Supernatural Αφιέρωμα | Ο Misha, o Castiel, o Jimmy και οι άλλοι

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Ο Misha, o Castiel, o Jimmy και οι άλλοι

Τα πολλά πρόσωπα του Misha Collins

Ο Misha Collins συναγωνίζεται τον Jared Padalecki όσον αφορά τους πόσους ρόλους έχει παίξει στη σειρά. Στην δική του περίπτωση δεν είναι τόσο η ποσότητα των χαρακτήρων που έχει παίξει, αλλά οι διαφορετικές πτυχές του ίδιου χαρακτήρα, του Castiel, ο οποίος είχε την μεγαλύτερη ανάπτυξη από όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς, και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Misha να τον ερμηνεύσει και λίγο διαφορετικά κάθε σεζόν.

Ξεκινάμε λοιπόν με τον αγαπημένο μας άγγελο:

castiel with tablet 11x06

Castiel

Castiel_full_power
Badass Angel Mode

Τον Castiel τον γνωρίσαμε στην 4η σεζόν ως τον ισχυρό άγγελο που έβγαλε τον Dean από την Κόλαση και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για το fandom μας. Σπάνια ένας χαρακτήρας γίνεται τόσο αγαπητός σε τόσο λίγα επεισόδια και αυτό σίγουρα το οφείλει στην αύρα του Misha Collins, που ερμηνεύει τον επαναστάτη άγγελο με ένα μείγμα αλλόκοσμης δύναμης και παιδικής αφέλειας.

Castiel fbi badge
Κούταβος Mode

Πέρα από τη βιτρίνα “στρατιώτης του Παραδείσου”, ο Cas είναι ένας γκαφατζής, ντροπαλός, κοινωνικά αδέξιος κούταβος που θες να πάρεις αγκαλίτσα και να μην τον αφήσεις ποτέ. Από την αρχή, ο Dean τον πήρε υπό την ‘προστασία’ του και οι δυο τους έχουν αναπτύξει ένα αξιοζήλευτο bromance (σε σημείο παρεξηγήσεως δηλαδή) που συναγωνίζεται μέχρι και την αδερφική αγάπη των Winchesters!

Ο Castiel ξεχωρίζει από τους υπολοίπους αγγέλους λόγω του ότι φαίνεται απρόθυμος να ακολουθήσει τυφλά τις διαταγές του Παραδείσου, ειδικά όταν νοιώθει ότι οι υψηλόβαθμοι άγγελοι (όπως ο Ζαχαρίας, ο Ουριήλ, και αργότερα ο Ραφαήλ) δρουν εναντίον της ανθρωπότητας, την οποία υποτίθεται έχουν αναλάβει να προστατεύουν. Όταν ανακάλυψε ότι ο Παράδεισος δεν είχε καμία πρόθεση να σταματήσει την Αποκάλυψη, ο Cas συμμάχησε με τους Winchesters και επαναστάτησε. Ο Εωσφόρος τον τιμώρησε, σκοτώνοντάς τον, όμως ο Θεός -που πάντα τους παρατηρούσε όλους από τα παρασκήνια- είχε άλλη γνώμη, και ανάστησε τον Castiel (5×22).

Ο Cas, παρότι παρίας στον Παράδεισο, δεν σταμάτησε ποτέ να έχει την ευημερία των ουράνιων αδερφών κατά νου. Όταν λοιπόν ο Αρχάγγελος Ραφαήλ προσπάθησε πραξικοπηματικά να αναλάβει τα ηνία του Παραδείσου, ο Castiel του αντιτάχθηκε. Απελπισμένος και χωρίς πολλούς φίλους, συμμάχησε με τον Crowley και ξεκίνησε έναν εμφύλιο πόλεμο που δίχασε τους αγγέλους (6η σεζόν).

Για πολλούς μήνες μετά την παράλογα ριψοκίνδυνη προσπάθειά του να υπερνικήσει μόνος τον Ραφαήλ, κατά την οποία απελευθέρωσε κατά λάθος τα Λεβιάθαν από το Καθαρτήριο, οι Winchesters είχαν τον Castiel για νεκρό. Ο άγγελος όμως είχε απλά πάθει αμνησία και ζούσε, με το όνομα Emmanuel, κάπου στο Colorado με τη γυναίκα του την Daphne. Η επανένωση με τον Dean (7×17) επανέφερε τη μνήμη του και μαζί με αυτήν τις τύψεις για όλα όσα είχε κάνει.

I deserved to die. Now, I can’t possibly fix it… So, why did I even walk out of that river?

“Pull my finger.”

Ο δρόμος προς την εξιλέωση ξεκίνησε όταν παράτησε την καινούργια του ζωή και ανάλαβε να βοηθήσει τους Winchesters – τους το χρωστούσε γιατί εξαιτίας του ο Sam βρέθηκε ένα βήμα πριν την τρέλα. Για να σώσει τον Sam από την κατάρρευση του νοητικού του τείχους και τα οράματα με τον Εωσφόρο, ο Cas προσφέρθηκε να πάρει αυτός την ‘τρέλα’ του μικρού Winchester. Λόγω του ότι είναι άγγελος και με την ‘εξαγνιστική’ βοήθεια του Καθαρτηρίου όπου βρέθηκε στη συνέχεια, ο Castiel ξεπέρασε γρήγορα την τρέλα, την οποία όμως διαδέχτηκαν οι τύψεις για όλα όσα είχε κάνει. Για μια ακόμη φορά βρέθηκε υποχείριο του Παραδείσου, όταν η Naomi τον χρησιμοποίησε -ανεπιτυχώς- για να ξεφορτωθεί τους Winchesters. Ο αέναα εύπιστος Castiel, ξέφυγε από τον έλεγχο της Naomi, αλλά έπεσε στην παγίδα του Metatron, ο οποίος τον ξεγέλασε ώστε να σκοτώσει ένα Νεφελίμ, ύστερα του έκλεψε τη Χάρη, όλα με σκοπό να εκτελέσει ένα ξόρκι που θα κλείσει τον Παράδεισο και θα εξορίσει τους αγγέλους στη Γη.

Ο Cas πέρασε μια δύσκολη περίοδο ως θνητός στην 9η σεζόν, ανακαλύπτοντας από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες, αλλά και τις μικρές ευτυχίες (όπως ένα σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο) του να είσαι άνθρωπος. Οι συγκυρίες όμως τον ανάγκασαν να αποκαταστήσει την αγγελική του υπόσταση, αρχικά κλέβοντας την Χάρη άλλων αγγέλων και αργότερα παίρνοντας πίσω τη δική του (10×18). 

Από την πρώτη του επαφή με τους Winchesters, o Castiel είχε αρχίσει να αμφισβητεί όλη του την κοσμοθεωρία. Μετά από μια σειρά αμφιλεγόμενων επιλογών και συνεχών αποτυχιών (βλέπε παραπάνω), που τον έχουν κάνει ανεπιθύμητο στον Παράδεισο, ο Castiel πασχίζει να βρει που ανήκει. Είναι πολύ άνθρωπος για τον Παράδεισο, αλλά πολύ άγγελος για τη Γη. Παρόλα αυτά, οι Winchesters τον θεωρούν πραγματικό αδερφό τους και αυτός ανταποδίδει την αγάπη τους με πλήρη αφοσίωση, όντας διατεθειμένος να θυσιαστεί για χάρη τους σε αρκετές περιπτώσεις – πιο πρόσφατα, σκοτώνοντας την Θεριστή Billie για να τους σώσει, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις πως η πράξη του αυτή θα έχει ‘κοσμικών διαστάσεων συνέπειες’ (12×09). 

You know this world, this sad, doomed little world, it needs you. It needs every last Winchester it can get, and I will not let you die. I won’t let any of you die. And I won’t let you sacrifice yourselves. You mean too much to me. To everything. 

Διαλεγμένος για υπέρμαχος του Νεφελίμ

Οι προθέσεις του Castiel είναι πάντα αγνές, παρόλο που οι αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς είναι το λιγότερο αμφισβητήσιμες. Όπως οι Winchesters, έχει κι αυτός αρκετές τύψεις στη συνείδησή του. Έχει (παραλίγο) καταστρέψει τον κόσμο και έχει θυσιαστεί για να τον ξαναφτιάξει… Η πιο πρόσφατη στάση στο προσωπικό του ταξίδι του επαναστάτη αγγέλου τον θέλει υπέρμαχο του γιού του Εωσφόρου. Το πανίσχυρο Νεφελίμ τον διάλεξε ως προστάτη και θετό πατέρα του, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει για άλλη μια φορά κεντρικό ρόλο στον πόλεμο μεταξύ Καλού-Κακού και στην τύχη ολόκληρου του πλανήτη… 

cas the endΟ χίπης Castiel

Αυτός είναι ο Castiel που είδαμε στο εναλλακτικό μέλλον του The End της 5ης σεζόν. Είναι σχεδόν άνθρωπος, και απόλυτα παραδομένος στις γήινες απολαύσεις. Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια πλασματική πραγματικότητα δημιουργημένη από τον Ζαχαρία, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε canon την εξέλιξη του χαρακτήρα. Είχε πλάκα πάντως! 😉


Και τελειώνοντας με τα πολλά πρόσωπα του Castiel, πάμε να δούμε και τον άνθρωπο που αποτελεί το πρόσωπο και το σώμα του αγαπημένου μας αγγέλου:

jimmy novak

Jimmy Novak

Το ‘δοχείο’ του Cas, ο Jimmy, ήταν ένας φιλήσυχος μεροκαματιάρης, και θρήσκος οικογενειάρχης. Λόγω της πίστης του, δέχτηκε να κυριευτεί από τον άγγελο, και από ότι φαίνεται μάλλον το μετάνοιωσε. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που απελευθερώθηκε από τον Castiel περιέγραψε την εμπειρία  “σαν να είσαι δεμένος σε κομήτη“. Για να σώσει την κόρη του από αυτή τη μοίρα, δέχεται να γίνει το παντοτινό δοχείο του Castiel (4×20). 

Όταν ο Εωσφόρος σκοτώνει (προσωρινά) τον Castiel στο 5×22, η ψυχή του Jimmy πάει στον Παράδεισο. Στο 10×20 τον είδαμε να επανενώνεται με τη γυναίκα του, Amelia. Το σώμα του Jimmy ανήκει πια αποκλειστικά στον Castiel…


Πάμε τώρα σε έναν χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Misha Collins στο Supernatural, τον οποίο ελάχιστοι ηθοποιοί καλούνται να ερμηνευόσουν στην καριέρα τους: τον εαυτό του!

misha_twitter_french_mistake_screenshot

‘Misha Collins’

Στο ξεκαρδιστικά θεοπάλαβο meta– επεισόδιο The French Mistake της 6ης σεζόν, ο Misha Collins παίζει μια φανταστική βερσιόν του εαυτού του. Ο Meta-Misha είναι ψωνισμένος, θηλυπρεπής, με έναν εμφανή εθισμό στα social media. Καλά, αυτό το τελευταίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού ο Misha είναι διάσημος στο Twitter (κέρδισε ακόμα και το βραβείο Best of Twitter το 2009). Τους tweet-ακολούθους του τους έχει ονομάσει «minions» (κι όχι «mishamigos» όπως είδαμε στο επεισόδιο).

H φωνή που χρησιμοποιεί στο επεισόδιο είναι πολύ πιο ψιλή από την κανονική του φωνή – το oποίο έγινε επίτηδες σαν meta-αναφορά στο ότι o Misha κάνει τη φωνή του Castiel πολύ πιο βαθιά απ’ότι είναι η δική του.


Castiel_Leviathan

Λεβιάθαν/Θεός Castiel

Για να μπορέσει να πολεμήσει ισάξια τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, ο Castiel θεώρησε αναγκαίο να ανοίξει το Καθαρτήριο και να καταπιεί όλες τις ψυχές που βρίσκονται μέσα. Αυτό του χάρισε -προσωρινά- θεϊκές δυνάμεις. Ως ‘θεός’ ο Castiel ήταν παντοδύναμος αλλά ασταθής, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο Λεβιάθαν-Θεός-Castiel αναγκάστηκε να εκδιώξει από μέσα του τις ψυχές που είχε καταπιεί, γιατί το δοχείο του δεν άντεχε τόση ενέργεια. Οι ψυχές των Λεβιάθαν όμως προσκολλήθηκαν μέσα του και τον κυρίευσαν (6×227×01).

Ως Λεβιάθαν ο Misha Collins έδωσε μια σύντομη, αλλά super-ανατριχιαστική ερμηνεία (εντάξει, όχι τόσο ανατριχιαστική όσο στο Karla, αλλά πολύ κοντά). Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν άρρωστος στο μεγαλύτερο μέρος της…


11x10_Lucifer_Castiel

Εωσφόρος

Κι εκεί που λες ότι ήταν ανατριχιαστικός ως Λεβιάθαν, τσουπ, σου σκάει μύτη ως Lucifer και χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια! Στην 11η σεζόν ο Castiel δίνει τη συγκατάθεσή του στον Διάβολο για να τον κυριεύσει, με την πεποίθηση ότι μόνο αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Amara. Μετά από μια επίδειξη δύναμης στους υπόλοιπους αγγέλους, ο Εωσφόρος έρχεται όντως αντιμέτωπος με την ‘θεία’ του, και νικιέται πανηγυρικώς. Ο Misha έδωσε μια καταπληκτική ερμηνεία ως Εωσφόρος, κρατώντας την αύρα του Mark Pellegrino, αλλά βάζοντας μια δική του πινελιά, και κάνοντας το ρόλο πραγματικά δικό του! (Και του χρωστάω διπλά συγχαρητήρια γιατί τον είχα αμφισβητήσει στην αρχή.)


Κοσμική Οντότητα

Στο επεισόδιο The Big Empty της 13ης σεζόν, ο νεκρός Castiel ξυπνά στο Κενό, όπου συναντά μια αρχέγονη και πανίσχυρη κοσμική οντότητα που από ότι φαίνεται διαφεντεύει το Κενό. Η οντότητα παίρνει τη μορφή του Castiel και τον κατσαδιάζει που την ξύπνησε. Ο Misha Collins απολαυστικός (και) σε αυτό το ρόλο! Μπορεί τα ρούχα και η φάτσα να ήταν ίδια, αλλά όλα τα υπόλοιπα ήταν διαφορετικά: άλλη χροιά φωνής (με αυτήν την απειλητικά απροσδιόριστη προφορά), άλλη κινησιολογία, άλλη κορμοστασιά. Απλά φοβερός!


Αποτέλεσμα εικόνας για nazi castiel

Castiel-2

Στο επεισόδιο Exodus της 13ης σεζόν, γνωρίσαμε την εναλλακτική εκδοχή του Castiel στον Κόσμο της Αποκάλυψης. Ο εκεί Castiel είναι αξιωματικός του στρατού του Μιχαήλ. Έχει γερμανική προφορά (για κάποιο ανεξήγητο λόγο) και ναζιστικές αντιλήψεις. Είναι αυτός που αναλαμβάνει (και απολαμβάνει) το βασανισμό της Charlie και του Ketch. Και πάλι ο Misha Collins μας δίνει έναν μισότρελο χαρακτήρα, δουλεύοντας με όλο του το σώμα, δυστυχώς όμως, το αποτέλεσμα δεν μας άφησε τόσο ικανοποιημένους αυτή τη φορά, αφού έμοιαζε παράταιρο και καρτουνίστικο.

Σημείωση: Το άρθρο θα εμπλουτιστεί αν ο Misha Collins κληθεί να ερμηνεύσει στο μέλλον και κάποιον άλλο ρόλο στη σειρά…


 Δείτε επίσης:

12 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

12 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Βά'ι'ος Τσιμητράς
Βά'ι'ος Τσιμητράς
1 May 2017 22:09

Πολυ ωραιο αρθρο πραγματικα το λατρεψα!!!!…Εκει που αναφερει για το ξορκι του metatron δεν βαλατε για το βελος του αγγελου που πηρε ο κας!!

maria papadopoulou
maria papadopoulou
2 May 2017 00:45

Καταπληκτικό άρθρο, δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει κάτι καλύτερο για άλλη μια φορά εχετε τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Castiel Lover
Castiel Lover
2 May 2017 18:30

Πάρα πολύ ωραίο άρθρο!!! Αγαπώ τον Castiel!!! Είναι ο καλύτερος χαρακτήρας του κόσμου!!! Να σημειώσω πως είναι επαναστάτης και σατ ρούχα, αφού οι περισσότεροι άγγελοι, φορούν κοστούμι, ενώ αυτός φοράει και καπαρντίνα!!! ❤️❤️❤️ Λατρεύω την εικόνα που βάλατε για τον Jimmy Novak!!! Είναι η αγαπημένη μου! Θα την κάνω προφίλ!!! Πράγματι, ο Misha, αξίζει ένα μεγάλο βραβείο, και για τους ρόλους του στο Supernatural, (τους λάτρεψα όλους, ειδικά τον Λεβιάθαν), και για την ταινία που αναφέρατε. (Karla). Εκεί πραγματικά, ανατρίχιασα. Απορούσα για το αν είναι ο ίδιος άνθρωπος!!! ❤️❤️❤️ Πολύ ωραίο, άρθρο, (αν και ήθελα να σας στείλω εγώ ένα αν γινόταν). Όταν κάνει τον τρελό στην 7η, σπαράζει η καρδιά μου να τον βλέπω… ΤΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ!CASTIEL!!!

Ο άγγελος που αγαπάμε, είναι και ο πιο γλυκός!!!!❤️❤️❤️ (ουστ Άννα)

Και σκέφτομαι: τι φάση ο Future!Castiel, τι γλυκά αστείος ο Misha, τι βαρετά κούκλος ο Jimmy Novak, τι επιβλητικός ο God!Castiel, πόσο sexy ο Λεβιάθαν, τι χαριτωμένο αθώο που είναι με αμνησία, τι σπαρακτικά λυπητερός ο Crazy!Castiel, και πόσο στεναχωρητικά SEXY είναι ο Casifer!!!

Παιδιά, αναρτώ μερικά βίντεο, που μου άρεσαν πολύ:
Απ’όλα

https://www.youtube.com/watch?v=hrPdZe1LTTk

Casifer

https://www.youtube.com/watch?v=Nu4wAjwiZQA

https://www.youtube.com/watch?v=6c0W9RWRNhM

God!Castiel & Leviathan!Castiel

https://www.youtube.com/watch?v=JPlAF0FHQhU

Amalia
2 May 2017 21:44
Reply to  Castiel Lover

Ουσιαστικά ο Θεός-Κας είναι ο Λεβιάθαν-Κας. Συμπεριφερόταν έτσι γιατι τον είχαν επηρεάσει τα Λεβιαθαν μέσα του. Γιαυτό δεν το έβαλα σε ξεχωριστή παραγραφο.

Η εικόνα του Jimmy που χρησιμοποιησα είναι κι εμένα η αγαπημένη μου. Τα υγρα μάτια του Misha που επικοινωνούν τον πόνο αλλα και την κατάνυξη του Jimmy εκείνη την ώρα με ανατριχιάζουν! (Ο χαρακτηρισμος βαρετα κουκλος που χρησιμοποιησες με μπερδεψε! χαχα)

Εγώ λατρευω και την Άννα (φαινεται κι απο την φωτο προφιλ νομιζω), μου άρεσε σαν χαρακτηρας και θα ήθελα να τη δουμε λιγο περισσοτερο – όχι εις βαρος του Κας βέβαια! 🙂

Castiel Lover
Castiel Lover
3 May 2017 12:08
Reply to  Amalia

Ναι, αλλά σαν τον Castiel, κανείς!!! Άκου εκεί να γίνει αυτή ο φύλακας άγγελος των αγοριών!!!

Ο βαρετός Jimmy, είναι γιατί, είναι γλυκούλης (όπως πάντα ο Misha), αλλά τον βαριέμαι σαν χαρακτήρα.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
3 May 2017 20:37
Reply to  Amalia

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΦΙΛ(!)

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
12 May 2017 18:25

Χαχαχαχα παρατηρητικοτητα βλεπω! 🙂 Και αναρωτιομουν απο το καλοκαιρι που ανακαλυψα την ιστοσελιδα, ποια εχει προφιλ η Αμαλια 😛

Marianna Winchester
Marianna Winchester
12 May 2017 19:40

Εγώ νόμιζα πως ήταν καποια τύπισσα απο κάποια άλλη σειρα/ταινία και ο,τι να ναι με λίγα λόγια 😁😁

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
12 May 2017 19:43

Eγω νομιζα καποια απο την σειρα ”Angel” διοτι ειχε δηλωσει παλιοτερα οτι ειναι απο τις αγαπημενες της.

Amalia
14 May 2017 19:28

Λογικό λάθος, η Julie McNiven (Anna) μοιάζει λίγο με την Amy Acker (Fred στο Angel). Aλλά με πολλη φαντασια! 😛

ΥΓ Σκίζετε όλοι απο παρατηρητικότητα πάντως! 😀

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
12 May 2017 18:28
Reply to  Castiel Lover

Ευχαριστηθηκες επιτελους?! 🙂 Μα ολη την ωρα ”Καντε αφιερωμα για τον Κας” και ”Καντε και αφιερωμα για τον Κας” 😛

Castiel Lover
Castiel Lover
12 May 2017 20:31

Δεν λες τίποτα…

Latest

More Articles Like This