεβάζει τα μούτρα, και να ξαναβάζει τα ακουστικά του.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

ναι κι εγω απορησα, με το best shipper moment…Εχουμε πει: οπου βλεπουμε τη λεξη “ship” εννοουμε Destiel. ΤΕΛΟΣ.

xristina
xristina
6 years ago

κοιτα σαν ατομο που εβλεπα the vampire diaries αλλα βλεπω και supernatural ειναι και τα δυο ωραια αν και το tvd μου το χαλασε στο τελος ενω το spsn μεχρι τωρα εχει επικα finale