Supernatural Ιστορία: Ξόρκια (Spells) {UPDATED}

0
4976

Εξορκισμός /Ξόρκια

“Η πράξη της κλήτευσης ενός ή περισσότερων πνευμάτων με έναν προκαθορισμένο σκοπό. Ο εξορκιστής εκτελεί κάποιο είδος τελετουργίας για να καλέσει το πνεύμα και συχνά αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ορισμένων μαγικών συμβόλων στο πάτωμα ή και έναν βωμό. Ο εξορκιστής εκτελεί συνήθως αυτό σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ανάλογα με το τι ή ποιον θέλουν να καλέσουν, αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί  σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας ή ανάλογα με την ευθυγράμμιση των πλανητών. Θυμίαμα, κεριά και φίλτρα χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο ξόρκι να καλέσει κάποιος ένα πνεύμα.”

Μπλοκ των Ορισμών (2×01 In My Time of Dying)

Ξόρκια Κλήτευσης

Δαίμονες

Όπως φαίνεται με τον Trevor και την Nora στο 5×12 Swap Meat, για να καλέσει κανείς έναν δαίμονα, απαιτείται ένα μπολ με άγνωστα βότανα, στην κορυφή του σατανικού συμβόλου του Baphomet, με κεριά τοποθετημένα σε κάθε σημείο του πενταγράμμου. Μόλις ο βωμός στηθεί, η επίκληση του δαίμονα γίνεται στα λατινικά: “Attenrobendum eos, ad  ligandum eos, potiter eos, coram me.” Μόλις ολοκληρωθεί, οποιοσδήποτε δαίμονας που ακούει την επίκληση θα εμφανιστεί μέσα στο  πλησιέστερο ανθρώπινο “δοχείο”.

Azazel

Ο  John Winchester χρησιμοποιεί ένα ειδικό τελετουργικό κλήτευσης για να έρθει σε επαφή με τον δαίμονα Azazel στο επεισόδιο 2×01 In MyTime of Dying. Μερικά από τα απαιτούμενα συστατικά για την τελετουργικό ήταν: το αίμα του ίδιου, ακακία, έλαιο Abramelin, έξι αναμμένα κεριά τοποθετημένα στην σφραγίδα του Αζαζέλ και ένα λατινικό ξόρκι: “Attenrobendum eos, ad consiendrum, ad ligandum eos, potiter et solvendum, et ad, congregontum eos, coram me.”

Crowley

Ο Crowley για πρώτη φορά καλείται με αυτό το ξόρκι από τον Bobby στο 6×04 Weekend at Boobys. Το τελετουργικό απαιτεί μια ειδική σφραγίδα με έξι κεριά τοποθετημένα πάνω της, ένα μπολ που περιέχει άγνωστα συστατικά και το αίμα του Bobby. Τα συστατικά πρέπει στη συνέχεια να καούν απαγγέλλοντας αυτό το λατινικό ξόρκι: “Et ad congregandom , eos coram me.”

Ο Sam και ο Dean πηγαίνουν να χρησιμοποιήσουν ένα κάπως διαφορετικό τελετουργικό, που περιλαμβάνει μια διαφορετική κυκλική σφραγίδα και μόνο τρία κεριά στο 7×22 There will be Blood και 7×23 Survival of the Fittest, τελευταία περίπτωση που αφορά τον Crowley, που ήταν αιχμάλωτος σε μια διαβολοπαγίδα από τον Dick Roman, καθυστερώντας την άφιξή του μέχρι να απελευθερωθεί.

Ο Dean και ο Sam o καθένας καλεί τον Crowley στο τέλος του ένατου κύκλου στο 9×23 Do you Believe in Miracles?. Ο Crowley φαίνεται πραγματικά να βρίσκεται δίπλα στο σώμα του Dean αγνοώντας το κάλεσμα του Sam και υποδηλώνει ότι το ξόρκι δεν είναι κάτι που αναγκάζει τον Crowley να εμφανιστεί, αλλά κάτι που μπορεί να επιλέξει ο ίδιος να ανταποκριθεί ή να αγνοήσει. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το δωμάτιο του Dean ήταν αρκετά κοντά στο σημείο όπου ο Sam εκτελούσε τo ξόρκι, στο οποίο ο Crowley θα μπορούσε να απαντήσει αλλά να είναι εκτός του οπτικού πεδίου του Sam. Αυτό θα σήμαινε ότι το ξόρκι λειτούργησε αλλά ότι ο Crowley έχει κάποια ευελιξία στην ακριβή απόσταση από το σημείο, που πραγματοποιούνταν το τελετουργικό.Ruby

Ο Sam χρησιμοποιεί  ένα τελετουργικό για να καλέσει την Ruby στο επεισόδιο  3×16 No Rest for the Wicked. Αυτό το τελετουργικό έχει πολλές ομοιότητες με το τελετουργικό του John, που χρησιμοποίησε για να καλέσει τον Azazel. Ωστόσο, το λατινικό ξόρκι του Sam είναι ελαφρώς διαφορετικό από αυτό του John: “ad construgendum, ad ligandum eos, pariter et solvendum. et ad, congregantum eos, coram me”. Η σφραγίδα που σχεδιάζει ο Sam διαφέρει σημαντικά από αυτή του  John, που απεικονίζει έναν κύκλο σε ένα ενιαίο κλειστό τρίγωνο, με τρία πρόσθετα σύμβολα μέσα σε κάθε γωνία στο τρίγωνο. Η τοποθέτηση του μπολ των συστατικών αλλάζει καθώς τοποθετείται στο κέντρο του κύκλου. Μόνο τρία αναμμένα κεριά χρησιμοποιούνται και τοποθετούνται στις άκρες των γωνιών  του τριγώνου.Samhain

Η έγερση του Samhain έξω από τα όρια της Kόλασης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κάθε 600 χρόνια. Το τελετουργικό απαιτεί δύο μάγισσες να εκτελέσουν τρεις θυσίες αίματος πάνω από τρεις ημέρες, με την τελευταία να συμβαίνει πριν από τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας της τελικής συγκομιδής, η οποία στο κέλτικο ημερολόγιο είναι η 31η Οκτωβρίου (Απόκριες). Από την τελική θυσία πρέπει στη συνέχεια να συγκεντρωθεί αίμα σε ένα δισκοπότηρο, ενώ μία από τα μάγισσες θα απαγγείλει ένα λατινικό ξόρκι σε ένα μαύρο βωμό. Μόλις γίνει αυτό, η γη θα ραγίσει και έτσι θα επιτρέψει στον Samhain να καταλάβει ένα “meatsuit”.Crossroad Demons

Η τυποποιημένη μέθοδος κλήσης ενός δαίμονα στο σταυροδρόμι είναι αρκετά απλή. Το τελετουργικό απαιτεί πρώτα από αυτόν, που θα πραγματοποιήσει το ξόρκι, να θάψει ένα κουτί / δοχείο στη μέση από ένα σταυροδρόμι. Το κουτί / δοχείο πρέπει να περιλαμβάνει χώμα από νεκροταφείο, οστά από μια μαύρη γάτα και μια φωτογραφία του προσώπου, που επιθυμεί να κάνει μια συμφωνία. Χρυσάνθεμα, που φυτεύονται στο σταυροδρόμι, βοηθούν στην τελετή, αν και αυτό δεν φαίνεται να είναι ένα απαραίτητο συστατικό. Ο Sam απαγγέλει ένα λατινικό ξόρκι σε ένα σταυροδρόμι στο 9×16 Blade Runners: “Daemon esto subiecto voluntati meae”.

Εξόριστος Δαίμονας

Αυτό το ιδιαίτερο ξόρκι ανακαλύφθηκε από τη Nora Havelock για τον Jeffrey αφού εκείνος απήγαγε το γιο της. Είναι πολύ ισχυρό γιατί είναι δυνατόν να καλέσει έναν δαίμονα, που έχει εξορκιστεί μακριά και δεν έχει σημασία πόσο μακριά στα βάθη της Κόλασης βρίσκεται φυλακισμένος. Το ξόρκι απαιτεί ένα μπολ με αναμμένα κάρβουνα τοποθετημένο πάνω σε μια ειδική σφραγίδα, ενώ στη συνέχεια, ένα μικρότερο μπολ που περιέχει την καρδιά ενός σκύλου πάνω από τα κάρβουνα και το αίμα του εξορκιστή να ρέει πάνω του απαγγέλλοντας αυτό το λατινικό ξόρκι: “Tae invoco apro βυθού inferni”. Κατά τη διάρκεια της επίκλησης προκαλείται βίαιο ταρακούνημα της γης εκεί τριγύρω μέχρι ο δαίμονας να εμφανιστεί σε ένα ανθρώπινο σώμα.

Άγγελος

Ο Castiel καλεί τον αρχάγγελο Raphael μέσα από ένα απλό τελετουργικό, που πρέπει να εκτελεστεί την ανατολή του ηλίου. Σύμφωνα με τον Castiel, οι αρχάγγελοι και τα “δοχεία” τους διατηρούν μια σχέση, που όπως ο Castiel αποκαλεί, είναι “μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή”. Χρειάζεται κάποιος μόνο να πάρει το “δοχείο” και να απαγγείλει ένα ξόρκι στην ενωχιανή γλώσσα: “Raa Gah io es, Vin nonca aaspt poamal de z”. Μια δεύτερη, πιο καθιερωμένη τελετή, έχει εκτελεστεί από τον Sam ή /και από τον Dean στο επεισόδιο 6×11 Appointment in Samarra, 6×17 My Heart will go on και 6×21 Let It Bleed, για να καλέσουν τον  Balthazar. Σε αυτό το τελετουργικό δεν είναι ανάγκη κάποιος να απαγγείλει ένα  ξόρκι, παρά μόνο μια Ενωχιανή σφραγίδα με κεριά στρατηγικά τοποθετημένα γύρω από αυτή και ένα μπολ με άγνωστα συστατικά, τα οποία από τη στιγμή που πήραν φωτιά, προκάλεσαν την άμεση εμφάνιση του Balthazar.Death

Ο Θάνατος, που είναι κλειδωμένος μακριά από τον Θεό για εκατοντάδες χρόνια, απελευθερώνεται από τον Lucifer στο 5×10 Abandon All Hope … ο Εωσφόρος εκτελεί ένα τελετουργικό για την έγερση του Θανάτου στην Καρχηδόνα, στο Μισούρι, στο αγρόκτημα του William Jasper, όπου ήταν η περιοχή της Μάχης της Κόλασης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Το τελετουργικό απαιτεί τους θανάτους όλων των γυναικών και των παιδιών στην πόλη, που στη συνέχεια θάβονται σε μαζικό τάφο στο αγρόκτημα. Τον θάνατό τους στη συνέχεια ακολουθεί η θυσία των πολιτών και των δαιμόνων, που τους έχουν “καταλάβει”. Όταν ο Dean επιθυμεί να τερματίσει τη ζωή του σto 10×23 Brothers Keeper, εκτελεί τελετουργικό σαν εκείνο,  που πραγματοποίησαν ο Sam και ο Bobby για να καλέσουν και να δεσμεύσουν τον Θάνατο στο επεισόδιο 7×01 Meet the New Boss.

Reapers

O Dean έχει μια εμπειρία έξω από το σώμα του, που προκαλείται στο 6×11 Appointment in Sammara και καλεί την Θεριστή Tessa απαγγέλλοντας αυτό το ξόρκι: “Messorum evoco qui μου tetigit”. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, πεθαίνοντας και καθώς καταδιώκεται από έναν Θεριστή, ο Bobby επινοεί ένα σχέδιο για να κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να ξυπνήσει, παγιδεύοντας τον Θεριστή στο υποσυνείδητό του. Ο Bobby και ο Rufus συλλέγουν τα απαραίτητα υλικά για την κλήση του Θεριστή, τα οποία περιλαμβάνουν: ένα σταυρό, μέταλλο χρυσού, κώνειο, μοσχοκάρυδο και  αίμα μεταξύ άλλων άγνωστων συστατικών. Αφού ζωγράφισαν την σφραγίδα παγίδευσης στο πάτωμα, έβαλαν φωτιά στα συστατικά καθώς ο Bobby έλεγε τη φράση: “O theristis, kaleo se kai deo”. Αυτή η τελετή αποκαλύπτει την τοποθεσία του Θεριστή και τον παγιδεύει εκεί.Ο Sam και ο Dean βοήθησαν επίσης την Bela εκτελώντας ένα τελετουργικό για να φέρουν στο προσκήνιο το πνεύμα του καπετάνιου του Espírito Santo, με την ελπίδα ότι θα έστελναν στην αιώνια γαλήνη το φάντασμα του καπετάνιου. Ο Sam δημιουργεί ένα τελετουργικό κύκλο, ο οποίος περιλαμβάνει πέντε κεριά τοποθετημένα στα σημεία του πενταγράμμου και ένα μπολ στο οποίο χύνει ένα βάζο με κόκκινο υγρό. Ένα άλλο βάζο είναι στην απέναντι πλευρά του κύκλου που φαίνεται να είναι γεμάτο με βότανα, και τοποθετεί κάτι άλλο στο κέντρο του κύκλου. Ο Sam τότε αρχίζει να απαγγέλλει στα λατινικά: “Aziel, Castiel, Lamisniel, Rabam. Ehrley, et Balam, ego vos conuro, per deum verum, per deum Vivum. Cuivos cuiaves eos supermontes et per eum, qui adam, et avum formovit. Et per eum…”. Ο αδερφός του καπετάνιου τελικά εμφανίζεται και το φάντασμα αναγκάζεται να τον αντιμετωπίσει σώζοντας την Bela.Για να μάθουν το ανθρώπινο όνομα του Crowley από έναν φυλακισμένο δαίμονα στο σταυροδρόμι, ο Bobby  παρακινεί τον Rufus να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Crowley ως άνθρωπο. Μετά την αποκάλυψη ότι ο Crowley είχε ένα γιο, αποφασίζει να καλέσει το φάντασμα του Gavin MacLeod για να μάθει όλα τα μυστικά του Crowley. Στο τελετουργικό που ακολουθείται, τοποθετείται ένα σφραγιστικό δαχτυλίδι που ανήκε στον Gavin σε ένα χαλί διακοσμημένο με διάφορες σφραγίδες  και κεριά τοποθετημένα στις τέσσερις γωνίες του, μέσα σε έναν κύκλο από  αλάτι. Ο Bobby στη συνέχεια απαγγέλλει ένα λατινικό ξόρκι, πριν ρίξει μια σκόνη σε ένα κερί, προκαλώντας μια φλόγα ψηλή σαν φωτοβολίδα: “Amate spiritus oscorte tae quadaramos aramos nobiscume quarde ahpule nos chikitara”.

Θεοί

Η κλήτευση της θεάς Βέριτας (Veritas) απαιτεί τρία αντικείμενα: το κρανίο μιας γάτας, σπόρους από κάνναβη και ελάχιστα πικρά βότανα. Μόλις γίνει αυτό, η Veritas δίνει στον εξορκιστή την ικανότητα να ακούει πάντα την αλήθεια από όλους  μέχρι να γίνει αυτό τόσο ανυπόφορο, ώστε ο εξορκιστής αυτοκτονεί, επιτρέποντας στην Veritas να έχει άλλο ένα αφιέρωμα στην συλλογή της. Μόλις η Veritas καλείται, ένα άτομο που βρίσκεται κοντά της, θα πρέπει μόνο να ζητήσει δυνατά να μάθει την αλήθεια για να την επικαλεστεί, με αποτέλεσμα να γίνονται όλοι ακούσια αφιερώματα στη θεά.Ο Κρόνος, ο θεός του χρόνου, μπορεί να κληθεί μέσα από ένα τελετουργικό για το οποίο το μόνο γνωστό στοιχείο είναι πως αυτός που τον καλεί πρέπει να γράψει το συγκεκριμένο χρόνο που θέλει να καλέσει τον Κρόνο με το αίμα του και να του βάλει φωτιά μαζί  με κάποια άλλα συστατικά. Ένα ξόρκι πρέπει επίσης να λέγεται καθώς τα συστατικά καίγονται στην αναμμένη φωτιά: “O Krone, parakaloumen se, thespizein hemin hronon ton mellonta”. Αν γίνει σωστά, ο Κρόνος θα πρέπει να εμφανίζεται στον άνθρωπο που τον καλεί  και να του πει το μέλλον του. Το τελετουργικό κλήτευσης για τον Δία απαιτεί αλλά δύο συστατικά: εγκλωβισμένη ενέργεια από το χέρι του Δία, επίσης γνωστή ως κεραυνίτης και το οστό ενός προσκυνητή. Ένας αρχαίος Έλληνας κυνηγός με το όνομα Δρακόπουλος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε πώς να καλέσει, να παγιδέψει και να σκοτώσει τον Δία, αν και τελικά απέτυχε στο έργο του.Ιπτάμενες Μαϊμούδες

Η Κακιά Μάγισσα της Δύσης χρησιμοποιεί ένα τελετουργικό για να επιστρατεύσει το στρατό από Ιπτάμενες Μαϊμούδες από τη χώρα του Οζ στη Γη καθώς είχε αποκτήσει το κλειδί για το Οζ. Τα συστατικά για το ξόρκι είναι άγνωστα αλλά από τη στιγμή που αναμειχθούν σωστά μέσα σε ένα καζάνι κόκκινος καπνός αρχίζει να αναδύεται έξω από αυτό, προφανώς ενεργώντας ως φάρος για το στρατό της.

Εωσφόρος

Ένα ειδικό τελετουργικό μπορεί να βρεθεί και μέσα στο Βιβλίο των Καταραμένων, όπου την ύπαρξη, την ουσία του Εωσφόρου μπορεί να τραβηχτεί από το Κλουβί χωρίς να το ανοίξει κάποιος. Στο επεισόδιο 11×09 O My Brother Where Art Thou?  η Rowena, ο Sam και ο Crowley ταξιδεύουν στην Limbo όπου ο Crowley έχει δημιουργήσει μια καλά φρουρούμενη περιοχή, για να μεταφέρει την ουσία του Εωσφόρου. Για την εκτέλεση του τελετουργικό απαιτείται ένα μείγμα από διάφορα βότανα που αναφλέγονται και το ακόλουθο ενωχιανό ξόρκι: “Foh roh deh gah lah moh ray Mah hoh tah foh reh say-lah”.

Ξόρκια Εξόντωσης

Ξόρκι Θανάτου: ενώ οι δαίμονες πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα στο 3×12 Jus in Bello, η Ruby αποκαλύπτει ότι ξέρει ένα ξόρκι που θα εξατμίσει όλους τους  δαίμονες μέσα σε μια ακτίνα ενός μιλίου, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας. Το μόνο συστατικό που αποκάλυψε, είναι η καρδιά μιας παρθένας κοπέλας (ενάρετης), που έπρεπε να ξεριζωθεί από το στήθος της. Λόγω τις διαμαρτυρίες των Dean και Victor Henriksen, τα μάγια δεν εκτελέστηκαν.

Bόμβα δαιμόνων: η βόμβα δαιμόνων είναι ένα ισχυρό ξόρκι, που αναγράφεται στην δαιμονική πλάκα για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας. Τα αποτελέσματά της είναι θανατηφόρα και για τον δαίμονα και για το “δοχείο” του. Το ξόρκι ανακαλύφθηκε από τον Kevin Tran, αφού τον είχε απαγάγει ο Crowley και αναγκάστηκε να μεταφράσει την δαιμονική πλάκα που είχε τότε αποκαλυφθεί. Τρία από τα γνωστά συστατικά που απαιτούνται για την βόμβα δαιμόνων είναι άνθη αμαμελίδας της Δυτικής Όχθης, το κρανίο ενός αιγυπτιακού μόσχου και η ουρά ενός Tρίτωνα που σύμφωνα με τον Kevin, μπορεί να υπάρχει ή να έχει εξαφανιστεί. Μόλις αναμειχθούν σωστά, τα μάγια θα εξαπολύσουν ένα ισχυρό κύμα, που θα ανατινάξει και θα εξαφανίσει δαίμονες μέσα στην ακτίνα του χωρίς να αφήνουν κανένα σημάδι από το σώμα τους παρά μόνο μαύρες σκιές στον τοίχο. Λόγω της ποιότητας των σπάνιων συστατικών, η χρήση αυτής της μαγείας είναι πολύ δύσκολη, καθώς μόνο οι δαίμονες ή οι άγγελοι φαίνεται να είναι σε θέση να προμηθεύονται αυτά τα απαραίτητα υλικά.Ξόρκι δολοφονίας μιας μάγισσας: η πρώτη χρήση από το δολοφονικό ξόρκι μιας μάγισσας  εμφανίζεται στο 7×05 Shut Up, Dr. Phil,  όπου ο Bobby παρέχει στον Sam και στον Dean έναν κατάλογο των συστατικών, των οποίων το μόνο γνωστό είναι τα πόδια κοτόπουλου. Ο Sam και ο Dean προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ξόρκι για να εξοντώσουν τον Don και την Maggie Stark. Όταν οι Starks εμφανίζονται στον ίδιο χώρο και το περιεχόμενο του μπολ φλέγεται ο Sam απαγγέλλει το ξόρκι: “Furor Divina Virtute in Infernum eam detrude”. Ωστόσο, επειδή τα πόδια του κοτόπουλου είναι σάπια, το ξόρκι είναι αναποτελεσματικό κατά των Starks. Μια δεύτερη παραλλαγή του κύματος χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο 8×15 Mans Best Friend with Benefits. Όπως και στο προηγούμενο ξόρκι το ακριβές περιεχόμενο του είναι άγνωστο εκτός από τα πόδια κοτόπουλου, όμως αυτό το ξόρκι παίρνει υγρή μορφή. Όταν ο James Frampton αντιμετωπίζει τον μάγο Spencer και τον εμπλέκει σε έναν αγώνα, ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν μάγια, σαν ένα κοκτέιλ Μολότοφ – ο Sam ανάβει το μπουκάλι, ενώ απαγγέλλει μια επίκληση στα λατινικά:“ego voco impetu delere, vos Caelum et Infernum”. Ένας καπνός στη συνέχεια τυλίγει τον Spencer κάνοντας το σώμα του να αποσυντεθεί. Ο Sam προσαρμόζει αργότερα αυτό το ξόρκι στις σφαίρες που σκοτώνουν τις μάγισσες.

Αυτανάφλεξη: αυτό το ξόρκι είναι μια κατευθυνόμενη επίθεση, όπου ο στόχος θα καεί από το εσωτερικό μέχρι να απομείνει μόνο η στάχτη του. Αυτό το ξόρκι χρησιμοποιείται από την Thule Society (Εταιρεία της Θούλης)για να σκοτώσουν τον Ραβίνο Bass.

Defigere Et Depurgare: όπως είναι γνωστό στην ελληνική του μετάφραση “δέσμευση και εκκαθάριση”, είναι ένα ξόρκι που δημιουργήθηκε από την Rowena τον 18ο αιώνα, που κάνει τους δαίμονες να υγροποιούνται και να βγαίνουν έξω από το meatsuit τους. Το μόνο που χρειάζεται το ξόρκι για να ενεργοποιηθεί, είναι ένας δαίμονας να κατέχει ένα μαγικό σακουλάκι με συστατικά μέσα σε αυτό. Φαίνεται ότι το ξόρκι δεσμεύει το δαίμονα στο meatsuit του για να τον κρατήσει από τη διαφυγή δεδομένου ότι αρχίζει να υγροποιείται ο καπνός και να καταλήγει σε μια ουσία λάσπης, μέχρι να καθαριστεί το σώμα του ξενιστή. Το ξόρκι ασκήθηκε μόνο από την  Rowena και πριν χρησιμοποιηθεί από την ίδια για να σκοτώσει τον Raul, δεν είχε ξαναεμφανιστεί από τον 18ο αιώνα. Ο Crowley είναι ο μόνος γνωστός δαίμονας που έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει και να απελευθερωθεί από τα μάγια.Impetus Bestiarum: όπως αναφέρεται από την Rowena, “μάγια επίθεσης σκύλου”, είναι ένα ξόρκι όπου η μάγισσα τοποθετεί ένα μαγικό σακουλάκι στα χέρια κάποιου και φωνάζει “Impetus Bestiarum” μεταμορφώνοντας το θύμα των μαγικών σε έναν ζωώδη δολοφόνο, που μπορεί να κατευθυνθεί για να σκοτώσει ένα συγκεκριμένο άτομο. Το ξόρκι θα σκοτώσει τελικά το πρόσωπο, στο οποίο έχουν γίνει τα μάγια. Η Rowena χρησιμοποιεί το ξόρκι σε έναν  σερβιτόρο και στην Elle στο 10×07 Girls, Girls, Girls και το ρίχνει στον Castiel για να τον κάνει να σκοτώσει τον Crowley αφού καταργεί Σημάδι του Κάιν από τον Dean και κλέβει το Βιβλίο των Καταραμένων μαζί με τον Κώδικα της Νάντια στο 10×23 Brothers Keeper. Για να αντιστρέψει το ξόρκι, η μάγισσα πρέπει να ψάλλει τις λατινικές λέξεις “Desiste. Ad levo onus tuum”. Η Rowena το χρησιμοποιεί  στο 11×03 The Bad Seed για να αντιστρέψει το συγκεκριμένο ξόρκι που έριξε στον Cas.

Σκωτζέζικο ξόρκι: η Rowena εκτελεί ένα σκωτζέζικο ξόρκι σε μια προσπάθεια να σκοτώσει τον Dean Winchester. Για να εκτελέσετε τα μάγια, η Rowena ζωγραφίζει πρώτα διάφορες σκωτζέζικες σφραγίδες στο σώμα της (ενδεχομένως με αίμα) και όταν ήταν έτοιμη να επιτεθεί απήγγειλε αυτό το ξόρκι: “A spioradí an tsaoil, éistigí liom! Dóighigí an fear seo! Dóighigí go luaithreach é!”. Αυτό προκάλεσε ένα εκτυφλωτικό φως προερχόμενο από τις σφραγίδες, που ήταν ζωγραφισμένες στο σώμα της. Το ξόρκι ήταν αναποτελεσματικό, εντούτοις, δεδομένου ότι ο Dean έφερε το Σημάδι του Κάιν εκείνη τη χρονική περίοδο.

Ξόρκι Ακουστικής Επίθεσης: αυτό το ξόρκι, που εκτελέστηκε από την Catriona Loughlin για τον Sam Winchester στο 12×11 Regarding Dean, απλά απαιτεί μια μάγισσα να απαγγείλει αυτό το λατινικό ξόρκι: “Age nunc intellectum . Age niunc intellectum atque voluntatem omnem meam”. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει στο θύμα έναν έντονο διαπεραστικό ήχο, που το παραλύσει τόσο ώστε να αρχίσει αίμα να ρέει από τα αυτιά του πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Suffocetur

Πρόκειται για ένα λατινικό ξόρκι, που χρησιμοποιείται από τον Donatello Redfield στο επεισόδιο 13×14 Good Intentions ενάντια στον Dean Winchester. Όταν ο Sam προσπαθεί να τον εμποδίσει, ο Donatello απαγγέλλει τη λέξη “suffocetur” στον Dean, εμποδίζοντας  τον αέρα να εισέλθει στους πνεύμονες του, προκαλώντας προσωρινά σε αυτόν ασφυξία.

Ξόρκια Δέσμευσης

Θάνατος

Ο Θάνατος έχει δεσμευθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της σειράς, για πρώτη φορά από τον Εωσφόρο και στη συνέχεια, από τους Winchesters και τον Bobby Singer. Η μέθοδος με την οποία ο Εωσφόρος ήταν σε θέση να δεσμεύσει τον Θάνατο είναι άγνωστη αλλά υποτίθεται ότι ήταν το ίδιο ξόρκι που χρησιμοποίησαν ο Sam, ο Dean  και ο Bobby. Σύμφωνα με τον Crowley, για να δεσμευτεί ο Θάνατος απαιτείται ένα τεράστιο ποσό ενέργειας και γιαυτό είχε βρει την ιδέα αυτή μάλλον απατηλή. Ωστόσο, συμφωνεί απρόθυμα να παραδώσει το ξόρκι στον Sam, Dean και Bobby. Το ίδιο το τελετουργικό απαιτεί διάφορα κοινά και εύκολα υλικά καθώς και κεραυνίτη (κρυσταλλωμένη ενέργεια) του Θεού. Τα συστατικά πρέπει να αναμειχθούν με αίμα σε ένα μπολ, που έχει τοποθετηθεί επάνω σε μια ειδική σφραγίδα κλήτευσης. Η επίκληση στα  λατινικά πρέπει στη συνέχεια να λέει: “Te nunc invocomortem, te in mea potestate defixi, nunc et in aeternum!”. Μόλις γίνει αυτό, ο Θάνατος θα εμφανιστεί και θα υπακούει στο θέλημα αυτού που τον κάλεσε.

Θεριστές

Για να δεσμευτεί ένας Θεριστής απαιτείται η αξιοποίηση μιας πολύ σκοτεινής και ισχυρής μαγείας. Θα πρέπει πρώτα να στηθεί ένας μαύρος βωμός, ο οποίος πρέπει να κοσμείται με κόκαλα, ανθρώπινο αίμα και έναν μια κοπτική σταυρό. Για να κάνεις έναν Θεριστή να υπακούσει στο θέλημα του ατόμου που κάνει το κάλεσμα (δηλαδή, να σκοτώσει) απαιτείται επίσης μια φωτογραφία του θύματος τοποθετημένη στο βωμό με το πρόσωπό του να είναι διαγραμμένο και τον εξορκιστή να απαγγείλει ένα λατινικό ξόρκι, ενώ έχει στο χέρι του μια κοπτική σταυρό γεμάτο με αίμα. Αν ο βωμός και ο σταυρός καταστραφούν ο Θεριστής θα απελευθερωθεί από το ξόρκι.

Φαντάσματα

Στο επεισόδιο 2×18 Hollywood Babylon, o Walter Dixon χρησιμοποιεί ένα παλιό ενωχιανό τελετουργικό για να καλέσει φαντάσματα στο σκηνικό της ταινίας Hell Hazers II: The Reckoning και με τη χρήση ενός φυλαχτού είναι σε θέση να ελέγχει τα πνεύματα, αναγκάζοντάς τα να σκοτώσουν γι ‘αυτόν. Ωστόσο, όταν το φυλαχτό καταστράφηκε τα φαντάσματα γρήγορα στράφηκαν ενάντια στον Walter και τον σκότωσαν με βάναυσο τρόπο, επειδή δεν τους άρεσε που τα χρησιμοποιούσε για να σκοτώνουν.Νεράιδες

Αυτό το άγνωστο ξόρκι χρησιμοποιήθηκε από τον Gerry δεσμεύοντας την νεράιδα Gilda ‘ώστε να τον υπακούει. Το ακριβές τελετουργικό είναι άγνωστο, εκτός του ότι προήλθε από ένα βιβλίο με ξόρκια, που ο Gerry μπόρεσε να αγοράσει στο eBay. Με αυτό το ξόρκι η Gilda  δεν ήταν σε θέση να απελευθερωθεί ή να βλάψει τον «κύριό» της Gerry .Ο μόνος τρόπος για να σπάσει κανείς τα μάγια ήταν να καταστρέψει το βιβλίο ή να καταργήσει τα ξόρκια που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Dorothy Baum

H Dorothy χρησιμοποιεί ΄ένα δεσμευτικό ξόρκι που ενώνει την ψυχή της με αυτή της  Κακιά Μάγισσας της Δύσης, επιτρέποντας στον εαυτό της και στη μάγισσα να παγιδευτούν σε ένα μπουκάλι.Άλλα Ξόρκια

Ξόρκι κίνησης της γης: η Meg (ενώ κατείχε τον Sam) χρησιμοποίησε αυτό το ξόρκι, όταν ήταν παγιδευμένη σε μια διαβολοπαγίδα για να τη σπάσει στο 2×14 Born under a Bad Sign. Το ξόρκι απαιτεί ένα απλό λατινικό ξόρκι: “Spiritus in mundus un glorum suarum umitite palatum iram domine …”

Ξόρκια Παρακολούθησης/ Εντοπισμού:  το συγκεκριμένο ξόρκι χρησιμοποιείται για να εντοπίσει τα ίχνη ενός συγκεκριμένου στόχου. Η πρώτη εμφάνιση του στο Supernatural προήλθε από τον Bobby Singer. Όταν ο Sam και ο Dean έπρεπε να βρουν τη θέση της Lilith για να την σταματήσουν από το να  συλλέξει την ψυχή του Dean  μετά τη συμφωνία του με τον δαίμονα στο σταυροδρόμι, ζήτησαν τη βοήθεια του Bobby, ο οποίος εκτελεί ένα ξόρκι παρακολούθησης για να αποκαλύψει την τοποθεσία της Lilith. Το ξόρκι του Bobby χρησιμοποιεί ένα ειδικό εκκρεμές, που είχε τοποθετηθεί σε ένα χάρτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, με το σωστό όνομα και το σωστό  τελετουργικό θα μπορούσε να εντοπίσει την ακριβή οδό, που βρισκόταν η Lilith. Μόλις το εκκρεμές αρχίζει να ταλαντεύεται ένα ξόρκι πρέπει να απαγγελθεί.Η Ruby χρησιμοποιεί ένα ξόρκι εντοπισμού τοποθεσίας στο 4×16 ON the Head of a Pin, όταν ο Sam του ζητάει να εντοπίσει την τοποθεσία, όπου οι άγγελοι είχαν οδηγήσει τον Dean για να βασανίσει τον Alastair. Για το ξόρκι, η  Ruby απαγγέλλει  ένα απλό λατινικό ξόρκι και βάζει σε  έναν  χάρτη φωτιά. Οι φλόγες αποτεφρώνουν ολόκληρη τη σελίδα, αφήνοντας μόνο την θέση του Dean ανέπαφη. Ο Castiel χρησιμοποιεί ένα ξόρκι εντοπισμού τοποθεσίας στο 5×13 The Song remains the Same, προκειμένου να παρακολουθήσει την θέση της αγγέλου Άννας. Το ξόρκι απαιτεί άγνωστα βότανα,  που αναμειγνύονται σε ένα μπολ στην κορυφή μιας σφραγίδας.  Στη συνέχεια λάδι χύνεται μέσα στο μπολ και ένα ενωχιανό ξόρκι απαγγέλλεται: “Zod αχ ma ra la ee est la gi ro sa”. Μόλις γίνει μια έκρηξη και εμφανιστεί μια κόκκινη φλόγα μέσα από το μπολ, ο Castiel είναι σε θέση να εξακριβώσει την τοποθεσία της Άννας.

Αυτό το ξόρκι ανακαλύφθηκε από την Tara κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης προσπάθειά της να εντοπίσει  την Πρώτη Λεπίδα. Ήταν σε θέση να συγκεντρώσει όλα τα συστατικά που απαιτούνται, εκτός από ένα – την ουσία του Kraken, κάτι που ο Crowley είχε σε μια γεμάτη αποθήκη στο Μπελίζ. Μόλις τα συστατικά αναμειγνύονται μαζί, το υγρό χύνεται πάνω σε ένα χάρτη και στη συνέχεια αυτός φλέγεται. Η φωτιά καταστρέφει το χάρτη, αφήνοντας μόνο τη θέση της Πρώτης Λεπίδας ανέγγιχτη.Ενώ προσπαθεί να εντοπίσει τον άγγελο Gadreel, ο Castiel βρίσκει σημειώσεις στα αρχεία από τους Men of Letters και συγκεκριμένα από τον James Haggerty με τίτλο “Από τις εσωτερικές λειτουργίες των Αγγέλων”. Στις σημειώσεις, έμαθε ότι οι άγγελοι αφήνουν ένα μικρό ποσό της χάρης τους στα “δοχεία” τους κατά την έξοδό τους. Θεωρείται ότι, αν η χάρη μπορεί να εξαχθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα ξόρκι παρακολούθησης για να βρεθεί ένας άγγελος. Για να εξαχθεί η χάρη, χρειάζεται μια βελόνα που πρέπει να τρυπήσει το πρώην “δοχείο” του αγγέλου, ενώ η διαδικασία εξαγωγής είναι πολύ επώδυνη και σχεδόν λίγο έλειψε να σκοτώσει τον Sam πριν ο Castiel βάλει ένα τέλος σε αυτό και τον θεραπεύσει καταστρέφοντας ό, τι χάρη παρέμεινε στο σώμα του Sam. Για να ολοκληρωθεί το ξόρκι, η χάρη πρέπει να αναμειχθεί σε ένα μπολ με άλλα άγνωστα συστατικά, ωστόσο η ποσότητα που εξάγεται από τον Sam δεν  είναι αρκετή για να χρησιμοποιηθεί στο ξόρκι.

Ξόρκι Αλλαγής Σώματος: το συγκεκριμένο ξόρκι χρησιμοποιήθηκε από τον Gary στο 5×12 Swap Meat. Όταν ο Gary, o Trevor και η Nora, αφού επικοινώνησαν με σκοτεινές δυνάμεις, έμαθαν για την γενναιόδωρη προσφορά της Κόλασης,  που έχει προκηρύξει για το κεφάλι του Dean Winchester. Όταν ο Gary είδε τος αδερφούς Winchesters, του γεννήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιήσει το ξόρκι αλλαγής σώματος ως μέσο για να πλησιάσει κοντά στον Dean και να τον σκοτώσει. Οι λεπτομέρειες από τα  μάγια του δεν αποκαλύπτονται στο επεισόδιο.

Ξόρκι Μεταβίβασης Θανάτου:  Ένα τέτοιο ξόρκι χρησιμοποιήθηκε από την Charlie στο 4×12 Criss Angel is a Douchebag. Το ξόρκι απαιτεί την τοποθέτηση μιας μαγεμένης  κάρτας ταρώ στο μελλοντικό θύμα. Κάθε βλάβη που θα συνέβαινε στον Vernon,  που ο ίδιος πραγματοποιούσε  επικίνδυνα / θανατηφόρα κόλπα διαφυγής θα τα προκαλούσε και στο πρόσωπο, που είχε την κάρτα ταρώ.Οι 66 Σφραγίδες

Ξόρκι Αντιγήρανσης: ο μάγος Patrick απαγγέλλει ένα ιρλανδικό ξόρκι πάνω από τις μάρκες του πόκερ που τα αναγκάζει να τυλιχτούν στις φλόγες. Μόλις γίνει αυτό, όταν ένα πρόσωπο στοιχηματίζει με τις μάρκες, θα χάσει ή θα κερδίσει χρόνια από τη ζωή του.

“Lannraich gu dealrach a-nis. Las suas agus cuir as an teine. Mar sin bitheadh”.

Ξόρκι Αντιστροφής: η Lia δίνει στον Bobby και στον Dean ένα ξόρκι αντιστροφής, το  οποίο αν γίνει σωστά θα αντιστρέψει όλα τα μαγικά του μάγου και θα επανέλθει ο καθένας στην κανονική του ηλικία. Τα μοναδικά συστατικά για το ξόρκι περιλαμβάνουν τη γνάθο ενός δολοφόνου και το DNA της μάγισσας. Τα συστατικά πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα μπολ και να καούν, ενώ ένα σκωτζέζικο ξόρκι απαγγέλλεται:  “Airmidh mi air, dia- na hogalachd. Gairmidh mi air sucellus, dia na time. Till an-dràsda obair uile gu bheilair a bhith deànta. Mar sin bitheadh”. Ωστόσο, τα μάγια δεν λειτούργησαν στο 5×07 The Curius Case of Dean Winchester, καθώς  η οδοντογλυφίδα που πήραν από τον Patrick ποτέ δεν πέρασε από τα χείλη του.Ξόρκι Εναλλακτικού Σύμπαντος: στο 6×15 The French Mistake, ο Balthazar χρησιμοποιεί ένα ξόρκι για να στείλει προσωρινά τους αδερφούς Winchester σε μια εναλλακτική διάσταση ως μέσο για να αποσπάσει την προσοχή του Raphael και έτσι να μπορέσει να παραδώσει  τα Ουράνια όπλα του στον Castiel. Σε αυτό το ξόρκι, ο Balthazar χρησιμοποιεί άλμη από την Νεκρά Θάλασσα, αίμα αρνιού και τα οστά ενός κατώτερου αγίου. Τα συστατικά αναμειγνύονται μαζί σε ένα μπολ και τα χρησιμοποιεί για να ζωγραφίσει μία σφραγίδα σε ένα παράθυρο. Για να ταξιδέψουν σε ένα άλλο σύμπαν, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πηδήξουν από το παράθυρο, που τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Άνοιγμα Καθαρτηρίου: φαίνεται να απαιτούνται τρεις τελετές για να ανοίξει η πόρτα για το Καθαρτήριο. Η πρώτη έγινε από την HP Lovecraft στις 10 Μαρτίου 1937 σε μια συγκέντρωση. Η συγκεκριμένη τελετουργία είναι άγνωστη. Το δεύτερο τελετουργικό πραγματοποιήθηκε από δράκους ως μέσο για να φέρουν την Εύα, τη Μητέρα όλων των τεράτων στη Γη. Αυτό το τελετουργικό προέρχεται από ένα αρχαίο χειρόγραφο και απαιτείται μια θυσία παρθένας, η οποία θα χρησιμεύσει ως ένα “δοχείο” για την παραμονή της Εύας στην Γη, το αίμα του εξορκιστή και ένα ξόρκι στα λατινικά: “Ego vos coniuro, insolubiliter ad mei potenciam aligati, Ad me … sine prestolacione venire, Debeatis aperiat, huc sine mora debeas mater!”. Μόλις ακούγονται τα πρώτα λόγια από το ξόρκι, μια πόρτα για το Καθαρτήριο θα ανοίξει, σε ένα σημείο, στο οποίο το αίμα του εξορκιστή  πρέπει να χυθεί και να πέσει μέσα σε αυτή η παρθένα.Το τρίτο τελετουργικό πραγματοποιήθηκε από τον Castiel και τον Crowley μέσα από τα βασανιστήρια της Eleanor Visyak. Αυτό το τελετουργικό απαιτεί μια ειδική σφραγίδα βαμμένη με το αίμα μιας παρθένου και ένα κάτοικο του Καθαρτηρίου. Το τελευταίο μέρος της τελετουργίας απαιτεί ένα λατινικό ξόρκι, που θα απαγγελθεί το βράδυ μιας σεληνιακής έκλειψης: “Ianua Magna Purgatorii Clausa Est Ob Nos Lumine eius Ab Oculis Nostris Retento Sed Nunc Stamus Ad Limen Huius Ianuae Magnae Et Demisse Fideliter Perhonorifice Paramus Aperire Eam Creaturae Terrificae Quarum Ungulae Et Dentes Nunquam Tetigerunt Carnem Humanam Aperit Fauces eius ad Mundum Nostrum Nunc Ianua Magna Aperta Tandem!”.

Ξόρκι Απορρόφησης Ψυχής: είναι ένα τελετουργικό, στο οποίο ένας ζωντανός άνθρωπος μπορεί να απορροφήσει την ψυχή ενός άλλου ατόμου στο σώμα του. Το τελετουργικό απαιτεί και από τα δύο μέρη να κόψουν τα χέρια τους και να κρατήσουν τις πληγές ενωμένες μεταξύ τους, καθώς το ζωντανό πρόσωπο απαγγέλει αυτή τη λατινική φράση: “Conjuncti sumus, Unum sumus.” Μόλις γίνει αυτό, η ψυχή θα απορροφηθεί από το χέρι του ζωντανού ανθρώπου.

Ξόρκι Αποκατάστασης:  Το  τελετουργικό αυτό εκτελείται από τον Dean προκειμένου να αναστήσει το βαμπίρ Benny Lafitte, αφού δραπετεύουν μαζί από το Καθαρτήριο. Από τη στιγμή που ο Dean φτάνει στη Γη, μεταφέρει την ψυχή του Benny στο χέρι του μέχρι που το τοποθετεί πάνω από τον τάφο του Benny. Αφού ξέθαψε τα οστά του Benny, ξεκινά το τελετουργικό, όπου ο Dean απελευθερώνει την ψυχή του Benny από το κομμένο χέρι του και την αφήνει να “ρέει σαν αίμα” πάνω στο πτώμα, ενώ απαγγέλει αυτό το λατινικό ξόρκι: “Anima corpori. Fuerit corpus totem resurgent”. Μόλις έγινε αυτό, η ανάσταση του Benny ήταν άμεση.Ο δαίμονας Jason χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο τελετουργικό στο 9×02 Devil May Care. Τοποθετεί το απανθρακωμένο πτώμα της Josie Sands σε μια μπανιέρα σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με σφραγίδες από το αίμα του, και χύνει το αίμα του πάνω στο πτώμα μέσα στην μπανιέρα μέχρι να εμφανιστεί ένα έντονο λευκό φως. Σε αυτό το σημείο η Abaddon καταλαμβάνει ξανά το ανθρώπινο σώμα της.

Ξόρκι Απόκρυψης:  είναι ένα ξόρκι που χρησιμοποιήθηκε από τον Διοικητής Eckhart το 1944 στο Vitsyebsk, στη Λευκορωσία, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από το Golem, που στάλθηκε από την Ιουδαϊκή Πρωτοβουλία. Το ξόρκι απαιτεί ένα μείγμα αίματος με άγνωστα βότανα, και ρίχνοντας την άχνη τους απαγγέλλεται ένα λατινικό ξόρκι ενώ αυτός που πραγματοποιεί το ξόρκι, κρατάει ένα μαύρο κερί και το στάζει μέσα στο μπολ. Το μεταφρασμένο ξόρκι από το επεισόδιο: “Cloaking flame, I ignite you. The fire born from blood  leaves behind no man. Now vanish me into the night. O fire of power and concealment”. Το τελευταίο μέρος του τελετουργικού απαιτεί άχνη για να ρυθμίσει την φλόγα στο μπολ, και τελικά κάνει το άτομο να εξαφανιστεί όπως οι φλόγες  απλώνονται στην περιοχή.

Ξόρκι Απέλασης Αγγέλου: είναι ένα ξόρκι που εκτελείται από τον Metatron  για να αποβάλει όλους τους αγγέλους από τον Ουρανό. Ο Metatron   ξεγέλασε τον Castiel, που τον βοήθησε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα συστατικά κάτω από το τέχνασμα της εκτέλεσης των δοκιμασιών από την αγγελική πλάκα και το κλείδωμα του Ουρανού  για να προσπαθήσει να φέρει δήθεν την ειρήνη σε όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις. Το ξόρκι ήταν τόσο καλά κρυμμένο μέσα στην αγγελική πλάκα, που ούτε καν ο προφήτης Kevin Tran δεν ήταν σε θέση να το αποκρυπτογραφήσει χωρίς να το μεταφράζει σε μία πρωτο-ελαμιτική σφηνοειδή γραφή, η οποία απαιτούσε την συνδρομή του Crowley για τη μετάφρασή της.Το ξόρκι απαιτεί τρία συγκεκριμένα συστατικά, που συνδέονται με τους αγγέλους. Το πρώτο συστατικό είναι κάποιος να σκοτώσει και να αφαιρέσει την καρδιά ενός Nephilim. Το δεύτερο συστατικό απαιτεί το τόξο του Έρωτα, που το αγγελούδι Gail δίνει στον  Dean και στον Castiel χωρίς αντίσταση. Το τρίτο και τελευταίο συστατικό είναι η χάρη ενός αγγέλου. Σύμφωνα με την μετάφραση της πρωτο-ελαμιτικής σφηνοειδούς γραφής από τον Crowley, η επόμενη φάση απαιτεί από τον Metatron  να “ανακατεύει μέχρι ο καπνός να αυξηθεί από τις στάχτες ρίχνοντας τους αγγέλους από τον Ουρανό” και το ξόρκι είναι μη αναστρέψιμο. Η ολοκλήρωσή του προκαλεί γρήγορα την εκδίωξη όλων των αγγέλων από τον Ουρανό, συμπεριλαμβανομένων και των φυλακισμένων. Πολλοί άγγελοι σκοτώθηκαν κατά την πτώση και άλλοι παρέμειναν  τραυματίες και αποδυναμώθηκαν.Ξόρκι Inuit: το ξόρκι έχει ανακαλυφθεί από τον Kevin Tran στα αρχεία των Men of Letters. Επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να συνδέσει τη σκέψη του με οποιοδήποτε ζώο, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των δύο ειδών. Το ακριβές περιεχόμενό του είναι άγνωστο εκτός από τρίχες της γούνας από το ζώο, που ο άνθρωπος επιθυμεί να συνδεθεί. Μόλις πιει το μείγμα ένα ξόρκι λέγεται: “Deila her me. Dag eru nou rar Vitur Orum”. Το ξόρκι συνοδεύει η παρενέργεια ο άνθρωπος  να εμφανίζει διάφορα χαρακτηριστικά του ζώου, με το οποίο έχει συνδεθεί.

Cuthbert Sinclair, ή Magnus:  πήρε το όνομα του Master of Spells αμέσως μετά την συμμετοχή του στους Men of Letters. Απελάθηκε από την οργάνωση το 1956. Πενήντα εφτά χρόνια αργότερα, ο Sam και ο Dean μπόρεσαν να τον εντοπίσουν σε ένα αόρατο φρούριο στη μέση του πουθενά. Χρησιμοποιεί μια ποικιλία από ξόρκια και στους δύο Winchesters κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους. Ένα ξόρκι περιλαμβάνει την τηλεμεταφορά του Sam έξω από το μέγαρο ρίχνοντας μια άγνωστη σκόνη σε αυτόν, ενώ απαγγέλλει τα λόγια:“Abi, ab oculis Meis!”.

Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα κινέζικο ξόρκι που κάνει το μαχαίρι του Dean να ζεσταθεί στο χέρι του, για άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας μια άγνωστη σκόνη και απαγγέλλει τα λόγια: “Shen ti R ένα Shao!”. Ο Magnus χρησιμοποιεί επίσης ένα είδος ελέγχου του νου, για τη συλλογή του σε έναν “ζωολογικό κήπο” τεράτων, τα οποία εκτελούν τις διαταγές του. Το ξόρκι μπορεί να εξαλείψει όλη την θέληση και την νοημοσύνη του ατόμου. Χρησιμοποιεί επίσης αυτό το ξόρκι για τον Dean για να πάρει στα χέρια του την Πρώτη Λεπίδα: “Mentem Tuam ac voluntatem adsumo”.

Famulatus: είναι ένα ξόρκι υποδούλωσης και το είδαμε για πρώτη φορά στο 10×07 Girls, Girls, Girls. Για να πραγματοποιηθεί πρέπει να τοποθετηθεί ένα μαγικό σακουλάκι με άγνωστα συστατικά στην παλάμη του χεριού του επιδιωκόμενου υπηρέτη του, και να πει κάποιος “famulatus”. Ο άνθρωπος τότε θα γίνει υπόδουλος σε όποιον κάνει αυτά  τα μάγια.

Τα Φτερά της Τιτάνια: η Rowena χρησιμοποιεί αυτό το ξόρκι ως μέσο για να κατασκοπεύει τον γιο της στη συνάντησή του με τους Winchesters. Το ξόρκι χρησιμοποιεί ένα άγνωστο μείγμα συστατικών, που τοποθετούνται σε ένα μπολ και απαιτεί μία κατασκευή από μικρά οστά όρθια στο μπολ, καλυμμένη με ένα αντικείμενο, που ανήκει στο άτομο που πρόκειται να κατασκοπεύσει κανείς. Μόλις γίνει αυτό, η επίκληση που πρέπει να απαγγελθεί είναι: “Wings of Titania, bear mine eyes aloft as I bid thee” . Μόλις γίνει αυτό, αυτός που κάνει το ξόρκι εμφανίζεται να έχει μια εξωσωματική εμπειρία, πηγαίνοντας στον επιδιωκόμενο στόχο του. Η Rowena χρησιμοποιεί αυτό το ξόρκι στο 10×10 The Hunter Games και στο 11×18 Hells Angel.

Το Μυστικό του Αμάρανθου: είναι ένα ξόρκι ψευδαίσθησης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα. Οι Winchesters και ο Castiel σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν σε ένα νεαρό αγόρι, τον Austin, ως δόλωμα για να δελεάσουν και να παγιδεύσουν τον Κάιν. Ο Crowley φτάνει με την Πρώτη Λεπίδα αλλά αρνείται να τη δώσει στον Dean μέχρι να παγιδευτεί ο Κάιν, κάτι το οποίο τον οδηγεί να εκτελέσει το συγκεκριμένο ξόρκι για να βεβαιωθεί ότι ο Κάιν δεν είναι σε θέση να σκοτώσει τον Austin μέχρι να περιοριστεί στην διαβολοπαγίδα.Ξόρκι Απώθησης: είναι ένα απλό ξόρκι που χρησιμοποιείται από την Rowena, όταν ο γιος της Crowley της έχει εξοργίσει. Καθώς φεύγει μακριά  από την αίθουσα του θρόνου του, απλά λέει τη λέξη “Abite” και ανοίγει τα χέρια της προς το πλάι, κάτι που προκαλεί την καταστροφή όλων των αντικειμένων γύρω από αυτή. Στο 12×03 The Foundry, η Rowena χρησιμοποιεί αυτό το ξόρκι για να διώξει τον Εωσφόρο μακριά στον πυθμένα του ωκεανού.

Επίκληση Καβειρίων: για να ξεπεράσει ο Sam τα μέτρα ασφαλείας του Werther Box, ο ίδιος δέχεται συμβουλές από την Rowena στο πώς να σπάσει τα μάγια. Η  Rowena κάνει την επίκληση των Καβειρίων – ένα μαγικό για πολλές χρήσεις, με συστατικά εύκολα να τα αποκτήσει κανείς. Σύμφωνα με την Rowena, το ξόρκι δεν συνιστάται για ερασιτέχνες, καθώς έχει την τάση να έχει παρενέργειες. Το ξόρκι απαιτεί ένα άγνωστο λουλούδι να αναμειχθεί με άγνωστες σκόνες σε ένα μπολ και να φλέγεται καθώς απαγγέλλεται  ένα ξόρκι Ρουμανίας πάνω του: “Purificare la Magia”.  Επειδή η φλόγα έσβησε πριν ο Sam μπορέσει να απαγγείλει το λατινικό ξόρκι, η επίκληση ήταν αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση του μηχανισμού άμυνας του Werther Box.Ξόρκι για την Αφαίρεση του Σημαδιού του Κάιν: το Σημάδι του Κάιν είναι η πρώτη κατάρα. Για να το αφαιρέσει κανείς από τον καθένα, που το φέρει, ταυτόχρονα αυτό θα σήμαινε την απελευθέρωση του Σκότους, για το οποίο το Σημάδι δημιουργήθηκε για να το κρατήσει κλειδωμένο μακριά. Το ξόρκι μπορεί να γίνει μόνο από μια μάγισσα, που μπορεί να ασκήσει παλιά, σκοτεινή μαγεία από τη στιγμή της δημιουργίας. Για να αφαιρεθεί το  Σημάδι, το ξόρκι απαιτεί τέσσερα συστατικά: κάτι που γίνεται από τον Θεό, αλλά απαγορεύεται στον άνθρωπο (ο απαγορευμένος καρπός), κάτι που γίνεται από τον άνθρωπο, αλλά απαγορεύεται από το Θεό (το χρυσό μοσχάρι), γενετικό υλικό από το πρόσωπο που φέρει το Σημάδι (τα μαλλιά του Dean) και, τέλος, η μάγισσα που εκτελεί τα μάγια πρέπει να σκοτώσει κάποιον που αγαπά και να θυσιάσει το αίμα του. Ανακατέψτε τα υλικά και απαγγείλετε το ακόλουθο λατινικό ξόρκι: “Ab manu dei. Ab manu hominis. Ab cruore cordis Mei adfusuro in aeternum. Tolle maledictionem Tuam ab hoc viro”. Αν γίνει σωστά μια λάμψη κόκκινης αστραπής θα χτυπήσει το χέρι αυτού, που φέρει το Σημάδι του Κάιν και θα αυτό θα αφαιρεθεί.

Ξόρκι Παράλυσης: η Rowena κάνει αυτό στο ξόρκι στον Crowley στο 10×23 Brother’s Keeper. Μετά την απελευθέρωσή τους από το ωστικό κύμα από τη θεραπεία του Σημαδιού του Κάιν, η Rowena απλά λέει “Manete” (λατινικά για «παραμένουν») στον Crowley, ακινητοποιώντας το “δοχείο” του εκεί, όπου στεκόταν. Το ξόρκι θα αναστραφεί από μια άλλη μάγισσα ώρες αργότερα. Στο 12×02 Mamma Mia, η Rowena το χρησιμοποιεί και πάλι για τον Εωσφόρο, το οποίο ακινητοποιεί μόνο προσωρινά τον αρχάγγελο πριν μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο.Ξόρκι Σύναξης: το ξόρκι της σύναξης είναι ένα ξόρκι που χρησιμοποιείται για να “επικεντρωθεί η δύναμη των ουράνιων όντων ενάντια σε όλες τις μορφές που διαφεύγουν”. Το ξόρκι σχεδιάστηκε από τους Men of Letters  για να καταργήσουν όλες τις μορφές μυστικιστικών ή αποκρυφιστικών ομάδων. Το ξόρκι θεωρήθηκε καθαρά θεωρητικό και δεν ήταν ποτέ σε θέση να χρησιμοποιηθεί, όμως πραγματοποιείται αξιοποιώντας τη δύναμη ενός αρχαγγέλου. Τα συστατικά στο ξόρκι εμφανίζονται να απαιτούν τα οστά ενός μικρού πλάσματος, μια αποξηραμένη σαύρα, κάποιο τύπο ρίζας και έναν εγκέφαλο.

Θεραπευτικό Ξόρκι: στο 11×18 Hell’s Angel  η Rowena χρησιμοποιεί ένα ξόρκι για την Amara για να τη βοηθήσει να θεραπεύσει τα τραύματά της μετά την επίθεση των αγγέλων. Η Rowena τοποθετεί τα χέρια της πάνω από την Amara και απαγγέλλει το ξόρκι: “Mahday, eelohtah Sahn. Serloh, eelohtah”. Η Rowena αναφέρει επίσης στην Amara για το πώς επέζησε τότε που της έσπασε το λαιμό ο Εωσφόρος. Από τότε  που ανακάλυψε μια πηγή από ισχυρή μαγεία μέσα της και τα μάγια κατάλαβαν την υποχώρηση της δύναμης της ζωής της, την ανέστησαν.

Ξόρκι Αποδυνάμωσης: στο 11×22We Happy Few,  η Rowena συμμαχεί με τέσσερις άλλες μάγισσες και επιτίθεται στην Amara με αυτό το ξόρκι σε μια προσπάθεια να την αποδυναμώσει. Το ξόρκι εμφανίζεται αρκετά περίπλοκο, απαιτεί πολλές  μάγισσες να συνεργαστούν για να λειτουργήσει (τέσσερις μάγισσες ως υποστήριξη, και μία πέμπτη που λειτουργεί ως “διακόπτης”). Μια μεγάλη ποσότητα άγνωστων συστατικών συγκεντρώνονται (συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, φτερά κουκουβάγιας, ρίζες και ένα οστό της γνάθου του χοίρου). Τα συστατικά αναμειγνύονται σε ένα μπολ στην κορυφή μιας περίπλοκης σφραγίδας. Μια κούκλα Hoodoo στη συνέχεια τοποθετείται στην κορυφή του μείγματος και αναφλέγεται. Μόλις γίνει αυτό, οι τέσσερις μάγισσες πρέπει να φωνάξουν μια λατινική λέξη: “Attenuare!”. Αφού το μείγμα αναφλέγεται, η πέμπτη μάγισσα λέει επίσης “Attenuare” (που σημαίνει «να μειώση» ή «να αποδυναμώσει») και στη συνέχεια δρα ως αγωγός και αναμεταδίδει το ξόρκι με τη μορφή μωβ κεραυνού. Είναι άγνωστο τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό το ξόρκι για συνηθισμένα υπερφυσικά όντα. Φαίνεται να αποδυναμώνει την Amara σε κάποιο βαθμό, επιτρέποντας στους δαίμονες και στους αγγέλους, και αργότερα στον Εωσφόρο, να την τραυματίσει. Ωστόσο, δεδομένου του επίπεδου ισχύος της, η Amara εμφανίζεται απλά ενοχλημένη από τα μάγια και ωθείται προς τα πίσω από αυτά μόνον ελαφρά. Στη συνέχεια προχωρά και γυρίζει ένα μεγάλο μέρος από το ξόρκι  πίσω στην Rowena. Και καθώς απλώς ενεργεί ως αγωγός για τις άλλες μάγισσες, η ίδια  Rowena απλώς πετάγεται  πίσω. Οι μάγισσες υποστήριξή της, όμως, όλες αποτεφρώνονται από την ίδια μωβ αστραπή,  που παράγεται από τα μάγια.Κινέζικο Ξόρκι Ελέγχου του Μυαλού: καθώς πραγματοποιείται σε μια γωνιά όταν οι Winchesters απελευθερώνονται, η κυρία Antonia Bevell χρησιμοποιεί μια κινεζική τεχνική ελέγχου του νου για να υποτάξει την Mary Winchester. Το ξόρκι απαιτεί από τον αυτόν που το εκτελεί, να κάνει μια ανοιχτή πληγή στο χέρι του και να φωνάξει “Xi”. Με αυτόν τον τρόπο θα ακινητοποιήσει και θα αρχίσει να πνίγει το  θύμα. Το ξόρκι μπορεί να σπάσει αν απλά κάποιος χτυπήσει αναίσθητο τον εκτελεστή.

Festina: με το “δοχείο” του Εωσφόρου να επιδεινώνεται, η Rowena αναγκάζεται να εκτελέσει ένα ξόρκι για να κάνει το σώμα του Vince Vincente πιο ανθεκτικό και πιο ισχυρό. Η Rowena σχεδιάζει ένα Δρουιδικό σύμβολο με τέφρα από ένα ακανθώδες δέντρο (Howthorne tree) στο στήθος του Εωσφόρου, λέγοντάς του ότι τα μάγια είναι δική της δημιουργία και ένα μείγμα από το Βιβλίο των Καταραμένων και παραδοσιακά κέλτικα μάγια. Η Rowena κάνει βόλτες γύρω με θυμίαμα πριν τοποθετήσει το χέρι της στο στήθος του απαγγέλλοντας την λατινική φράση: “Festina”. Αυτό επιταχύνει την επιδείνωση του “δοχείου” και όχι την ενίσχυσή του.

Ξόρκι Απώλειας Μνήμης: είναι ένα κελτικό ξόρκι που, χρησιμοποιείται για να κάνει ένα άτομο να χάσει σιγά-σιγά τη μνήμη του και τελικά το σκοτώνει. Το ξόρκι χρησιμοποιεί μια αρχαϊκή μορφή της Κέλτικης μαγείας που ασκούνταν από τους Δρυίδες γνωστή ως “chraobh Ogham” – “γλώσσα των δέντρων” . Η μάγισσα θα ζωγραφίσει ένα κελτικό σύμβολο με το αίμα της σε ένα δέντρο και θα απαγγείλει τη φράση “dearmad” (ξεχάστε) και η έκρηξη της ενέργειας θα χτυπήσει το στόχο ώστε να τον ρίξει κάτω αναίσθητο. Στο  12×11 Regarding Dean, ο μάγος Gideon Loughlin χρησιμοποιεί το ξόρκι για να καταραστεί τον Dean, ο οποίος αρχίζει σιγά-σιγά να ξεχνάει ανθρώπους, τόπους και πράγματα, τελικά ξεχνώντας πώς να μιλήσει. Ο μόνος τρόπος για να αντιστραφεί το ξόρκι είναι η χρήση του Μαύρου Γριμμόριου.Σφαίρες Colt: για να δημιουργήσει κανείς τις σφαίρες  για το Colt στο 12×14 The Raid, ο Sam δίνει στον Mick Davies τη συνταγή, που έμαθε από τον Bobby Singer. Για να δημιουργήσει ασημένιες σφαίρες για το Colt πρέπει να αναμείξει ιερό έλαιο, φασκόμηλο και μύρο. Αφού αναμειχθεί, ένα λατινικό ξόρκι πρέπει να ειπωθεί πάνω από τις σφαίρες: “Signum est imitandum, Signum est imitandum”.

Τελετουργικό Καθαρισμού/ Εξαγνισμού: χρησιμοποιείται από τον Sam για να καθαρίσει το δικό του αίμα, του Dean και της Antonia Bevell στο 12×22 Who We Are ώστε «εκ νέου να δημιουργηθεί»το αίμα τους, για να χρησιμοποιήσει το τελετουργικό Κατάργησης, το οποίο απαιτεί παρθένο αίμα. Το ίδιο το τελετουργικό είναι απλό – ένα λατινικό ξόρκι, που απαγγέλλεται καθώς το αίμα χύνεται σε ένα μπολ με διάφορα συστατικά.

Τελετουργικό Κατάργησης: επίσης ονομάζεται “Devla” από τον Sam, είναι ένα τελετουργικό ξόρκι, που γυρίζει την πλάτη σε πολύπλοκες μηχανικές διαδικασίες και επαναφέρει τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα, που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τους Ρομά ανθρώπους ως μια πράξη εξέγερσης κατά της αναγκαστικής αφομοίωσης τους στην Ευρώπη. Το ξόρκι απαιτεί απλά βασικά συστατικά καθώς και το αίμα μιας παρθένου, όταν αναμειγνύονται μαζί και καθώς η άχνη θα πασπαλίζει μια άγνωστη ουσία, λέγεται το ξόρκι: “Farmichi, farmichi, mashuna Parra, mashuna Parra”.Ξόρκι Σφράγισης: όταν το Νεφελίμ παιδί της Kelly Kline δημιουργεί έναν φωτεινό ρήγμα στο χώρο και το χρόνο σε ένα άλλο σύμπαν στο 12×23 All Along The Watchtower, οι Winchesters, ο Castiel και ο Crowley χρησιμοποιούν το ρήγμα για να παγιδεύσουν τον Εωσφόρο στο εναλλακτικό σύμπαν. Ο Crowley εκτελεί τα μάγια αναμειγνύοντας  άλμη από την Νεκρά Θάλασσα, υδράργυρο, αίμα του αρνιού, ιερό έλαιο και άλλα συστατικά σε ένα μπολ πάνω σε ένα πεντάγραμμο. Το τελικό συστατικό απαιτεί θυσία  ζωής. Κατά την αντιμετώπιση του Lucifer, σε μια πράξη ανυπακοής και ενώ αρνείται στον Lucifer την ευκαιρία να του πάρει τη ζωή του, ο Crowley καρφώνει τον εαυτό του με μια αγγελική λεπίδα, συμπληρώνοντας τα μάγια και ενεργοποιώντας το κλείσιμο του  ρήγματος.

Ξόρκι για άνοιγμα ρήγματος στο σύμπαν

Με τη βοήθεια μιας αγγελικής πλάκας, ο Kevin Tran του Κόσμου ης Αποκάλυψης είναι σε θέση να επινοήσει ένα ξόρκι για να ανοίξει ένα νέο ρήγμα μεταξύ των δύο κόσμων. Το βασικό συστατικό είναι η χάρη ενός αρχαγγέλου. Μετά την ανάμιξη των διαφόρων συστατικών σε ένα μπολ, η χάρη του αρχαγγέλου χύνεται πάνω από αυτό, ενώ απαγγέλλεται ένα ενωχιανό ξόρκι:

“Mah ray, Fay doh, em lah. Kah day, em lah! Kah day, em lah!”.

Καθώς η αρχαγγελική χάρη παίρνει ένα χρυσό χρώμα ένα ρήγμα, σαν δάκρυ, αρχίζει να εμφανίζεται στο χώρο και στο χρόνο και σχηματίζεται πλήρως καθώς ένα κύμα ενέργειας πλημμυρίζει το χώρο. Το ξόρκι συνοδεύεται ωστόσο με μια προειδοποίηση: επιτρέπει μόνο σε ένα άτομο να περάσει μέσα από αυτό πριν από τη σφράγισή του.

Μια εναλλακτική μορφή από το ξόρκι, που προέρχεται από την δαιμονική πλάκα, απαιτεί τέσσερα βασικά συστατικά: το αίμα του πιο άγιου ανθρώπου, τα φρούτα από το Δέντρο της Ζωής, αρχαγγελική Χάρη και τη Σφραγίδα του Σολομώντα για να συγκεντρώσει, να κατευθύνει την ενέργεια δημιουργώντας ένα ρήγμα. Για να ανοίξει ένα ρήγμα στον επιθυμητό προορισμό απαιτεί κάτι, που έχει δημιουργηθεί ή υπάρξει στο άλλο εναλλακτικό σύμπαν.

Όταν επικαλέστηκαν οι κοσμικές θεότητες Yokoth και Glythur, τα ξόρκια που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοίξει το ρήγμα είναι: “Insanidox Koth Munto, Yokoth! ή Insanidox Koth Munto, Glythur!”.

Κατά το άνοιγμα ενός ρήγματος στον Κόσμο της Αποκάλυψης, ο Sam απαγγέλλει το ξόρκι: “Koth Munto Notox”. Σε αντίθεση με το ξόρκι που χρησιμοποιείται από τον Kevin Tran, τα ρήγματα που δημιουργούνται με αυτά τα συστατικά, παραμένουν ανοικτά για είκοσι τέσσερις ώρες. Το ρήγμα μπορεί επίσης να κλείσει χρησιμοποιώντας τη Σφραγίδα του Σολομώντα απαγγέλλοντας: “Panto Koth Munto!”.

Ξόρκι αίματος της Κόλασης

Το Sanguis Infernus (Αίμα της Κόλασης) είναι ένα ξόρκι που επινοήθηκε από τον δαίμονα γνωστό ως Grab. Το ξόρκι κάνει κάθε άνθρωπο που έχει πάει στην Κόλαση και έχει επιστρέψει, να λειτουργήσει ως μέσο εντοπισμού για να βρεθεί το ειδικά προστατευμένο  θησαυροφυλάκιο του Luther Shrike. Το ξόρκι απαιτεί απλώς μια λατινική επίκληση: “Sanguis Infernus, anima nunc. Viam manifesta. Sanguis inferne, viam ostende”.

Ξόρκι παρακολούθησης Νεφελίμ

Το ξόρκι παρακολούθησης και εντοπισμού ενός Νεφελίμ είναι ένα Χαναανικό ξόρκι που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Σολομώντα. Έχει χρησιμοποιηθεί από εκείνον για να κρατήσει επαφή με την βασίλισσα του Σαβά, που ήταν ένα Νεφελίμ.

Aegrota Amore

Είναι ένα ξόρκι αγάπης που χρησιμοποιείται από τις αδελφές Plum στον Dean Winchester στο  επεισόδιο 13×12 Various & Sundry Villains. Το ξόρκι είναι απλό και το μόνο που απαιτείται είναι να βάλει κάποιος ένα μαγικό πουγκί στην τσέπη από ένα ανυποψίαστο θύμα και να απαγγείλει την λατινική φράση “aegrota amore”. Αυτό θα προκαλέσει μια ροζ λάμψη στα μάτια του ατόμου καθώς πέφτει στιγμιαία στα δίχτυα της αγάπης και γίνεται πρόθυμος να κάνει τα πάντα για τη μάγισσα που έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ξόρκι.

Ξόρκι ανταλλαγής ψυχών

Πρόκειται για ένα Κέλτικο ξόρκι που εντοπίζεται στο Μαύρο Γριμόριο, που είναι ικανό να ανασταίνει τους νεκρούς. Το μόνο που είναι γνωστό από τα συγκεκριμένα μάγια είναι ότι απαιτείται μια ανθρώπινη θυσία και ο σχεδιασμός ιερογλυφικών από αίμα πάνω στο σώμα του ατόμου, που πρόκειται να αναστηθεί. Στο επεισόδιο 13×12 Various & Sundry Villains οι αδελφές Plum προσπαθούν να εκτελέσουν το ξόρκι για να αναστήσουν τη μητέρα τους αλλά τελικά μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μόνο ένα μέρος του, φέρνοντας τη μητέρα τους πίσω σαν ζόμπι.Ξόρκι αποδέσμευσης

Πρόκειται για ένα Δρυιδικό Κέλτικο ξόρκι που περιλαμβάνεται στο Μαύρο Γριμμόριο, που χρησιμοποιείται από την Rowena στο επεισόδιο 13×12 Various & Sundry Villains. Το συγκεκριμένο ξόρκι έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει ισχυρά μάγια δέσμευσης, που έχει δεχτεί ένα άτομο. Το ξόρκι απαιτεί το άτομο να καθίσει στη μέση μιας πεντάλφα που κοσμείται με διάφορα ιερογλυφικά και κεριά σε κάθε σημείο των αστεριών. Το Λατινικό ξόρκι που χρειάζεται να απαγγελθεί δύο φορές είναι:

Ego sum filia naturae. Cum osculatione lunae. Da mihi vocem liberatam.Remitte vim meam. Fiam invinctam”.

Κατόπιν το άτομο είναι ανάγκη να προχωρήσει σε ένα κόψιμο κάτω από το λαιμό του ακυρώνοντας το ξόρκι και αποκαλύπτοντας τα μάγια της δέσμευσης, τα οποία στη συνέχεια θα διαλυθούν ελευθερώνοντας το άτομο από αυτά.

Mors Lumine

Πρόκειται για ένα ξόρκι που χρησιμοποιεί η Rowena για να σκοτώσει θεριστές. Η μάγισσα απλά απαγγέλλει μπροστά σε έναν θεριστή  τη λατινική φράση «Mors Lumine» (φώτα του θανάτου) για να πετύχει την αποτέφρωση των θυμάτων της αλλά και των θεριστών, που φτάνουν για να μεταφέρουν την ψυχή τους στη μετά θάνατον ζωή, αφήνοντας ένα αποτύπωμα στο έδαφος δίπλα στα λείψανα του ανθρώπου.

Πνεύμα εξώθησης

Ένα απλό ξόρκι που εκτελείται από τον δαίμονα Belphegor για να εξοστρακίσει τις ψυχές των κολασμένων από τα πτώματα που έχουν καταλάβει. Με μια χούφτα από χώμα νεκροταφείου και αίμα αγγέλου, ο Belphegor χτυπώντας στο έδαφος δυνατά τα χέρια του εξώθησε τις κολασμένες ψυχές από τα ανθρώπινα πτώματα.

Το Κενό

Ο Νικ κατάφερε να ανοίξει μια πύλη προς το Κενό με ένα ξόρκι, που απαιτεί το αίμα του ενός δοχείου του Εωσφόρου, δηλαδή το δικό του και το αίμα κάποιου από τους απογόνους εξ αίματος του Εωσφόρου, δηλαδή το αίμα του Jack. Το ξόρκι πραγματοποιείται από κάποιον που βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο από αλάτι. Μετά την καύση του αίματος, πρέπει να απαγγελθούν τα λόγια: « Qui dormiunt, η διαφήμισή dominum formosum. Nexus est noster Restitutus. Surgas πρώην abysso, σε exsistas Lumine». Στη συνέχεια, η πύλη προς το Κενό ανοίγει και ο Εωσφόρος αναδύεται. Ωστόσο, ο Jack παρεμβαίνει αιφνιδιαστικά και στέλνει τον Εωσφόρο πίσω στο Κενό κλείνοντας  την πύλη.

Ξόρκι αντιστροφής μαγικών

Αυτό το ξόρκι βρέθηκε στην εγκυκλοπαίδεια Λευκής Μαγείας και χρησιμοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να αντιστραφούν τα μάγια μέσα στο εξάγωνο σύμβολο γήρανσης, που είχε τοποθετηθεί σε ένα νεαρό κορίτσι, τη Lora, από μια μάγισσα. Το ξόρκι απαιτεί φασκόμηλο, σιδηροπυρίτη και μάτια προβάτων, συνοδευόμενο από την Λατινική επίκληση για τρεις φορές: «Cantamen solvatur; cantamen revertatur. (Undo the spell; reverse the spell). Δυστυχώς, στην περίπτωση της Lora, το ξόρκι οδήγησε στην απότομη γήρανσή της και τελικά στον θάνατό της.

Ξόρκι εξέτασης

Χρησιμοποιήθηκε από την Ροβίνα για να διαγνώσει το πρόβλημα υγείας του Τζακ που τον οδηγούσε στον θάνατό του. Απήγγειλε μια λατινική επίκληση πάνω από το σώμα του Jack, επαναλαμβάνοντας τη φράση: «Possim rei huius cognoscere causas» (Πες μου την αιτία αυτού), που επέτρεψε στη Ροβίνα να καταλάβει πως ο Τζακ δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει το σώμα του χωρίς τη χάρη του. Αυτό το ξόρκι είναι ίσως από το Βιβλίο των Καταραμένων, που εμφανίζεται ανοιχτό δίπλα στο κομοδίνο του Τζακ, όταν το εκτελούσε η μάγισσα.

Ξόρκι ενδυνάμωσης

Ο Κάστιελ παίρνει ένα φιαλίδιο χάριτος του Γαβριήλ από τον σαμάνο Σεργκέι, καθώς και ένα ξόρκι, για να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο ενδυνάμωσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τον θάνατο του Τζακ. Καθώς ο Τζακ καταναλώνει τη χάρη, η Ροβίνα απαγγέλλει τα μάγια με ακρίβεια: « Potione hac, Restitutus Eris. Omnia erunt sicut erant! “(Όταν πιεις αυτό, θα πρέπει να αποκατασταθούν  τα πράγματα όπως ήταν πριν) Ο Τζακ φαίνεται να ανακάμπτει αλλά δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι μόνο προσωρινά και καταρρέει σύντομα. Ο Σεργκέι λέει αργότερα στον Κάστιελ ότι το ξόρκι ήταν μόνο ένα πείραμα και δεν ήξερε πραγματικά αν θα λειτουργούσε ή όχι.

Ξόρκι περιορισμού φαντασμάτων

Χρησιμοποιήθηκε σπό τον Beplhegor με μόνο δύο συστατικά: ένα ανάχωμα άλατος και μία ανθρώπινη καρδιά. Μετά την τοποθέτηση τηνς καρδιάς πάνω από το αλάτι, απήγγειλε ένα λατινικό ξόρκι: «animi … infernorum … spiritus abyssi surrecti … defigo … vos intra confinia. Vinciamni!» Μετά χτυπά το ένα χέρι στο έδαφος, και στη συνέχεια, προκαλεί ένα κύμα κόκκινης ενέργειας που εξαπολύεται δημιουργώντας ένα αόρατο φράγμα, το οποίο δεν μπορούν να διασχίσουν τα φαντάσματα της Κόλασης.

SOURCEsupernatural wiki
Previous articleSupernatural Ιστορία: Η Βόμβα Ψυχών (Soul Bomb)
Next articleSneak peek – 15×03 The Rupture
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια