Supernatural Ιστορία: Δαιμονοληψία (Possession){UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Δαιμονοληψία

“Πολλές αναφορές στις χριστιανικές γραφές προβάλλουν την πεποίθηση ότι οι δαίμονες μπορούν να “κατοικούν” ή να καταλαμβάνουν ένα ανθρώπινο ον και να το αναγκάζουν να συμπεριφέρεται παράξενα. Πολλές ψυχικές και σωματικές ασθένειες έχουν αποδοθεί σε αυτή την αντίληψη σε προηγούμενες εποχές”.

Μπλοκ των Ορισμών (1×04 Phantom Traveler), Επίσημη Ιστοσελίδα

H κατάληψη από κάποια υπερφυσική οντότητα εφανίζεται σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και σε αμέτρητες θρησκείες να πραγματοποιείται από μια εξωτερική δύναμη, είτε δαιμονικής ή πνευματικής φύσης, που κατέχει τον φυσικό έλεγχο του σώματος ενός ατόμου ή ενός αντικειμένου. Οι άνθρωποι, τα ζώα, ακόμα και μέρη και αντικείμενα είναι ευαίσθητα σε αυτές τις υπερφυσικές δυνάμεις. Για να εμφανιστούν στην Γη, οι δαίμονες αναζητούν ένα ανθρώπινο σώμα. Δεν απαιτείται άδεια για την κατοχή του ανθρώπου, αν και τουλάχιστον κάποιοι δαίμονες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μόνο αν ο άνθρωπος είναι ψυχολογικά ευάλωτος. Ένας δαίμονας ήταν σε θέση να καταλάβει μια αεροσυνοδό όταν ο στόχος του εξέφρασε το φόβο για τις πτήσεις τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με το αεροπλάνο, αλλά ο Azazel  μπόρεσε να καταλάβει έναν Θεριστή χωρίς καμία ένδειξη ότι ήταν συναισθηματικά ευάλωτος στην επιρροή του. Η ίδια η κατάσταση της δαιμονοληψίας μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για  ένα πρόσωπο, αν ο δαίμονας παραμένει μέσα στο ανθρώπινο σώμα για πάρα πολύ καιρό. Ενώ κατέχεται από δαίμονα, ο άνθρωπος μπορεί να υποστεί τραυματισμούς ή ακόμα και να σκοτωθεί, αλλά θα συνεχίσει να επανέρχεται στη ζωή το σώμα του μέχρι ο δαίμονας το αφήσει.

Η κατοχή μπορεί να τερματιστεί βίαια από έναν εξορκισμό ή να προληφθεί με τη χρήση ενός αντι-δαιμονικού συμβόλου. Οι ιδιαίτερες ικανότητες του Sam του επιτρέπουν να εξορκίσει και να σκοτώσει τους δαίμονες, αφήνοντας το ανθρώπινο σώμα σώο και αβλαβές. Όταν ο Dean επανέρχεται στην ζωή σαν δαίμονας, είναι επειδή το Σημάδι του Κάιν έχει διαστρέψει την ψυχή του, όχι επειδή κατέχεται από αυτό. Ως αποτέλεσμα, ο Deanmon παρουσίαζε επίσης ανοσία στον εξορκισμό και στο αντι-δαιμονικό τατουάζ στο σώμα του, καθώς ο ίδιος δεν είχε τεχνικά καταληφθεί, αφού ήταν η δική του μορφή και όχι κάποιου άλλου.

Παραλλαγές

Πνευματοληψία

1×01 Pilot – Η Γυναίκα στα λευκά, η Constance Welch καταλαμβάνει την Impala και προσπαθεί να σκοτώσει τον Sam και τον Dean.

1×05 Bloody Mary – Το πνεύμα της Mary Worthington καταλαμβάνει έναν καθρέφτη.

1×07 Hook Man – Το πνεύμα του Jacob Karns, ενός δολοφόνου ιεροκήρυκα ζει σε ό, τι έχει απομείνει από το γάντζο που φορούσε όταν ήταν ζωντανός. Καταλαμβάνει την  κόρη ενός ιεροκήρυκα λόγω των καταπιεσμένων συναισθημάτων της, η οποία φορούσε ένα περιδέραιο κατασκευασμένο από ένα κομμάτι του γάντζου.

1×11 Scarecrow – Ο Vanir, ένα θεϊκό πνεύμα, κατέχει ένα άψυχο σκιάχτρο.

1×19 Provenance – Το πνεύμα ενός νεκρού δολοφονικού παιδιού, που είχε πεθάνει πριν πολύ καιρό, της Melanie Merchant και του πατέρας της, που κλυδωνιζόταν από τις ενοχές, κυριολεκτικά κατέχουν έναν οικογενειακό πίνακα. Αυτό ήταν το δεύτερο παράδειγμα μιας πνευματικής κατοχής ενός άψυχου αντικειμένου (αν και ορισμένοι μπορεί να το θεωρήσουν αυτό ως κάτι περισσότερο στοιχειωμένο παρά κάτι που κατέχεται από μια οντότητα).

4×13 After School Special – Το πνεύμα του Dirk McGregor κατέχει φοιτητές που είναι θύμα εκφοβισμού και τους χρησιμοποιεί για να επιτεθούν σε άλλους. Κλειδώνει τους φοιτητές, που ταξιδεύουν στο λεωφορείο, που οδηγεί ο πατέρας του, ο οποίος κρατάει μια τούφα από τα μαλλιά του κρυμμένη μέσα σε μια Βίβλο.

6×14 Mannequin 3: The Reckoning – Το πνεύμα της Rose Brown καταλαμβάνει μια κούκλα ανατομίας, μια κούκλα ραψίματος, και μια πραγματική κούκλα, χρησιμοποιώντας και τα τρία για να σκοτώσουν τους άνδρες, που ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατό της. Το πνεύμα της τότε κατέχει την Impala και προσπαθεί να σκοτώσει τον Dean, αλλά, αντίθετα, σκοτώνει κατά λάθος την αδελφή της, Isabel Brown.

7×22 There Will Be Blood και 7×23 Survival of The Fittest – Ο Bobby καταλαμβάνει μια γυναίκα, την Louise και την χρησιμοποιεί για να προσπαθήσει να σκοτώσει τον Dick Roman.

8×06 Southern Comfort – Ο Vance Collins το φάντασμα ενός στρατιώτη του εμφυλίου πολέμου, καταλαμβάνει ανθρώπους που κρατούν στο χέρι τους ένα από τα υπάρχοντά του, ένα νόμισμα, και τους αναγκάζει να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους, για τους οποίους  τρέφουν εκδικητικά συναισθήματα.

10×16 Paint It Black – Το πνεύμα μιας καλόγριας, που ονομάζεται Isabella, αρχίζει να κατέχει και να δολοφονεί ανθρώπους που έχουν ομολογήσει τις αμαρτίες της απιστίας τους σε μια εκκλησία στο Worcester της Μασαχουσέτης.

11×07 Plush – Το πνεύμα ενός καλλιτέχνη, που διασκέδαζε παιδιά σε παιδικά πάρτυ,  και ονομάζεται Chester Johnson καταλαμβάνει έναν νεαρό άνδρα, που ονομάζεται Mike Hooks, μια μαθήτρια γυμνασίου που ονομάζεται Michelle, έναν γέρο που ονομάζεται Steve Burris και τον δικό του ανιψιό, τον Max στην προσπάθειά του να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του. Ο Mike σκοτώνεται όταν ο Chester επιτίθεται στην σερίφη Donna Hanscum και τον βοηθό της Doug Stover, αλλά ο Dean είναι σε θέση να απελευθερώσει την Michelle με μια σφαίρα από αλάτι στο στήθος του και ο Sam είναι σε θέση να απελευθερώσει τον Steve χτυπώντάς τον με μια σιδερένια βέργα στο λαιμό. O Dean αργότερα χρησιμοποιεί την ίδια σιδερένια βέργα για να αποβάλει τον Chester από τον Max.

12×03 The Foundry – Το πνεύμα του Hugo Moriarty παίρνει υπό την κατοχή του σώμα της Mary Winchester και μετά πηγαίνει στο πρώην σπίτι του για να ερευνήσει μόνη της. Ο ίδιος αργότερα αποβλήθηκε από το σώμα της Mary αφού ο Dean την τυλίγει με μια σιδερένια αλυσίδα και γρήγορα καίγεται μακριά από τον Sam αφού του έριξαν αλάτι και έκαψαν τα λείψανά του.

12×05 The One Youve Been Waiting For – Το πνεύμα του Αδόλφου Χίτλερ μεταφέρεται από ένα ναζιστικό ρολόι τσέπης στον Διοικητή Nauhaus, αφού συμμετείχε σε μια μετάγγιση αίματος με μια από τους απογόνους του Χίτλερ, την Ellie Grant.

13×05 Advanced Thanatology – Το πνεύμα του Dr. Avery Meadows καταλαμβάνει τον Shawn Raider, τον οποίο και τελικά σκοτώνει.

14×20 Moriah – Όταν ο Τσακ αποφασίζει να ξεκινήσει το «Τέλος του Κόσμου», εξαπολύει τις ψυχές από την Κόλαση, πολλές από τις οποίες νεκρούς, που ήταν θαμμένοι στο νεκροταφείο, οι οποίοι ξεπετάγονται στην επιφάνεια της γης σαν ζόμπυ.

15×01 Back and to the Future: αφού άνοιξαν οι πύλες της Κόλασης από τον Τσακ, οι Γουίντσεστερ και ο Κάστιελ αρχίζουν τη μάχη με τα ζόμπι. Όταν τα σκοτώνουν, τα πνεύματα, που τα κατέχουν, απελευθερώνονται. Σε αυτό συμβάλλει και ο δαίμονας Belphegor με ένα ξόρκι.

15×02 Raising Hell: παρακολουθούμε δύο πνεύματα από την Κόλαση να καταλαμβάνουν τα σώματα δύο κατοίκων, σαν όπλο εκβιασμού για να αναστραφεί το ξόρκι του Belphegor, που τα κρατά αιχμάλωτα πίσω από ένα αόρατο τείχος. Τελικά θα σκοτώσουν τα δύο ανθρώπινα δοχεία τους. Αργότερα και ο Κετς θα πέσει θύμα πνευματοληψίας από το πνεύμα του Φράνσις Τάμπλετυ.

Δαιμονοληψία

1×04 Phantom Traveler – Ένας δαίμονας καταλαμβάνει έναν επιβάτη και προκαλεί τη συντριβή ενός αεροσκάφους. Ο δαίμονας προσπαθεί να ολοκληρώσει το έργο του, καθώς υπάρχουν επιζώντες. Ο Sam και ο Dean είναι αναγκασμένοι να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο και να πραγματοποιήσουν έναν εξορκισμό, και πριν ο δαίμονας αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σώμα του συγκυβερνήτη, παίρνει για λίγο  τον έλεγχο του αεροπλάνου μέχρι ο Sam να μπορέσει να τελειώσει την τελετή του  εξορκισμού, στέλνοντας το δαίμονα πίσω στην Κόλαση.

1×22 Devils Trap – Αποκαλύπτεται ότι η Meg Masters είναι στην πραγματικότητα ένα κορίτσι που έχει καταληφθεί από έναν δαίμονα, ο οποίος είχε εξορκιστεί από τον Sam και είχε σκοτώσει την πραγματική Meg. Ο John επίσης καταλαμβάνεται σε αυτό το επεισόδιο, από τον Azazel και είναι σε θέση να ανακτήσει προσωρινά τον έλεγχο του σώματός του, ενώ βρίσκεται ακόμα υπό την κατοχή του δαίμονα. Ο Azazel φεύγει τελικά από το σώμα του αφού ο Sam τον πυροβολεί με το Colt, αλλά διστάζει να τον σκοτώσει. Αρκετοί άλλοι άνθρωποι έχουν υποστεί διαμονοληψία κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, συμπεριλαμβανομένων του Tom, ο οποίος σκοτώθηκε από Dean.

2×01 In My Time of Dying – O Azazel καταλαμβάνει την Θεριστή, Tessa και έναν επιστάτη στο νοσοκομείο (τη στιγμή που ο ίδιος είχε επικοινωνία με τον John). Αρκετοί άλλοι από το προσωπικό του νοσοκομείου φαίνεται επίσης να έχουν καταληφθεί από δαίμονες σε αυτή τη σκηνή, καθώς παρουσιάζουν τα δαιμονικά μαύρα μάτια.

2×08 Crossroad Blues – Σε αυτό το επεισόδιο ο δαίμονας στο σταυροδρόμι εμφανίζεται με την μορφή μιας γυναίκας. Ο δαίμονας εγκαταλείπει τελικά την γυναίκα μετά την ακύρωση της συμφωνίας του Evan Hudson.

2×09 Croatoan – O Duane Tanner φαίνεται να έχει καταληφθεί από δαίμονα περίπου όπως η Meg Masters. Οι κάτοικοι του River Grove, στο Όρεγκον, σε αυτό το επεισόδιο, δεν παρουσιάζουν τα συνήθη συμπτώματα της διμονοληψίας (όπως ο “μαύρος καπνός” μετά τον θάνατο).

2×14 Born under a Bad Sign – Ο Sam κατέχεται από την Meg. Προσπαθεί να πείσει τον Dean ότι ο Sam στρέφεται προς το κακό αλλά εκείνος καταλαβαίνει ότι ο Sam έχει καταληφθεί από δαιμονικό πνεύμα. Ο Dean και ο Bobby προσπαθούν να εξορκίσουν την Meg αλλά έχει χαραχτεί μια δεσμευτική σφραγίδα στο σώμα του Sam. Ο Bobby πρέπει να κάψει την σφραγίδα με ένα καυτό σίδερο, έτσι ώστε η κατοχή να μπορεί να τερματιστεί. Η Meg φεύγει από τον Sam αφού έσπασε η δεσμευτική σφραγίδα αλλά είναι ακόμα εκεί έξω κάπου δεδομένου ότι δεν έχει εξορκιστεί. Ο Bobby παρέχει στους αδελφούς αντιδαιμονικά ξόρκια.

2×21 All Hell Breaks Loose: Part One και 2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two – Ο κιτρινομάτης δαίμονας εξακολουθεί να καταλαμβάνει το σώμα του επιστάτη από το επεισόδιο 2×01 In My Time of Dying. Το πνεύμα του John Winchester είναι σε θέση να επηρεάσει τον δαίμονα και να τον τραβήξει έξω από το σώμα του John προσωρινά. Ο δαίμονας επιστρέφει στο σώμα του και αμέσως σκοτώνεται μαζί με ανθρώπινο “κοστούμι” του από τον Dean με το Colt. Ένας δαίμονας στο σταυροδρόμι εμφανίζεται επίσης σε αυτό το επεισόδιο, όταν ο Dean κάνει συμφωνία έχοντας καταλάβει κάποιον άλλο.

3×01 The Magnificent Seven – Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα απελευθερώθηκαν όταν η Πύλη του διαβόλου στο Wyoming άνοιξε, και κατέχουν ανθρώπινα σώματα. Η Ruby εμφανίζεται και σκοτώνει πολλούς από αυτούς με ένα μαχαίρι που σκοτώνει δαίμονες, ενώ ο Bobby Singer είναι σε θέση να εξορκίσει τους δαίμονες από άλλα δύο θύματα. Ο Φθόνος εξορκίζεται από την Tamara αλλά ο άνθρωπος που κατείχε, δεν επιβιώνει.

3×02 The Kids are Allright – Η Ruby αποκαλύπτει ότι είναι ένας δαίμονας που κατέχει ένα ανθρώπινο σώμα.

3×04 Sin City – Δαίμονες έχουν καταλάβει τον πάτερ Gil και Casey για να πετύχουν την καταστροφή της πόλης. Και οι δύο σκοτώθηκαν μαζί με τους ανθρώπους που είχαν καταλάβει, από τον Sam με το Colt. Η Ruby έρχεται σε επαφή με τον Bobby.

3×05 Bedtime Stories – Ο Sam καλεί έναν δαίμονα στο σταυροδρόμι για να συζητήσουν την συμφωνία του Dean, τον οποίο στην συνέχεια σκοτώνει με το Colt όταν του αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να σπάσει συμφωνία του αδερφού του.

3×09 Malleus Maleficarum – Η Ruby εμφανίζεται ως η Tammi, η οποία παρέχει δυνάμεις σε μια ομάδα μαγισσών. Η Tammi σκοτώνεται από τον Dean με το μαχαίρι της Ruby.

3×12 Jus in Bello – Μια μεγάλη ομάδα των δαιμόνων κατέχουν τους κατοίκους μιας  πόλης, όπως και τον ειδικό πράκτορα Victor Henriksen, και στήνουν παγίδα στον Sam και στον Dean στο γραφείο του σερίφη. Η Ruby εμφανίζεται επίσης, και προσπαθεί να πείσει τα δύο αδέρφια να διεξάγουν ένα τελετουργικό θυσίας, που θα σκοτώσει τους δαίμονες. Αντ ‘αυτού, επιτρέπουν στους δαίμονες να εισέλθουν μέσα στο κτίριο και να εκτελέσουν έναν μαζικό εξορκισμό. Η Lilith εμφανίζεται αργότερα να έχει καταλάβει ένα παιδί. Αποκαλύπτεται επίσης ότι ο Sam και ο Dean τώρα έχουν αντι-δαιμονικό τατουάζ.

3×15 Time is on my Side – Σε μια αναδρομή στο παρελθόν, ένας δαίμονας σε σταυροδρόμι κατέχει ένα παιδί, προσφέροντας να κάνει μια συμφωνία με την Bela Talbot. Επίσης, ο Sam και ο Dean ανακρίνουν έναν δαίμονα για το ποιος κατέχει το συμβόλαιο με την συμφωνία του Dean και τον εξορκίσουν τελικά αλλά το ανθρώπινο “κοστούμι” του δεν επιβιώνει.

3×16 No Rest for the Wicked – Η Lilith κατέχει ένα άλλο παιδί, βασανίζει τους γονείς του και αργότερα καταλαμβάνει το σώμα της Ruby, ενώ προφανώς έχει αποβάλει την Ruby εκείνη την στιγμή. Η Lilith φεύγει όταν ο Sam αποδεικνύεται πως δεν επηρεάζεται από τις δυνάμεις της. Οι ακόλουθοι της Lilith κατέχουν τους περισσότερους κατοίκους σε μια συγκεκριμένη γειτονιά.

4×01 Lazarus Rising – Η Ruby επιστρέφει με ένα νέο ανθρώπινο σώμα. Ο Sam και ο Dean συναντούν τρεις δαίμονες που είχαν καταλάβει ανθρώπους σε ένα εστιατόριο.

4×03 In the Beginning – Ο Dean πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο παρελθόν και συναντά τον Azazel, ο οποίος έχει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που έχουν καταληφθεί από δαιμονικά πνεύματα για να κάνει συμφωνίες. Έχει καταληφθεί ακόμα ο παππούς του Dean, ο Samuel Campbell.

4×04 Metaporphosis – Ο Sam πραγματοποιεί έναν εξορκισμό σε ένα δαίμονα χρησιμοποιώντας τις πνευματικές του δυνάμεις.

4×07 Its the Great Pumpkin, Sam Winchester – Ο Samhain εγείρεται από μάγισσες και καταλαμβάνει τον Don Harding. Εξορκίζεται τελικά από τις δυνάμεις του Sam.

4×09 I Know What you Did Last Summer – Ο Alastair και άλλοι δαίμονες αναζητούν την Άννα. Ο Sam αποκαλύπτει τους εξορκισμούς των δαιμόνων κατά την διάρκεια της απουσίας του Dean μέσα από αναδρομές στο παρελθόν. Φανερώνεται επίσης ότι η Ruby κατέχει σήμερα ένα σώμα, που ήταν σε κωματώδη κατάσταση και από την οποία το πνεύμα ήταν απών.

4×10 Heaven and Hell – Ο Alastair επανεμφανίζεται και το σώμα του καταστρέφεται όταν η Άννα επανακτά τη χάρη της.

4×15 Death takes a Holiday – Ο Alastair επιστρέφει με δύο άλλα ανθρώπινα σώματα μαζί  με διάφορους άλλους δαίμονες.

4×16 On the Head of a Pin – Ο Dean καλείται να βασανίσει τον Alastair για πληροφορίες. Ο Sam σκοτώνει τον Alastair.

4×18 The Monster at the End of this Book – Η Lilith εμφανίζεται να έχει καταλάβει μια “κόσμια οδοντίατρο υγιεινολόγο από το Μπλούμινγκτον, στην Ιντιάνα” προσφέροντας μια συμφωνία στον Sam. Εκείνη φεύγει από το ανθρώπινο σώμα της όταν ο Raphael καταφθάνει.

4×20 The Rapture – Δαίμονες έχουν καταλάβει τους γείτονες και την σύζυγο του Jimmy Novak, προσπαθώντας να τον συλλάβουν. Όλοι σκοτώθηκαν από τον Sam και τον Dean και τον Castiel, ενώ εκείνος κατείχε την Claire Novak εκτός από έναν δαίμονα, που ο Sam εξορκίζει χρησιμοποιώντας τις ιδιαίτερες δυνάμεις του.

4×21 When the Levee Breaks – Η Ruby επιστρέφει και ο Sam αποτρέπει τον Dean από το να την σκοτώσει.

4×22 Lucifer Rising – Σε μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Azazel κατέχει έναν ιερέα, τον πάτερ Lehne και δολοφονεί αρκετές μοναχές. Η Ruby και ο Sam απαγάγουν έναν δαίμονα, που κατέχει την Cindy McLellan και τον βασανίζουν για να αποσπάσουν πληροφορίες ώστε να εντοπίσουν την Lilith, η οποία επιστρέφει στο σώμα της οδοντιάτρου υγιεινολόγου. Ο Sam σκοτώνει την Lilith. Ο Dean σκοτώνει την Ruby.

5×01 Sympathy for the Devil – Η Meg επανεμφανίζεται με μια σειρά από άλλους δαίμονες. Ο Bobby καταλαμβάνεται αλλά καταφέρνει να ελέγξει προσωρινά τον δαίμονα με μια μαχαιριά στον εαυτό του για να σώσει τον Dean. Οι δαίμονες με την Meg σκοτώνονται και η ίδια εγκαταλείπει το ανθρώπινο “κοστούμι” της. Πολλοί δαίμονες σκοτώνονται στην αποθήκη του John από τους αγγέλους.

5×06 I Believe the Children are Our Future – Ένας δαίμονας κατέχει την μητέρα του Jesse. Τον εξορκίζει.

5×10 Abandon All Hope – Ο Sam και ο Dean συναντιούνται με τον Crowley, έναν δαίμονα, που θέλει να τους βοηθήσει να σταματήσουν την Αποκάλυψη. Στην Καρχηδόνα,  αντιμετωπίζουν την Meg, η οποία εξαπολύει τα διαολόσκυλα. Ένας αριθμός δαιμόνων θυσιάζεται για να εγερθεί ο Καβαλάρης της Αποκάλυψης, ο Θάνατος.

5×12 Swap Meat – Ένας δαίμονας κατέχει την Nora. Ο Dean και ο Gary τον εξορκίσουν.

5×14 My Bloody Valentine – Δαίμονες παρουσιάζονται με τον Καβαλάρη της Αποκάλυψης, τον Λιμό. Τελικά νικιέται από τον Sam όταν απορροφά τα πνεύματα από πέντε δαίμονες και ο Sam χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να τα εξορκίσει.

5×17 99 Problems – Δαίμονες υπό τον έλεγχο της Πόρνης της Βαβυλώνας πολιορκούν μια πόλη.

5×20 The Devil You Know – Ο Crowley επιστρέφει και προσφέρει την βοήθειά του στον Sam και στον Dean για να βρουν τον Λοιμό με τη σύλληψη του Brady, έναν φίλο του Sam από το Στάνφορντ που είχε καταληφθεί. Ένας αριθμός δαιμόνων συνεργάζεται με τον Brady στην φαρμακευτική εταιρεία Niveus και τουλάχιστον ένας σκοτώνεται από τον Dean. Ο Crowley χρησιμοποιεί μια δεσμευτική σφραγίδα για να κρατήσει τον δαίμονα στο σώμα. Αφού πήραν ό,τι χρειάζονται, ο Sam σκοτώνει τον Brady. Ο Crowley κάνει επίσης μια συμφωνία για την ψυχή του Bobby με αντάλλαγμα τον εντοπισμό του Θανάτου.

5×21 Two Minutes Before Midnight – Ο Crowley οδηγεί Dean μέχρι τον Θάνατο και αποκαθιστά την ανικανότητα του Bobby να περπατήσει. Δύο δαίμονες στην φαρμακευτική εταιρεία Niveus προσπαθούν να απελευθερώσουν τον ιό Croatoan αλλά σκοτώνονται από τον Bobby. Ένας δαίμονας συνεργάζεται με τον Λοιμό αλλά σκοτώνεται από τον Castiel.

5×22 Swan Song – Δύο δαίμονες σκοτώθηκαν και εξαφανίστηκαν ενώ ο Sam σκοτώνει πολλούς περισσότερους με τις δυνάμεις του. Αποκαλύπτεται ότι ένας αριθμός δαιμόνων εκτός από τον Brady έχουν αναλάβει την παρακολούθηση του Sam κατέχοντας ανθρώπους που ήξερε. Τελικά σκοτώνονται από τον Lucifer.

6×04 Weekend at Bobbys – Ο Bobby έχει έναν δαίμονα στο σταυροδρόμι δεμένο σε μια παγίδα του διαβόλου στο υπόγειό του, που ο ίδιος τον βασανίζει για να αποσπάσει το πραγματικό όνομα του Crowley. Αφού παίρνει τις πληροφορίες για τον Crowley καίει τα οστά του δαίμονα, σκοτώνοντας τον ίδιο και το ανθρώπινο σώμα του.

6×07 Family Matters – Ο Christian Campbell σκοτώνεται από τον Άλφα των βαμπίρ αλλά αναβιώνει αμέσως με μαύρα μάτια – αφού κατέχεται από δαίμονα. Άλλοι δαίμονες καταφτάνουν για να μεταφέρουν τον Άλφα των βαμπίρ και ο Crowley εμφανίζεται για να μιλήσει με τους Winchesters.

6×08 All Dogs Go to Heaven – Ο Crowley ζητά από τον Sam και τον Dean να διερευνήσουν μια σειρά από σκοτεινές δολοφονίες.

6×10 Caged Heat – Η Meg επιστρέφει και συνεργάζεται με τον Sam, τον Dean και τον Castiel σε μια επίθεση στην φυλακή των τεράτων του Crowley. Έχει τρεις δαίμονες μαζί της και αντιμετωπίζουν τον Crowley και τρεις άλλους δαίμονες στην φυλακή, συμπεριλαμβανομένου αυτού που κατείχε τον Christian Campbell. Όλοι εκτός από την Meg (και κρυφά από τον Crowley) σκοτώνονται.

6×18 Frontierland – Δύο δαίμονες που έχουν καταλάβει καουμπόηδες αναζητούν τον Samuel Colt. Τους σκοτώνει με το Colt.

6×19 Mommy Dearest – Ο Crowley επανεμφανίζεται και δαίμονες σκοτώνουν δύο Jefferson Starships.

6×20 The Man Who Would Be King – Ο Dean, ο Sam και ο Bobby βασανίζουν τον Red για να βρουν τον Ellsworth, ο οποίος σκοτώθηκε από Castiel για να κρατήσει μακριά τους φίλους του από την εύρεση του Crowley. Ο Castiel σκοτώνει αργότερα τρεις δαίμονες για να προστατεύσει τους φίλους του.

6×21 Let It Bleed – Δαίμονες απαγάγουν την Lisa και τον Ben. Η Lisa καταλαμβάνεται από δαίμονα και σχεδόν πεθαίνει όταν ο Dean εξορκίζει τον δαίμονα από το τραυματισμένο σώμα της.

6×22 The Man Who Knew Too Much – Ο Crowley και μια ομάδα δαιμόνων πραγματοποιούν επίθεση στους αγγέλους του Castiel σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει από το άνοιγμα του Καθαρτηρίου.Και σε μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Sam σκότωσε έναν δαίμονα σε σταυροδρόμι.

7×01 Meet the New Boss – Ο Crowley βρίσκεται κρυμμένος σε ένα τροχόσπιτο με ενωχιανά σύμβολα από τον Castiel, ο οποίος αντί να τον σκοτώσει, του προσφέρει τη θέση του βασιλιά της Κόλασης υπό την εποπτεία εκείνου. Ο Crowley αργότερα κλήθηκε από τον Sam, τον Dean και τον Bobby για πληροφορίες σχετικά με ένα ξόρκι ώστε να δεσμεύσουν τον Θάνατο.

7×06 Slash Fiction – Ο Crowley επισκέπτεται τον Dick Roman, τον ηγέτη των Λεβιάθαν και προσφέρεται να συμμαχήσει μαζί του. Ο Dick απορρίπτει την προσφορά του και απειλεί να εξαφανίσει τους δαίμονες που ο ίδιος επιθυμεί. Ο Crowley εξαφανίζεται.

7×08 Season Seven, Time for a Wedding! – Ένας δαίμονας σε σταυροδρόμι που ονομάζεται Guy, συνάπτει τις συμφωνίες με τους ανθρώπους και στη συνέχεια, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την συμφωνία, δίνει την οδηγία στον συνεργάτη του, Jackson, να τους δολοφονήσει. Μια τέτοια συμφωνία περιλαμβάνει τον όρο να παρέχει στην Becky Rosen ένα φίλτρο αγάπης που χρησιμοποιεί για τον Sam. Οι Winchesters οργανώνουν επίθεση κατά των δαιμόνων και η Becky σκοτώνει τον Jackson. Ο Guy διασώζεται από την έγκαιρη άφιξη του Crowley, ο οποίος αναιρεί όλες τις προσφορές του Guy σε αντάλλαγμα τη ζωή του Guy. Ο Crowley αποκαλύπτει πως αυτός κράτησε δαίμονές του στον κόλπο με την ελπίδα ότι οι Winchesters θα μπορούσαν να πετύχουν την δολοφονία των Λεβιάθαν. Στη συνέχεια παίρνει τον Guy πίσω στην Κόλαση για να τον τιμωρήσει παραδειγματικά.

7×15 Repo Man – Πριν από τέσσερα χρόνια, ένας δαίμονας έχει καταλάβει έναν ψυχωτικό ταχυδρομικό υπάλληλο, που ονομάζεται Jeffrey, και δολοφονεί αρκετές γυναίκες, πριν συλληφθεί και εξορκιστεί από τους Winchesters. Τώρα οι δολοφονίες έχουν ξεκινήσει και πάλι και οι Winchesters ζητούν βοήθεια από τον Jeffrey ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο, που συμπεριφέρεται ο δαίμονας. Ο Jeffrey συλλαμβάνει τον Dean και χρησιμοποιεί το αίμα του για να καλέσει τον δαίμονα με την πρόθεση να γίνει το ανθρώπινο “κοστούμι” του για άλλη μια φορά. Ο δαίμονας τον απορρίπτει, ενώ καταλμβάνει έναν νεαρό άνδρα, και εξορκίζεται λίγο αργότερα από την Nora Havelock.

8×02 Whats Up, Tiger Mommy? – Ο Crowley έχει καταλάβει την Linda Tran, προκειμένου να πάρει την δαιμονική πλάκα. Όταν ο Dean προσπαθεί να σκοτώσει τον Crowley και αναγκαστικά και την Linda με το μαχαίρι της Ruby, ο Crowley φεύγει και επιστρέφει με το συνηθισμένο ανθρώπινο “κοστούμι” του, αφήνοντας την Linda σχεδόν αναίσθητη.

8×12 As Time Goes By – Για να διεισδύσουν στην ομάδα των Ανδρών των Γραμμάτων, η Abaddon καταλαμβάνει μια γυναίκα, που ονομάζεται Josie Sands, που πρόκειται να ηγηθεί της ομάδας. Αφού δεν μπορεί να σκοτώσει τον δαίμονα, ο Henry Winchester την πυροβολεί στο κεφάλι με μια σφαίρα, που έχει χαραγμένη πάνω τηης μια διαβολοπαγίδα, δεσμεύοντάς την με την Josie. Ο Dean λέει ότι πρόκειται να κόψει την Abaddon σε κομμάτια και να τα θάψει σε τσιμέντο ώστε να πετύχει για πάντα τον εγκλωβισμό της.

8×17 Goodbye Stranger – Χρησιμοποιώντας την Meg, οι δαίμονες υπό τις διαταγές του Crowley αναζητούν τις κρύπτες του Εωσφόρου. Κατέχουν διάφορα άτομα, συμπεριλαμβανομένων της Ann Morton και της Wendy Rice για να προσπαθήσουν να βρουν τις κρύπτες, αλλά αυτές οι δαίμονες τελικά σκοτώνονται από τον Castiel. Η Meg σκοτώνεται από τον Crowley με μια αγγελική λεπίδα, ενώ η ίδια προσπάθησε να δώσει χρόνο στον Sam, στον Dean και στον Castiel να ξεφύγουν.

8×22 Clip Show – Ο Sam και ο Dean ανακαλύπτουν ότι οι Άνδρες των Γραμμάτων  έχουν καταγράψει κάθε δαιμονική κατοχή για 300 χρόνια μέχρι την διάλυσή τους το 1958, συμπεριλαμβανομένων των Ichabod Crane και Lizzie Borden. Θεωρούν ότι οι Άνδρες των Γραμμάτων είχαν ένα σύστημα αξιολόγησης των περιπτώσεων της δαιμονοληψίας, όπως αυτό του The Exorcist είναι ένα καταχθόνιο γεγονός κατηγορίας 2. Ανακαλύπτουν μια ταινία  με καταχθόνια γεγονότα κατηγορίας 5, όπου δύο ιερείς, ο πάτερ Max Thompson και ο πάτερ Simon επιχείρησαν μια νέα μέθοδο εξορκισμού για να θεραπεύσουν έναν δαίμονα και να επαναφέρουν πάλι την ανθρώπινη υπόστασή του. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε και η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε, ενώ ο δαίμονας διέφυγε, αλλά ο πάτερ Thompson συνέχισε τις προσπάθειές του, και τελικά κατάφερε να θεραπεύσει έναν άνθρωπο, που τον είχε καταλάβει δαίμονας, τον Peter Kent. Η Abaddon έχει εμφανιστεί και πάλι και αποκαλύπτει ότι σκότωσε τον πατέρα Thompson και κατείχε την Josie Sands ώστε να διεισδύσει και να καταστρέψει τους  Άνδρες των Γραμμάτων αφού αντλούσε πληροφορίες από τα άτομα, που είχε καταλάβει.

8×23 Sacrifice – O Sam και ο Dean συλλαμβάνουν τον Crowley για να τον χρησιμοποιήσουν για την τρίτη δοκιμασία, όπου πρέπει να θεραπεύσουν έναν δαίμονα. Καθώς ο Sam εργάζεται για τη θεραπεία του Crowley, στέλνει μια κλήση κινδύνου στην Abaddon, η οποία εξακολουθεί να κατέχει την Josie Sands. Θέλει να σκοτώσει τον Crowley και να αναλάβει την ηγεσία στην Κόλαση αλλά ο Sam της ρίχνει Ιερή Φωτιά, που της προκαλεί φοβερούς πόνους και φεύγει γρήγορα από το σώμα της Josie. Ο Crowley είναι σχεδόν θεραπευμένος και δείχνει σημάδια της ανθρώπινης υπόστασής του αλλά ο Dean σταματά τον Sam προτού να μπορέσει να τελειώσει το έργο του, αφού μαθαίνει από την Naomi ότι ο Sam θα πεθάνει αν ολοκληρώσει τις δοκιμασίες.

9×02 Devil May Care – Η Abaddon βάζει έναν δαίμονα να εκτελέσει μια τελετουργία για την αποκατάσταση του σώματος της Josie Sands ώστε να λειτουργήσει ως το ανθρώπινο “κοστούμι” της για άλλη μια φορά. Αργότερα εξορκίζει έναν δαίμονα σε  σταυροδρόμι, που την αμφισβητεί και βοηθά τρεις πιστούς δαίμονες να καταλάβουν τρεις στρατιώτες για να έχουν ισχυρότερα σώματα. Ο Sam και ο Dean ανακαλύπτουν τα σώματα, που οι δαίμονες είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι, που κατείχαν, όλοι πέθαναν από παλιά τραύματα που είχαν υποστεί. Οι στρατιώτες και οι δαίμονες που τους είχαν καταλάβει τελικά σκοτώθηκαν από τον Gadreel.

9×10 Road Trip – Ο Dean ανταποκρίνεται στην πρόταση του Crowley, να τον αφήσει  για λίγο για να βοηθήσει τον Sam να αποβάλει τον Gadreel.

9×11 First Born – Το 1863, η Abaddon κατέχει την γυναίκα του Cain, την Colette για να προσπαθήσει να τον πάρει με το μέρος της ώστε να επανασυνδέσει τους Ιππότες της Κόλασης. Όταν αυτή η προσπάθειά της καταλήγει σε αποτυχία, η Abaddon αρχίζει να βλάπτει ανεπανόρθωτα το σώμα της Colette, οδηγώντας τον Cain να την σκοτώσει με την Πρώτη Λεπίδα. Η Abaddon φεύγει την τελευταία στιγμή και ο ίδιος σκοτώνει την Colette αντ ‘αυτού.

9×16 Blade Runners – Ο Crowley κατέχει την Andre Devlin για λίγο ώστε να βρει τη θέση της Πρώτης Λεπίδας πριν επιστρέψει στο συνηθισμένο σώμα του.

9×17 Mothers Little Helper – Η Abaddon που έχει καταλάβει την ηγουμένη ενός μοναστηριού και τρεις δαίμονες, μεταξύ των οποίων μία, που κατέχει η αδελφή Agnes κλέβουν τις ψυχές των ανθρώπων για να δημιουργήσει μια στρατιά από δαίμονες πιστούς μόνο να Abaddon. Οι άλλοι δύο δαίμονες εξορκίζονται από τον Henry Winchester και την Josie Sands, αλλά η Abaddon δεν επηρεάζεται από τον εξορκισμό ενώ η αδελφή Agnes είναι μακριά την ώρα του εξορκισμού. Κατόπιν της επιμονής της Josie, η Abaddon κατέχει αυτήν αντί για τον Henry ώστε να διεισδύσει στην ομάδα των Ανδρών των Γραμμάτων. Τώρα, η αδελφή Agnes και ένας άλλος δαίμονας σκοτώνονται από τον Sam.

9×21 The King of the Damned – Η Abaddon, εξακολουθεί να κατέχει την Josie Sands και τελικά σκοτώνεται από τον Dean με την Πρώτη Λεπίδα.

11×01 Out of the Darkness, into the Fire – Ο Crowley, ξεφεύγοντας από το ανθρώπινο σώμα του πριν ο Cas μπορέσει να τον σκοτώσει, βρίσκει σύντομα να καταλάβει μια μεσήλικα γυναίκα με το όνομα Marnie. Σχεδιάζει να σκοτώσει όποιον ήταν στο σπίτι της, για να μπορέσει να κάνει μια κλήση με  το αίμα. Κι ενώ εκείνος σχεδιάζει όλα αυτά, εμποδίζεται τελικά όταν ο σύζυγός της Marnie του λέει ότι έχει ενδώσει και θέλει να συμμετέχει σε ένα όργιο με τους φίλους τους για τα γενέθλιά της, όπως εκείνη το επιθυμούσε. Μετά το όργιο, ξεκινά να σκοτώσει όλους και καλεί τους  ακολούθους του για να  τον κρατήσουν.

11×18 Hells Angel – Αφού ο Sam και ο Dean προσωρινά παγιδεύουν τον Εωσφόρο, ο Crowley εισέρχεται στο ανθρώπινο “κοστούμι” προκειμένου να ενθαρρύνει τον Castiel να αποβάλλει τον Εωσφόρο, ώστε να μπορέσει να φυλακιστεί μόνιμα στο Κλουβί. Ωστόσο, ο Εωσφόρος επιτίθεται στον Crowley, ο οποίος σώζεται μόνο όταν ο Sam τον εξορκίζει από το “δοχείο” του Castiel.

12×06 Celebrating the Life of Asa Fox – Ο δαίμονας Τζάελ προκειμένου να εκδικηθεί, καταλαμβάνει την κόρη του Asa, Αλίσια αλλά και τον Έλβις Κατζ και την σερίφη Τζόντυ Μιλς αλλά τελικά θα επιστρέψει στην Κόλαση μετά από έναν ομαδικό εξορκισμό.

13.18 Bring ’em Back Alive – Ο δαίμονας Άντονι θα εξορκιστεί από το σώμα μιας γυναίκας από τον ίδιο τον Εωσφόρο.

14.07 Unhuman Nature – Ο Νικ ανακαλύπτει ότι ο αστυνομικός Φρανκ Κέλογκ, που σκότωσε την οικογένειά του, το είχε κάνει επειδή είχε καταληφθεί από τον δαίμονα Αμπράξας. Παρόλα αυτά ο Νικ θα σκοτώσει τον άτυχο αστυνομικό.

14×11 Damaged Goods: Όταν ο Νικ απελευθερώνει τον δαίμονα Αμπράξας από το ενωχιανό κουτί στην αποθήκη της Μαίρης, ο δεύτερος καταλαμβάνει έναν φύλακα. Στο τέλος, ωστόσο, και ο φύλακας αλλά και ο Αμπράξας θα σκοτωθούν από τον Νικ.

15×01 Back and to the Future: Ο δαίμονας Belphegor θα καταλάβει το άψυχο σώμα του Τζακ προκαλώντας την δυσαρέσκεια του Κάστιελ.

15×03 The Rupture: Η δαίμονας Αρντάτ καταλαμβάνει το σώμα της  Δρ. Κλαρκ για να πλησιάσει τον Κετς, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ωστόσο θα σκοτωθούν από τον Belphegor, που με τη σειρά του θα εξοντωθεί από τον Κάστιελ.

Κατάληψη από τέρατα

6×12 Like a Virgin – Οι δράκοι καλούν την Εύα, τη μητέρα όλων των τεράτων, που καταλαμβάνει μια νεαρή παρθένα.

6×16 … And Then There Were None – Η Εύα δημιουργεί το σκουλήκι Χαν, το οποίο μπορεί να εισχωρήσει στο σώμα ενός ατόμου μέσα από το αυτί του και να ελέγχει τις πράξεις του. Ο πρώτος άνθρωπος που κατέχει, ένας οδηγός φορτηγού για την Starlight Cannery ονομάζεται Rick, σκοτώνει την οικογένειά του κάτω από τον έλεγχο του τέρατος. Το σκουλήκι Χαν, στη συνέχεια, εισέρχεται σε άλλον εργαζόμενο κονσερβοποιίας και σκοτώνει έξι άνδρες πριν ο Dean, ο Sam, ο Bobby, ο Rufus, ο Samuel και η Gwen εμφανίζονται στη σκηνή. Στη συνέχεια το τέρας κατέχει τον Dean, ο οποίος σκοτώνει την Gwen. Ο Samuel, σκοτώνεται από τον Sam, ενώ τον κατείχε το σκουλήκι και ο Bobby,ενώ κατέχεται και ο ίδιος κάποια στιγμή, καρφώνει και σκοτώνει τον Rufus. Ο Sam και ο Dean τελικά καταφέρνουν να  εξουδετερώσουν τον  Bobby και μετά από ένα μικρό ηλεκτροσόκ το σκουλήκι Χαν γίνεται αδύναμο, βγαίνει από το αυτί του Bobby και σκοτώνεται.

6×21 Let It Bleed – Η Eleanor Visyak αποκαλύπτεται ότι ήταν ένας “κάτοικος” του Καθαρτηρίου που κατείχε την μητέρα ενός άντρα με το όνομα Westborough από το 1930.

7×02 Hello, Cruel World – Αφού τα Λεβιάθαν καταλαμβάνουν το “δοχείο” του Castiel, αυτό αρχίζει να εξασθενεί, γεγονός που τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το σώμα του και διασπείρονται σε μια τοπική δεξαμενή νερού, μέσω της οποίας καταφέρνουν να εξαπλωθούν σε όλη την πόλη της Stockville, στο Κάνσας και να καταλάβουν διάφορους ανθρώπους. Μερικοί από τα Λεβιάθαν όπως ο Dick Roman καταλαμβάνουν σημαίνοντα δημόσια πρόσωπα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους.

9×03 Im No Angel – Ένας απατεώνας Θεριστής κατέχεται και σκοτώνει μια γυναίκα που ονομάζεται April Kelly, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Castiel και να αντλήσει πληροφορίες από αυτόν για τον Μέτατρον.

Σύντομη Ιστορία της Δαιμονοληψίας

Αν και η πίστη στην δαιμονοληψία απλώνεται σε όλο τον κόσμο μέσα από διάφορους πολιτισμούς, αν ρωτήσετε τους περισσότερους ανθρώπους στο δρόμο για αυτή, θα έρθει στο μυαλό τους η έννοια της δαιμονικής κατοχής από την Καθολική Εκκλησία. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, περιπτώσεις δαιμονικής κατοχής εμφανίζονταν ανεξέλεγκτα σε όλη την Ευρώπη. Ο εξορκισμός ήταν συνηθισμένη διαδικασία. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το θέμα της δαιμονικής κατοχής με την κλασική ταινία τρόμου του 1973 “Ο Εξορκιστής”, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του William Peter Blatty. Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Blatty με το ίδιο όνομα που εμπνεύστηκε από την πραγματική ιστορία της ζωής ενός νεαρού αγοριού στο Μέριλαντ για το οποίο πραγματοποιήθηκε ένας εξορκισμός το 1949 στο Νοσοκομείο Alexian Brother’s στο St Louis, στο Missouri. Αν και η δαιμονοληψία θεωρείται από τους περισσότερους ως μια τρομακτική προοπτική, υπάρχουν μερικές θρησκείες, όπως η Βουντού που ενθαρρύνουν την πνευματική κατοχή από αυτά τα πνεύματα, που αναφέρονται ως loa. Οι σύγχρονοι γιατροί και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι, που εμφανίζονται να έχουν υποστεί διαμονοληψία ή πνευματοληψία στο παρελθόν ήταν περισσότερο ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι. Έτσι, η δαιμονική κατοχή φαίνεται να ήταν ένας τρόπος των αμόρφωτων ανθρώπων να εξηγήσουν διάφορες ψυχικές ασθένειες.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα