Supernatural – 13×15 A Most Holy Man | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 15ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural με τίτλο A Most Holy Man, τo οποίo υπογράφουν Robert Singer & Andrew Dabb στο σενάριο, και η Amanda Tapping στη σκηνοθεσία.

Ο τίτλος του επεισοδίου αναφέρεται στο “αίμα ενός πανάγιου ανθρώπου”, ένα από τα 3 συστατικά που πρέπει να μαζέψουν οι Winchesters για να ανοίξουν ρήγμα στο εναλλακτικό σύμπαν. Στο τέλος του επεισοδίου ο Πατήρ Lucca Camilleri αποκαλύπτεται ότι είναι αυτός ο “πανάγιος” που έψαχναν.


Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο που γράφουν μαζί οι τωρινοί showrunners του Supernatural, ο Andrew Dabb και ο Robert Singer.

Ο Dabb είχε να συνεργαστεί με κάποιον για το σενάριο κάποιου επεισοδίου από το Beyond the Mat της 11ης σεζόν, όπου μοιράστηκε το credit με τον John Bring. O Singer, που δεν έχει γράψει ποτέ σενάριο μόνος του έτσι κι αλλιώς, τελευταία φορά συνεργάστηκε για σενάριο με την Jenny Klein στο Out with the Old της 7ης σεζόν, ενώ έχει μόλις άλλα δυο σεναριογραφικά credits στο ενεργητικό του στη σειρά: για το Sin City (μαζί με τον Jeremy Carver) και για το Appointment in Samarra (μαζί με την Sera Gamble). [πηγές: 1/2]


File:A Most Holy Man BTS 04.jpg
Η Tapping πίσω από τις κάμερες του επεισοδίου

Αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο που σκηνοθετεί η Amanda Tapping στη 13η σεζόν, μετά το Various & Sundry Villains.

Η πρώην ‘Naomi’, είναι το δεύτερο μέλος του καστ που σκηνοθετεί περισσότερα από ένα επεισόδια μέσα σε μια σεζόν. Ο Richard Speight Jr. είχε κάνει την αρχή στη 12η σεζόν.

[Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοί ηθοποιοί της σειράς έχουν κάτσει και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.]


Greenstreet: My, you are a long way from home. Do you happen to know the Manchin twins out of Newport?

Αναφορά στην Mary Manchin, μέλος της ομάδας μοντάζ και οπτικών εφέ του Supernatural. Συμπτωματικά (;), πρόκειται για ένα από τα επεισόδια με τα λιγότερα οπτικά εφέ στην ιστορία της σειράς, αφού δεν εμπεριείχε κανένα υπερφυσικό πλάσμα, ούτε μαγεία.


Scarpatti: So… Sam and Dean Winchester. We, uh… we done a little checkin’. You know? And, uh… you know… officially, you guys both died six years ago.

Αναφορά στα γεγονότα του Slash Fiction της 7ης σεζόν, όπου οι Winchesters σκηνοθέτησαν το θάνατο τους (για δεύτερη φορά), και από τότε θεωρούνται επίσημα νεκροί.


Τέσσερις ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί παλαιότερα σε άλλους ρόλους στη σειρά:

  • Ο Fulvio Cecere (Mr. Cromarty) είχε παίξει τον ιδιοκτήτη του Honey Wagon στο 4×14 Sex and Violence.
  • Η Fei Ren, που έπαιξε τη γυναίκα με την οποία πιάνει κουβέντα ο Dean στο εστιατόριο, είχε ένα μικρό ρόλο και στο 11×03 The Bad Seed.
  • Ο Shaun Omaid (φωτο), που έπαιξε έναν από τους μπράβους του Scarpatti, είχε ένα μικρό ρόλο και στο 7×17 The Born-Again Identity.
  • Ο Demord Dann, που έπαιξε τον σωματοφύλακα του Greenstreet, είχε παίξει έναν δαίμονα στο 9×16 Blade Runners.

Αυτό είναι το τρίτο επεισόδιο φέτος όπου δεν εμφανίζεται κάποιος από τους επαναλαμβανόμενους guests (Mary, Ασμοδαίος, Μιχαήλ, κλπ), μετά τα Tombstone και The Scorpion and The Frog.

Με το τελευταίο, μάλιστα, μοιράζονται άλλο ένα κοινό σημείο: λείπουν και τρεις από τους πέντε κύριους πρωταγωνιστές της σεζόν, ο Alex Calvert (Jack), o Misha Collins (Castiel) και ο Mark Pellegrino (Εωσφόρος).

Και μια και μιλάμε για κοινά σημεία του A Most Holy Man με το The Scorpion and The Frog, η όλη φάση με τους Winchesters που αναγκάζονται να κλέψουν κάτι πολύτιμο για κάποιον άλλο δεν σαν θύμισε πολύ την ιστορία εκείνου του επεισοδίου;


Πρόκειται για ένα από τα λίγα επεισόδια της σειράς όπου οι Winchesters έρχονται αντιμέτωποι με κάποιον ανθρώπινο αντίπαλο, κι ένα από τα ελάχιστα όπου δεν βλέπουμε ΚΑΝΕΝΑ υπερφυσικό στοιχείο! [Διαβάστε εδώ περισσότερα.]


Ο Dean αναφέρεται στο αίμα του Αγίου Ιγνατίου ως “Jesus juice”. Σε παλαιότερα επεισόδια τον είχαμε ακούσει να αποκαλεί έτσι το αγιασμένο νερό


Dean: Sure you’re not drowsy? How many fingers am I holding up?
Sam: I’m fine.
Dean: Okay, I’m just saying you’re taking a lot of shots to the head lately. I mean, I know that Disney Princess hair gives you some padding, but, uh…

Ο μικρός Winchester έχει χάσει τις αισθήσεις του μετά από χτύπημα στο κεφάλι 6 φορές μέχρι τώρα στη σεζόν, που είναι ρεκόρ ακόμα και για τον Sam που είναι διαβόητος στο fandom για το πόσο συχνά πέφτει ξερός. Η ατάκα του Dean είναι λοιπόν μια meta-αναφορά σε αυτό το γεγονός και διακωμωδεί αυτό που σας έλεγα σε ένα παλαιότερο άρθρο: ότι οι Winchesters -αν το δουμε ρεαλιστικά- δεν θα έπρεπε να έχουν επιζήσει με τόσα τραύματα (σωματικά και ψυχολογικά)!

Κι επειδή ξέρω ότι το έχετε απορία τώρα, ο Sam, μέχρι τώρα στη σεζόν, έχει βγει… νοκ-άουτ από χτύπημα στο κεφάλι στα εξής επεισόδια:

  1. 13×01 Lost and Found – Τον χτυπά η αγγελική ενέργεια του Jack.
  2. 13×10 Wayward Sisters – Τον χτυπά η Kaia Nieves του Κακού Μέρους.
  3. 13×11 Breakdown – Τον χτυπά ο Πράκτορας Clegg.
  4. 13×12 Various & Sundry Villains – Τον χτυπά ο Dean.
  5. 13×14 Good Intentions – Τον χτυπά ο Donatello.
  6. 13×15 A Most Holy Man – Τον χτυπά ο Πατήρ Lucca. [πηγή]


Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This