Supernatural – 13×13 Devil’s Bargain | Fun facts & Trivia

Οι παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες του 13ου επεισοδίου της 13ης σεζόν του Supernatural

0
405

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 13ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural με τίτλο Devil’s Bargain, τo οποίo υπογράφουν οι Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming στο σενάριο και ο Eduardo Sanchez στη σκηνοθεσία.

[Διαβάστε εδώ την περίληψη του επεισοδίου και εδώ το review μας]

Αυτό το επεισόδιο σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση της Danneel Harris-Ackles (γυναίκα του Jensen Ackles) στο Supernatural, καθιστώντας την τη δεύτερη σύζυγο κύριου πρωταγωνιστή που συμμετέχει στη σειρά. Πρώτη ήταν η Genevieve Cortese-Padalecki που έπαιξε τη Ruby στην 4η σεζόν κι επέστρεψε στη σειρά για να παίξει μια φανταστική βερσιόν του εαυτού της στο θεοπάλαβο meta-επεισόδιο, The French Mistake.

Σε μια από αυτές τις καταπληκτικές συμπτώσεις, που λες “φίλε, δεν παίζει”, πριν από 6 χρόνια, όταν δεν φαντάζονταν καν κανείς ότι το Supernatural θα έφτανε 13 σεζόν, η Daneel, όταν ερωτήθηκε στο Twitter αν θα εμφανιστεί ποτέ στη σειρά, είχε απαντήσει αστειευόμενη “στην 13η σεζόν”. Και να που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιήσει την -κατά λάθος- υπόσχεσή της!


Η “Sister Jo” υποτίθεται είναι μια πνευματική θεραπεύτρια (faith healer) που θεραπεύει τους ανθρώπους μέσω της πίστης στο θείο. Άλλες δυο φορές έχουμε δει πνευματικούς θεραπευτές στο Supernatural. Ο πρώτος ήταν ο ιεροκήρυκας Roy Le Grange, στο επεισόδιο Faith της 1ης σεζόν, ο οποίος τελικά αποδείχτηκε τσαρλατάνος, χωρίς να το ξέρει, ο καημένος (ήταν μια περίπλοκη φάση που αυτός νόμιζε ότι ήταν ‘the real deal’, που λένε, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι η γυναίκα του είχε ‘δέσει’ έναν Θεριστή με μάγια και σκότωνε κόσμο για να πουλήσει την κομπίνα της). Ο δεύτερος υποτιθέμενος πνευματικός θεραπευτής ήταν ο ‘Εμμανουήλ’, στο The Born-Again Identity της 7ης σεζόν, ο οποίος τελικά ήταν ο Castiel με αμνησία, που χρησιμοποιούσε -εν αγνοία του- τις αγγελικές δυνάμεις του για να θεραπεύσει ανθρώπους. Αντίστοιχα, κι εδώ, η Anael έχει υιοθετήσει την περσόνα του ανθρώπινου δοχείου της και το παίζει θεραπεύτρια χρησιμοποιώντας τις αγγελικές δυνάμεις της.


Το φόντο στην αίθουσα όπου η Anael μαζεύει το πλήθος και θεραπεύει τους ασθενείς, είχε χρησιμοποιηθεί στο επεισόδιο Fan Fiction της 10ης σεζόν. Είναι μια περίεργη, και πολύ meta, επιλογή του σκηνογράφου, που έκανε πολλούς φανς να δημιουργήσουν τη θεωρία ότι η σχολική παράσταση που είδαμε σε εκείνο το επεισόδιο γνώρισε επιτυχία και τώρα παίζεται σε τοπικά πολιτιστικά κέντρα σαν αυτό.


Πριν δούμε την Anael στη σειρά, το όνομά της θεωρούνταν ότι ήταν το επίσημο αγγελικό όνομα της Anna Milton πριν την πτώση της. Μάλιστα, και η ίδια η Julie McNiven, η ηθοποιός που υποδυόταν την Anna, είχε δηλώσει ότι το πιστεύει αυτό.


Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον Εωσφόρο να κλέβει τη χάρη ενός Έρωτα (οι Έρωτες ανήκουν στην τάξη των αγγέλων Χερουβείμ στο σύμπαν του Supernatural) και μετά να τον σκοτώνει. Είχαμε να δούμε Έρωτα στη σειρά από το Book of the Damned της 10ης σεζόν.


Σε αυτό το επεισόδιο γίνεται η πρώτη επίσημη συνάντηση του Προφήτη Donatello με τον Castiel, αφού ο άγγελος ήταν κυριευμένος από τον Εωσφόρο την πρώτη φορά που συναντήθηκαν. Στο επεισόδιο δεν αναφέρεται, όμως, το θέμα.


O Sam ξαφνιάζεται όταν ο Castiel τον πληροφορεί πως στο εναλλακτικό σύμπαν έχουν την Αγγελική Πλάκα, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο Μιχαήλ-2 για να βρει τρόπο να εισβάλλει στη Γη τους. Η Αγγελική Πλάκα του σύμπαντος των Winchesters έχει καταστραφεί από το φινάλε της 9ης σεζόν όπου την έσπασε ο Castiel για να αποδυναμώσει τον Metatron. Για αυτό το λόγο, οι Winchesters αναγκάζονται να βασιστούν μόνο στη Δαιμονική Πλάκα, την οποία είχαμε να δούμε από το Our Little World της 11ης σεζόν, όπου ο Castiel την ‘έκλεψε’ από τον θνητό Metatron.


Η φωτογραφία του Εωσφόρου που δείχνει ο Sam στον άστεγο άνδρα από το κινητό του, είναι κοντινό από τη φωτογραφία του Διαβόλου που του είχε δώσει η Dr. Hess στο Who We Are.


Η στιγμή που ο Εωσφόρος γιατρεύει την πληγή στο λαιμό της Anael, αφότου της έχει πάρει λίγη από τη Χάρη, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που βλέπουμε τον Διάβολο να χρησιμοποιεί αυτήν την ικανότητά του επί της οθόνης. Στο επεισόδιο The Foundry, βέβαια, θεράπευσε off-screen την αναπηρία της Wendy Vincente, ως μέρος της συμφωνίας που είχε κάνει με τον Vince Vincente για να γίνει το ανθρώπινο δοχείο του.


Περιμένοντας της Anael να επιστρέψει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, ο Εωσφόρος διαβάζει την Βίβλο και τον βλέπουμε να γκρινιάζει για τις ανακρίβειες που βρίσκει. Αυτό καθρεφτίζει την ατάκα που είχε πει ο Castiel στους Winchesters στο I Believe The Children Are Our Future της 5ης σεζόν:

“The Bible gets more wrong than it does right.”


Ο Ketch χρησιμοποιεί μια δαιμονική βόμβα, που βρήκε στο πορτ-μπαγκάζ της Impala, για να προσπαθήσει να τραυματίσει τον Εωσφόρο. Αν και υπονοείται ότι οι Winchesters την είχαν στην κατοχή τους εδώ και καιρό, είχαμε να δούμε τέτοια βόμβα (είτε εν δράσει, είτε μέσω απλής αναφοράς) από το Torn and Frayed της 8ης σεζόν! Ο λόγος που οι Winchesters χρησιμοποιούν τόσο σπάνια ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο ίσως έγκειται στο πόσο δύσκολο είναι, σύμφωνα με τον Kevin Tran, να εντοπιστούν τα πολυάριθμα συστατικά που χρειάζονται για να κατασκευαστεί.

Βλέπουμε τον Εωσφόρο να το σκάει με την Anael, μην ξέροντας τι βόμβα είχε στα χέρια του ο Ketch, όμως, αν κρίνουμε από το ότι η έκρηξη δεν επηρέασε τελικά ούτε τους Winchesters, ούτε τον Castiel, είναι πολύ αμφίβολο αν θα είχε καμία επίδραση στον Εωσφόρο, ακόμα και σε αυτή την αποδυναμωμένη κατάσταση που βρίσκεται.


Το όνομα του Richard Speight Jr. (Γαβριήλ) δεν εμφανίστηκε στους τίτλους αρχής του επεισοδίου, προφανώς για να κρατηθεί έκπληξη η επιστροφή του χαρακτήρα του. Με τον ίδιο τρόπο είχαν κρατηθεί μυστικές οι επιστροφές του Crowley και του Bobby Singer σε παλαιότερα επεισόδια.

Η τελευταία φορά που είδαμε -ζωντανό- τον Αρχάγγελο Γαβριήλ ήταν στο Hammer of the Gods της 5ης σεζόν (όπου υποτίθεται τον σκότωσε ο Εωσφόρος με μια αρχαγγελική λεπίδα). Εμφανίστηκε, βέβαια, και στο Meta Fiction της 9ης σεζόν, αλλά μόνο ως ψευδαίσθηση.

Εκτός από τον Γαβριήλ, από το Hammer of the Gods είχαμε να δούμε και κάποια αρχαγγελική λεπίδα. Από εκείνο το επεισόδιο ξέραμε ότι ένας Αρχάγγελος μπορεί να πεθάνει από τέτοιου είδους λεπίδα, όμως τώρα αποκαλύφθηκε πως οι Αρχάγγελοι πεθαίνουν ΜΟΝΟ από αρχαγγελική λεπίδα και μόνο αν την κρατάει ένας άλλος Αρχάγγελος. Αυτό εγείρει δυο καίρια ερωτήματα:

  1. Πως επέζησε ο Γαβριήλ;
  2. Είναι ακόμα ζωντανός ο Ραφαήλ;


Δείτε επίσης: 

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια