Fun facts & Trivia | 14×01 Stranger in a Strange Land

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για την πρεμιέρα της 14ης σεζόν του Supernatural.

Stranger in a Strange Land

Σενάριο: Andrew Dabb

Σκηνοθεσία : Thomas J. Wright

Πρώτη προβολή: 11/10/2018

ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο πιάνει τα γεγονότα 3 εβδομάδες μετά τις εξελίξεις του 13×23, άρα διαδραματίζεται τον Ιούνιο του 2018.

 Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες των ΗΠΑ:

  • Lebanon, Kansas (Καταφύγιο)
  • Detroit, Michigan (Kip & Castiel)
  • Duluth, Minnesota (Μιχαήλ & Anael)

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Δαίμονεςδαιμονικό καπνό, καθώς και την Anael, είχαμε να τα δούμε από το 13×18.

 Η τελευταία φορά που είδαμε το μαχαίρι της Ruby ήταν στο 13×08.

 Τον Nick είχαμε να τον δούμε από το 5×01, όπου και τον κυρίευσε ο Εωσφόρος. Παρόλα αυτά, έκανε και μια εμφάνιση ως το αναίσθητο δοχείο του Διαβόλου στο 12×13 και στο 13×23.

 Είχαμε να δούμε βαμπίρ από το 13×11. Βέβαια, στο 13×21, είδαμε τα διαφοροποιημένα βαμπίρ του Κόσμου της Αποκάλυψης,

 Είχαμε να δούμε ή να ακούσουμε για rawhead από το επεισόδιο Faith της 1ης σεζόν!

 Ο Sam αναφέρει ότι ο Ketch δεν κατάφερε να εντοπίσει τη Γεννήτρια Υπερφυσικών Παλμών που είδαμε πρώτη φορά στο 12×08.

 Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε το Καταφύγιο να σφύζει από ζωή, κυνηγοί έρχονται και φεύγουν για υποθέσεις. Ο Sam φαίνεται να ηγείται πια ενός δικτύου κυνηγών. Στο Who We Are της 12ης σεζόν είχε πει στον Dean ότι βασιζόταν τόσο πολύ στους Βρετανούς Ανθρώπους των Γραμμάτων που δεν ήθελε να πάρει πρωτοβουλία και να αναλάβει ο ίδιος την αρχηγεία.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Αυτό το επεισόδιο σηματοδοτεί την επέτειο 10 χρόνων του Castiel (και του Misha Collins) στη σειρά, αφού είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στην πρεμιέρα της 4ης σεζόν.

 Είναι το πρώτο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς όπου δεν βλέπουμε καθόλου τον Dean Winchester.

Αυτή είναι η τέταρτη πρεμιέρα στην ιστορία της σειράς όπου συμμετέχει κάποιος Αρχάγγελος: οι προηγούμενες ήταν τα 5×01, 7×01 και 13×01. Είναι η πρώτη πρεμιέρα, όμως, όπου συμμετέχει κάποιος άλλος Αρχάγγελος, κι όχι ο Εωσφόρος.

Είναι, επίσης, η τέταρτη πρεμιέρα όπου βλέπουμε τη Mary Winchester μετά τα 1×01, 12×01 και 13×01.

Πρόκειται για την όγδοη πρεμιέρα σεζόν όπου βλέπουμε κάποια βερσιόν του Bobby Singer. Εδώ βλέπουμε τον Bobby του Κόσμου της Αποκάλυψης. Στις πρεμιέρες της 2ης μέχρι και την 7η σεζόν, για 6 συνεχόμενα χρόνια, βλέπαμε τον δικό μας Bobby, ενώ στην πρεμιέρα της 9ης, είδαμε τον Bobby ως όραμα του Sam.Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural michael true form

 Αν και γνωρίζαμε εδώ και πολλές σεζόν ότι οι άγγελοι μπορούν να δουν το πραγματικό πρόσωπο άλλων αγγέλων, αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο της σειράς που δείχνει την αληθινή μορφή ενός Αρχαγγέλου ή οποιουδήποτε αγγέλου. Ο Μιχαήλ-2 είναι το πρώτο ουράνιο ον του οποίου την όψη βλέπουμε στη σειρά.

 Αποκαλύπτεται στο επεισόδιο πως ο Jack δεν έχασε τελείως τις δυνάμεις του όταν ο Εωσφόρος του έκλεψε την Χάρη. Αυτή τη στιγμή είναι εντελώς ανίσχυρος, όμως η Χάρη του θα ‘επαναφορτιστεί’ σιγά-σιγά. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσο καιρό θα πάρει αυτό.

 Η αποκάλυψη πως ο Nick, το ανθρώπινο δοχείο του Εωσφόρου, είναι ζωντανός, επιβεβαιώνει τη θεωρία πως ο Crowley -με κάποιον τρόπο- τον ανέστησε και δεν ‘επιδιόρθωσε’ απλά το κατεστραμμένο σώμα του. Ενδέχεται να το έκανε κατά λάθος: προσαρμόζοντας το ξόρκι της Rowena για να παγιδεύσει τον Εωσφόρο σε αυτό το σώμα, ίσως παγίδευσε και την ψυχή του Nick σε αυτό. Μια παρεμφερής εναλλακτική θεωρία θέλει τον Nick που είδαμε να μην έχει καν την ψυχή του και να είναι ένα σώμα που επέζησε μέσω μαγείας. Ο Sam υποθέτει πως ο Nick επιβίωσε από τα γεγονότα του φινάλε της 13ης, όπου ο Dean σκότωσε τον Εωσφόρο με την αρχαγγελική λεπίδα, επειδή το συγκεκριμένο όπλο, σε αντίθεση με τις αγγελικές λεπίδες, είναι φτιαγμένο για να σκοτώνει τον αρχάγγελο, αλλά όχι τον άνθρωπο που αυτός κυριεύει.

Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα σκηνοθετικού λάθους (που είναι και η μεγαλύτερη), η μοναδική εξήγηση για το ότι ο Castiel δεν αναγνώρισε, αμέσως μόλις μπήκε, όλους τους δαίμονες που του έστησαν καρτέρι στο μπαρ , είναι πως κυρίευσαν αθόρυβα τους θαμώνες ενόσω συνομιλούσε με τον Kip και δεν το παρατήρησε.

 Ο Kip δηλώνει τον θαυμασμό του για τον Sam, εκθειάζοντας του ώμους και τα μαλλιά του. Ένας ακόμη χαρακτήρας που είχε φετίχ με τους ώμους του μικρού Winchester ήταν η Velma Dinkley στο Scoobynatural, ενώ τα μαλλιά του Sam χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης γενικά στο fandom του Supernatural!

Υπονοείται πως ο Kip πήρε την ιδέα να γίνει Βασιλιάς της Κόλασης μετά από μια συνάντησή του με τον Μιχαήλ. Λέει πως κάποιος τον ρώτησε τι ήθελε, το ίδιο πράγμα που είδαμε να ρωτάει ο Μιχαήλ τον Jamil και την Anael στο επεισόδιο.

 Αρχής γενομένης από αυτό το επεισόδιο, η θέση του Βασιλιά της Κόλασης καταργείται δια της βίας από τον Sam, μετά τον θάνατο του πιο πρόσφατου διεκδικητή, του Kipling. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μακαρίτη δαίμονα, μετά τον θάνατο του Crowley και του Ασμοδαίου (αλλά και της Λίλιθ, που δεν αναφέρεται), η Κόλαση έχει μείνει πια χωρίς ηγέτη – ίσως για πρώτη φορά από τότε που φυλακίστηκε ο Εωσφόρος στο Κλουβί.

 Ο Μιχαήλ διαλέγει τα βαμπίρ ως πλάσματα που αξίζουν τη σωτηρία, κάτι το οποίο είναι τραγική ειρωνεία, αφού ο Dean απεχθάνεται τα βαμπίρ και είναι ειδικός στο κυνήγι και την εξόντωσή τους.

File:Season 14 Title Card.gif

 Όπως σε κάθε πρεμιέρα, είδαμε και το καινούργιο intro της σεζόν. Αυτή τη φορά έχουμε αρχαγγελικά φτερά που ανοίγουν μέσα από μια έκρηξη και δημιουργούν γαλάζιους πύρινους κύκλους.

 Αυτή ήταν η πρεμιέρα με τη χαμηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία της σειράς μέχρι στιγμής, και είναι η τρίτη συνολικά που χτύπησε νούμερα χαμηλότερα από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η πρώτη ήταν το We Need To Talk About Kevin της 8ης σεζόν (1,85 εκ.) και ακολούθησε το Out of the Darkness, Into the Fire της 11ης (1,94 εκ.).

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Η παραγωγή είχε κρατήσει την επιστροφή του Mark Pellegrino ως επτασφράγιστο μυστικό (αν και κάτι είχαμε ψυλλιαστεί από το τρέιλερ), και για αυτόν τον λόγο το όνομα του ηθοποιού δεν εμφανίστηκε στους τίτλους αρχής του επεισοδίου. Όμως, το κανάλι CW κατά τη διάρκεια της πρώτης προβολής, έπαιξε ένα πρόμο για την ταινία Halloween, όπου χρησιμοποιήθηκε η σκηνή μεταξύ του Sam και του Nick, ΠΡΙΝ την δουν οι τηλεθεατές στο επεισόδιο, χαλώντας εντελώς την έκπληξη της αποκάλυψης του χαρακτήρα αργότερα.

¤ Ο Patrick Sparling, που εδώ παίζει έναν από τους δαίμονες του Kip, είχε παίξει έναν μικρό ρόλο και στο 10×18 Book of the Damned.

¤ Πριν καν προβληθεί το επεισόδιο, όταν κυκλοφόρησαν οι επίσημες φωτογραφίες του επεισοδίου, είδαμε τον Sam να έχει αφήσει μούσι, στο οποίο το fandom έδωσε το παρατσούκλι “grief beard“. Εξαιτίας της απόγνωσής του για να βρει τον αδερφό του, ο Sam δεν έχει χρόνο να ξυριστεί. Ο Jared Padalecki και ο Jensen Ackles βρέθηκαν στην avant premiere του επεισοδίου, που διοργάνωσε το Entertainment Weekly την 1η Οκτωβρίου  2018, και μίλησαν για το “πένθιμο μούσι” του Sam:


BEHIND THE SCENES

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επεισοδίου:

File:Stranger in a Strange Land BTS 03.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 09.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 10.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 11.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 18.jpgFile:Stranger in a Strange Land BTS 17.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 21.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 23.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 24.jpg

File:Stranger in a Strange Land BTS 25.jpg

πηγές: 1/2
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This