Supernatural Ιστορία: Παράδεισος {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Χαρακτηριστικά

Ο Παράδεισος δημιουργήθηκε από τον Θεό και είναι ο τόπος κατοικίας των αγγέλων και η μετά θάνατον κατοικία για όσες ψυχές το αξίζουν.

Ο Θεός κατοικούσε στον ουρανό μαζί με τους αγγέλους, μέχρι που κάποια στιγμή στο μακρινό παρελθόν, έφυγε. Εν απουσία του Θεού, ο αρχάγγελος Μιχαήλ διεύθυνε τις αγγελικές στρατιές και τις υποθέσεις του Παραδείσου. Ο Ραφαήλ είχε επίσης εξουσία.

Οι άγγελοι στον Παράδεισο δεν έχουν κατ ‘ανάγκη ανθρώπινη μορφή, παρόλο που έτσι γίνονται αντιληπτοί από τις αποβιώσαντες ψυχές. Για παράδειγμα, ο Ζαχαρίας λέει ότι στον Παράδεισο έχει έξι φτερά και τέσσερα πρόσωπα. Ορισμένες δυνάμεις των αγγέλων πηγάζουν από τον Παράδεισο όπως ο δαιμονικός εξορκισμός, η επούλωση και πιθανότατα η ικανότητα της ανάστασης. Όσοι πέσουν και είναι «κομμένοι» από τον Παράδεισο είναι εξασθενημένοι και δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν μόνοι τους. Οι έκπτωτοι μπορούν ακόμη να επικοινωνήσουν με τον Παράδεισο. Η Άννα και ο Καστιέλ μπορούσαν να ακούν τους άλλους αγγέλους να μιλούν, ακόμη και χωρίς τη Χάρη τους. Ο Καστιέλ μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Σαμ και τον Ντιν ενώ αυτοί βρίσκονταν στον Παράδεισο, μέσω ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπως ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ο Παράδεισος χρησιμεύει επίσης, ως προορισμός για τις άξιες ανθρώπινες ψυχές μετά τον θάνατο. Στον προσωπικό τους Παράδεισο επαναλαμβάνουν τις ευτυχισμένες αναμνήσεις που έζησαν στη Γη. Είναι άγνωστο πώς κρίνεται αν μια ανθρώπινη ψυχή πρέπει να πάει στον Παράδεισο. Ο Ιησούς λέει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και είναι απόφαση του Θεού. Ο Ραφαήλ υποστηρίζει ότι αν ένα άτομο είναι ευσεβές, μπορεί να καλύψει όλες του τις αμαρτίες.

Μετά την φυλάκιση του Μιχαήλ και του Εωσφόρου στο κλουβί, μαινόταν εμφύλιος πόλεμος του Ραφαήλ και των αγγέλων του, ενάντια στον Καστιέλ και των αγγέλων του. Αυτός ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε όταν ο Καστιέλ σκότωσε τον Ραφαήλ και τους ακόλουθους του. Ως αποτέλεσμα ο αριθμός των αγγέλων μειώθηκε σημαντικά.

Όταν ο Κάστιελ εξαφανίζεται μετά την απελευθέρωση των Λεβιάθαν, υπήρξε μεγάλη αναταραχή και σύγχυση στον Παράδεισο μεταξύ των αγγέλων για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία. Όταν ο Μέτατρον επιστρέφει από την εξορία, σχεδιάζει ένα σχέδιο εκδίκησης, εξοστρακίζοντας όλους τους αγγέλους από τον Ουρανό και κλειδώνοντας τις θύρες του. Ακόμα και οι ψυχές δεν μπορούσαν να εισέλθουν μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει ένα μονοπάτι, το οποίο έγινε η μόνη γνωστή είσοδος στον Ουρανό. Οι πύλες ξανάνοιξαν όταν η Κοσμική Οντότητα εισέβαλλε στον Παράδεισο για την ψυχή του Νεφελίμ απειλώντας να καταστρέψει τον Παράδεισο. Παρόλο που οι πύλες άνοιξαν, οι άγγελοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν την πύλη στην παιδική χαρά για την πρόσβαση στον Παράδεισο αφού ακόμα δεν είχαν φτερά.

Αλλά και ο Εωσφόρος προσπάθησε να πάρει τα ηνία του Παραδείσου μετά την απελευθέρωσή του από τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο χωρίς επιτυχία. Για μια ακόμη φορά οι άγγελοι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση προσπαθώνταςς να βρουν τρόπο να “γεννηθούν” νέοι άγγελοι καθώς ο αριθμός τους έχει μειωθεί τραγικά.

Όταν η Dumah σκοτώθηκε από τον Κάστιελ, δεν άφησε στην λεπίδα αίμα πιθανώς επειδή ο Παράδεισος βρίσκεται σε μια μη-φυσική σφαίρα.

Ο Στρατός του Παραδείσου

Η αγγελική κοινωνία στον Παράδεισο είναι με άκαμπτη, στρατιωτική ιεραρχία. Κάθε άγγελος είναι μέλος της αγγελικής φρουράς με τους δικούς του επόπτες, οι οποίοι δίνουν αναφορά στις ανώτερες αρχές. Η διάταξη αυτή καταρρίφθηκε μετά την αναχώρησή του Θεού από τον Παράδεισο. Μετά την φυλάκιση του Μιχαήλ στο κλουβί του Εωσφόρου, ο Καστιέλ περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ως εμφύλιο πόλεμο. Οι φρουρές φαίνεται να διαλύονται λόγω της σύγκρουσης. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο και όταν ο Καστιέλ εξαφανίζεται, υπάρχει ένα κενό στην ηγεσία, αν και οι άγγελοι φάνηκε να έχουν μια ιεραρχία, μιας και υπήρχαν πολλές φατρίες που μάχονταν για τον έλεγχο. Ένας από τους ηγέτες αυτών των παρατάξεων ήταν η Ναόμι, η οποία κατείχε ένα άγνωστο βαθμό, αλλά ήταν υπεύθυνη για το Τμήμα Πληροφοριών του Παραδείσου.

Ο Κοσμικός ΆξοναςΚοσμικός Άξονας Παράδειος

Ο Κοσμικός Άξονας είναι ένα μονοπάτι που διασχίζει τον Παράδεισο. Κάθε άνθρωπος το βλέπει ως διαφορετικό πράγμα. Για τον Ντιν είναι “άσφαλτος με δύο λωρίδες”. Σύμφωνα με τον Καστιέλ, πολλοί βλέπουν αυτό τον άξονα σαν σήραγγα ή ποτάμι. Ο δρόμος θα οδηγήσει τον ταξιδιώτη στον κήπο.

Στην μυθολογία, ο Κοσμικός Άξονας είναι η διαδρομή μεταξύ Παραδείσου και Γης και απεικονίζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε πολιτισμό· από το στύλο τοτέμ των Αμερικάνων ιθαγενών, στις Πυραμίδες της Αιγύπτου και στο Δέντρο Μπόντι όπου ο Βούδας βρήκε τη φώτιση.

Προσωπικός Παράδεισος

Heaven_CastielΣτον Παράδεισο, οι άνθρωποι ξαναζούν τις ευτυχισμένες αναμνήσεις τους, στο δικό τους ξεχωριστό Παράδεισο. Όταν ο Σαμ και Ντιν σκοτώνονται, βρίσκονται στον Παράδεισο και ακολουθούν τον Κοσμικό Άξονα από τη μια ευτυχισμένη ανάμνηση τους στην άλλη, αν και οι όμορφες αναμνήσεις για τον έναν αδελφό, δεν είναι πάντα και για τον άλλον. Όταν συναντούν τον Ας, τους εξηγεί ότι ο καθένας έχει το δικό του “Παράδεισο” και στο κέντρο όλων αυτών είναι ο Κήπος του Παραδείσου.

Σύμφωνα με τον Ας, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από τον δικό τους “Παράδεισο”, αν και ο Ας έχει βρει έναν τρόπο να το κάνει, χρησιμοποιώντας την πρακτική εφαρμογή του για τη θεωρία των χορδών και έχει επίσης μια συσκευή που του επιτρέπει να ακούει τους αγγέλους. Άλλοι άνθρωποι που ο Ας έχει βρει στον Παράδεισο είναι ο Τζόνι Κας, ο Αντρέ ο Γίγαντας, ο Αϊνστάιν, η Πάμελα Μπαρνς και ο Mallanāga Vatsyayana που έγραψε το Κάμα Σούτρα. Ο Ας λέει στον Σαμ και τον Ντιν ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον Τζον ή την Μαίρη Γουίντσεστερ. Λέει επίσης ότι ορισμένοι άνθρωποι (ο Ας αναφέρεται σε αυτούς ως «ειδικές περιπτώσεις» λόγω της σπανιότητας), για παράδειγμα οι αδερφές ψυχές, μοιράζονται τον Παράδεισο τους. Ο Ας σκέφτεται ότι ο Σαμ και ο Ντιν μπορεί να μοιράζονται τον ίδιο “Παράδεισο”, αφού τους βρήκε μαζί.

Οι άγγελοι έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς Παραδείσους των ανθρώπων. Ο Ζαχαρίας εμφανίστηκε στις αναμνήσεις του Σαμ και του Ντιν και ο Άνταμ λέει στον Ντιν και τον Σαμ ότι οι άγγελοι τον προσέλαβαν, ενώ βίωνε μια ευτυχισμένη ανάμνηση του στον Παράδεισο. Η Τσάρλι περιέγραψε το σύντομο χρονικό διάστημα της εκεί, ως μία ημέρα των Χριστουγέννων με τους γονείς της. Οι άγγελοι μπορούν να επιλέξουν και να περάσουν λίγο χρόνο στον προσωπικό Παράδεισο κάποιου, για τους δικούς τους λόγους. Ο Καστιέλ απολαμβάνει την “αιώνια Τρίτη απόγευμα” ενός αυτιστικού ανθρώπου, η οποία είναι μια ειρηνική σκηνή στο πάρκο, και ο Ραφαήλ χρησιμοποιεί τον Παράδεισο του Ken Lay για συναντήσεις.

Σύμφωνα με την Ναόμι, υπάρχουν σήμερα πάνω από 46.750 εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές στον Ουρανό. Αν ο Ουρανός παύσει να λειτουργεί, όλες οι ψυχές θα κατακλύσουν τη γη, εξαπολύοντας χάος και θάνατο από τα εκδικητικά πνεύματα.

Ο Κήπος του ΠαραδείσουΚήπος Εδέμ Παράδεισος

Σύμφωνα με τον Ας, αυτός ο κήπος είναι ο πυρήνας του Παραδείσου και βρίσκεται στο κέντρο του. Αυτό το τμήμα, σύμφωνα με τον Ιησού, αναφέρεται και ως Δωμάτιο του Θρόνου του Θεού ή ως Εδέμ. Ο Ιησούς είναι ο άγγελος που προσέχει τον Κήπο. Οι ψυχές που ταξιδεύουν εκεί, σύμφωνα με τον Ιησού, τον βλέπουν με διαφορετικό τρόπο. Για τον Σαμ και τον Ντιν είναι ο Βοτανικός Κήπος του Κλίβελαντ, που είχαν πάει εκδρομή με το σχολείο.

Ο Κήπος της Εδέμ μπορεί να χαρακτηριστεί ως το σταυροδρόμι μεταξύ του θεϊκής ύπαρξης και της ανθρώπινης. Ο Γκαντριήλ επέτρεψε στον Εωσφόρο να εισχωρήσει στον Κήπο και έτσι το ανθρώπινο είδος πιάστηκε στα δίχτυα της διαφθοράς και της αμαρτίας και γιαυτό εκδιώχθηκε από την Εδέμ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κάστιελ μόνο κάποια μη ανθρώπινη οντότητα που θα απορροφήσει το Occultum (Τζακ) θα μπορέσει να εισχωρήσει στον Κήπο της Εδέμ. (15×13  Destiny’s Child)

Μέσα στον Κήπο είναι ένα μικρό κορίτσι και ένας αλπίνος πύθωνας. Το μικρό κορίτσι θα εμφανιστεί και στον Τζακ όταν θα μεταφερθεί εκεί και θα του αποκαλύψει την ιστορία αλλά και το νόημα της ύπαρξης του Κήπου. Από την άλλη, το φίδι παρουσιάζεται να έχει την ικανότητα να  αποκαθιστά χαμένες ψυχές σε ανθρώπους. Αυτό επιβεβαιώνεται όταν ο Τζακ επιστρέφει στους φίλους του έχοντας αποκτήσει ξανά την ψυχή του.

Η Αποθήκη των Όπλων

Ο Βιργίλιος παρακολουθούσε και προστάτευε τα αγγελικά όπλα πριν τον αγγελικό εμφύλιο πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του χάους μετά τη φυλάκιση του Μιχαήλ, πολλά ισχυρά αγγελικά αντικείμενα κλάπηκαν από τον Μπάλταζαρ, συμπεριλαμβανομένων το Ραβδί του Μωυσή και το Άλας του Λωτ.

Το γραφείο του Μέτατρον

Αφού ξαναπήγε στον Παράδεισο, ο Μέτατρον εγκαταστάθηκε σε ένα γραφείο που έφτιαξε για τον εαυτό του, το οποίο περιέχει βιβλία και μια γραφομηχανή, στην οποία έχει κρύψει την αγγελική ταμπλέτα.

Ενώ ο Μέτατρον απειλούσε να σκοτώσει τον Κάστιελ, ο δεύτερος αποκαλύπτει πως ο ίδιος είχε σε λειτουργία τη συσκευή μετάδοσης, που είχε στο γραφείο ο Γραφέας του Θεού και πως όλοι οι άγγελοι μπορούσαν να ακούσουν τι συνέβαινε. Όταν οι άγγελοι εισβάλουν στο γραφείο του Μέτατρον και τον ακινητοποιούν, ο Κάστιελ δεν τον σκοτώνει αλλά τον φυλακίζει στη φυλακή του Ουρανού.

Το Γραφείο της Ναόμι

Στο γραφείο της Ναόμι, ένα γραφείο ψυχρό και απρόσωπο, πραγματοποιήθηκαν τακτικές συναντήσεις με τον Κάστιελ καθώς και με άλλους αγγέλους.Σε αυτό το γραφείο η Ναόμι οδηγούσε τους αγγέλους για να τους κάνει πλύση εγκεφάλου, αν ήταν να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη εργασία ή για να διαγράψει τις αναμνήσεις τους από τις αποστολές τους.

Για παράδειγμα, ο Κάστιελ δεν γνώριζε ότι συμμετείχε στη σφαγή των πρωτότοκων γιων στην Αίγυπτο όταν ο Θεός εξαπέλυσε τις δέκα πληγές. Εκεί η Ναόμι προφανώς σκοτώθηκε από τον Μέτατρον με το δικό της τρυπάνι βασανιστηρίων και εκεί κλάπηκε η χάρη του Κάστιελ. Στο γραφείο αυτό, ο Κάστιελ με την Ναόμι θα ξανασυναντηθούν, αφού αποκαλύφθηκε ότι εκείνη ζούσε και θα συζητήσουν για την κατάσταση του Παραδείσου.

Η Φυλακή του ΠαραδείσουΦυλακή Παράδεισος

Ο Παράδεισος έχει επίσης τη δική του φυλακή / μπουντρούμι όπου οι άγγελοι που παράκουσαν διαταγές, φυλακίζονται και βασανίζονται. Η Άννα φυλακίζεται εκεί και όταν επιστρέφει στη Γη ισχυρίζεται πως δραπέτευσε, αλλά ο Καστιέλ λέει ότι κανείς δεν ξεφεύγει από τη φυλακή του Παραδείσου και επιμένει ότι αν βγήκε, ήταν επειδή την είχαν ελευθερώσει ώστε να κάνει κάποια βρώμικη δουλειά του Παραδείσου.

Ο άγγελος Γκαντριήλ ήταν επίσης, για χιλιάδες χρόνια, φυλακισμένος εκεί, στα πιο σκοτεινά μπουντρούμια, γιατί είχε αποτύχει να προστατεύσει τον Κήπο από το κακό που μπήκε μέσα. Ο Μέτατρον αποκαλύπτει σε αυτόν, ότι όλοι οι άγγελοι στον Παράδεισο, ακόμα και οι φυλακισμένοι έπεσαν στη Γη, εξηγώντας του το γιατί αφέθηκε ελεύθερος.

Πρώτος Εμφύλιος Πόλεμος των Αγγέλων

Μετά την ήττα του Μιχαήλ και του Εωσφόρου, ο Κάστιελ επιστρέφοντας στον Παράδεισο ως νέος αρχηγός έρχεται αντιμέτωπος με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, ο οποίος  τον εκβιάζει να δηλώσει πλήρη υπακοή σε αυτόν, διαφορετικά θα γνώριζε το θάνατο όχι μόνο αυτός αλλά και όσοι άγγελοι τον ακολουθούσαν. Ο Κάστιελ αρνείται να βοηθήσει τον Ραφαήλ να προκαλέσει την Αποκάλυψη με σκοπό να φέρει αντιμέτωπους σε μια τελική μάχη τον Μιχαήλ και τον Εωσφόρο.

Έτσι, θα συνάψει συμμαχία με τον Κράουλη ώστε να αποκτήσει δύναμη με την συγκέντρωση ψυχών ακόμη και από το Καθαρτήριο. Αντιμετωπίζει τον Ραφαήλ και τελικά τον νικά. Αυτό προκάλεσε το δέος των υπολοίπων αγγέλων, που προσκύνησαν την δύναμη του Κάστιελ. Ο Κάστιελ, ωστόσο, θα προδώσει τον Κράουλη και έτσι ο βασιλιάς της Κόλασης θα συμμαχήσει με τον Ραφαήλ για να τον αντιμετωπίσουν. Αφού άνοιξε το Καθαρτήριο και ο Κάστιελ απορρόφησε τις ψυχές από το Καθαρτήριο, απόκτησε μεγαλύτερες δυνάμεις και έτσι σκοτώνει τον Ραφαήλ αλλά και τους οπαδούς του Αρχαγγέλου στον Παράδεισο.

Δεύτερος Εμφύλιος Πόλεμος των Αγγέλων

Μετά την Πτώση των Αγγέλων, πολλοί άγγελοι αναζητούσαν απελπισμένα ανθρώπινα δοχεία στη Γη και έτσι δημιουργήθηκαν διάφορες ομάδες. Τέσσερις γνωστές ομάδες αγγέλων καθοδηγούνταν από τον Bartholomew, τον Malachi, την Rebecca και τον Tyrus. Η Rebecca, συγκεκριμένα, ήταν αρχηγός μιας φιλειρηνικής ομάδας αγγέλων, που δεν έπαιρνε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο αλλά ζούσαν ήσυχα μεταξύ των ανθρώπων, η οποία γρήγορα έγινε στόχος του Bartholomew. Ο τελευταίος θα σκοτωθεί από τον Κάστιελ, όταν εκείνος δεν θα δεχτεί να τον βοηθήσει να εντοπίσουν τον Μέτατρον και να αναλάβουν την ηγεσία στον Παράδεισο. Αλλά ο Κάστιελ θα αρνηθεί και την πρόταση συνεργασίας που του κάνει ο Μέτατρον, ο οποίος έχει στο πλευρό του τον Γκαντριήλ. Εν τω μεταξύ, ο Μέτατρον σκοτώνει όσους αγγέλους αρνούνται να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Μέτατρον έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του με την αγγελική πλάκα, χειραγωγεί τους αγγέλους και τους παρασύρει να εναντιωθούν στον Κάστιελ, κατηγορώντας τον ως δολοφόνο. Όταν ο Γκαντριήλ ανακαλύπτει την προδοσία του Μέτατρον αποφασίζει να βοηθήσει τον Κάστιελ κι έτσι θυσιάζεται για να τον ελευθερώσει από το κελί του και να του δώσει τη δυνατότητα να σπάσει την αγγελική πλάκα αποδυναμώνοντας τον Μέτατρον. Κι όχι μόνο αυτό αλλά τα σχέδια του Μέτατρον γίνονται γνωστά στους υπόλοιπους αγγέλους οι οποίοι τον φυλακίζουν σε ένα κελί στον Παράδεισο.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα