Supernatural Ιστορία: Τσακ (Chuck) {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ιστορία

Ο Chuck είναι ένας συγγραφέας με το ψευδώνυμο Carver Edlund, που έγραψε τη  σειρά βιβλίων Supernatural με χαμηλό όμως ποσοστό πώλησης. Το περιεχόμενο των βιβλίων είναι η πραγματική ζωή του Sam και του Dean, η οποία εκτυλίσσεται  στα όνειρά του με κάθε λεπτομέρεια. Ο Chuck συνέχισε να γράφει, ακόμη κι όταν τα βιβλία αυτά δεν δημοσιεύονταν πια. Εν αγνοία του, η έμπνευση των βιβλίων αυτών υπήρξε θεϊκή καθώς ο ίδιος ήταν ένας προφήτης του Θεού. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι άρχισε να γράφει λόγω του φλέρτ, που είχε στην παιδική ηλικία του με τη Nancy McKeon, μια ηθοποιό που έπαιξε την Jo στο τηλεπτικό σόου The Facts of Life. Ο Chuck θυμάται ότι πρέπει να της είχε στείλει σαράντα με πενήντα επιστολές αλλά ποτέ εκείνη δεν του απάντησε.
“Λοιπόν, υπάρχει μόνο μία εξήγηση. Προφανώς είμαι θεός … Είμαι σίγουρα ένας θεός. Ένας σκληρός, απάνθρωπος, ιδιότροπος θεός.”
Όταν ο Castiel επιχειρεί να παρέμβει στην υπόθεση της προφητείας, ανακαλύπτεται και σκοτώνεται από τον αρχάγγελο Raphael, ενώπιον του Chuck, ως  προστάτης του προφήτη. Η σύγκρουση μεταξύ των αγγέλων μετατρέπει το σπίτι του Chuck σε ερείπια, ο οποίος αφού τελειώνει το τελευταίο κεφάλαιο του έργου του, εξαφανίζεται μυστηριωδώς, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ο Θεός. Μετά την επιστροφή της Amara, ο Chuck επιστρέφει για να αποκαλύψει στον Metatron πως είναι στην πραγματικότητα ο Θεός σε ανθρώπινη μορφή. Αφού πείθεται από τον Metatron να βοηθήσει, αποκαλύπτεται στους αδερφούς Winchesters και αρχίζει να τους στηρίζει στις προσπάθειές τους εναντίον της αδελφής του.

Δυνάμεις και Ικανότητες

Ο Chuck μπορεί να δει το μέλλον – ο Θεός του χορήγησε τη δυνατότητα να προβλέπει τα γεγονότα, που αφορούν τον Dean και τον Sam Winchester.
Περνάει μέσα από κάποιο είδος συγκεκριμένης «διαδικασίας» όταν έχει οράματα: εμφανίζεται αρχικά μια σοβαρή κεφαλαλγία και στη συνέχεια παίρνει ασπιρίνη και πίνει ποτά μέχρι να λιποθυμήσει. Ενώ έχει τις αισθήσεις του, βλέπει και ερμηνεύει την προφητεία.
Τα οράματά του εμφανίζονται ασπρόμαυρα.
Ως Θεός ο Chuck έχει την ικανότητα θεραπείας, τηλεμεταφοράς, ανάστασης και δημιουργίας/γένεσης.
Αυτός είναι η μοναδική πρωτογενής δύναμη, που είναι ικανή να αποκαταστήσει το Σημάδι του Κάιν.
Ο Θεός, όταν αγγίζει ή δημιουργεί ορισμένα αντικείμενα, αυτά αποκτούν ιδιαίτερες υπερδυνάμεις γνωστά ως το Χέρι του Θεού.
Aπό την άλλη, όταν ο Σαμ και ο Ντην έπρεπε να αντιμετωπίσουν την Αμάρα, ο Θεός δημιούργησε μια προστατευτική αύρα γύρω τους, που μπορούσε να ανιχνευθεί μόνο από μάγισσες.
Φυσικά, η τηλεκίνηση, η τηλεπάθεια και η τηλεμεταφορά ανήκουν στις ουράνιες δυνάμεις του.

Μπορεί να νικηθεί ο Τσακ;

Στον 11ο κύκλο, η Αμάρα, η αδερφή του Τσακ, ήταν η μόνη που μπορούσε να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι ο θάνατος του Θεού θα επέφερε καταστροφικές συνέπειες στην Κοσμική Ισορροπία.

Στον 14ο κύκλο, ο Θεός εμφανίζει το όπλο Equalizer, που φάνηκε να τον αποδυναμώνει εγκλωβίζοντάς τον στη Γη. Μόνο όταν ο Σαμ έχασε τις ελπίδες του για το μέλλον της ανθρωπότητας (15ος κύκλος), τότε ο Θεός κατάφερε να αυτοθεραπευθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Στον 15ο ο Μιχαήλ θα αποκαλύψει ότι με ένα κατάλληλο ξόρκι (ηλιάνθεμο, κασσία, μύρο και το νέκταρ από το άνθος των Λεβιάθαν) θα μπορούσαν να δεσμεύσουν τις δυνάμεις του Θεού, όπως είχαν κάνει παλιότερα με την Αμάρα. Αλλά και με συγκεκριμένα ισχυρά ξόρκια μπορεί κάποιος να κρύψει την παρουσία του από τον Τσακ!

Από την άλλη, η Billie ισχυρίζεται ότι ο Τζακ θα μπορούσε να αποκτήσει τέτοιες δυνάμεις, που θα τον καταστούσαν ικανό να σκοτώσει τον Θεό.

Ο Chuck είναι ο Θεός

Μετά από το επεισόδιο 5×22 Swan Song, που ολοκληρώθηκε με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Chuck, υπήρξε μεγάλη συζήτηση μεταξύ των οπαδών της σειράς για το αν ο Chuck ήταν στην πραγματικότητα ο Θεός, και αν ίσχυε αυτό από την αρχή. Ο συγγραφέας και παραγωγός Sera Gamble στη συζήτηση για τον Θεό αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την θεωρία αυτή: “Μην με ρωτάτε για να συμπεράνετε κάτι από τη συζήτηση για τον Θεό! Πόσες τηλεοπτικές εκπομπές μπορούν να πουν ότι οι οπαδοί τους συζητούν για αυτά τα θέματα;”. Ως συγγραφέας, ο Chuck είναι ο δημιουργός της ιστορίας του Sam και Dean Winchester, μέσα από την σειρά βιβλίων  Supernatural. Ο ίδιος λέει σαρκαστικά, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τους  πραγματικούς Sam και Dean, ότι «είναι Θεός», γιαυτό ο,τιδήποτε γράφει στα βιβλία του, συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Ο Castiel εξηγεί αυτό το γεγονός λέγοντας ότι ο Chuck  είναι ένας προφήτης του Κυρίου. Και μάλιστα δε διστάζει να πει ότι τα  Supernatural βιβλία θα γίνουν κάποτε γνωστά ως τα Ευαγγέλια των Winchesters.
To ψευδώνυμο “Chuck” είναι του Carver Edlund, μια αναφορά στους Supernatural συγγραφείς Jeremy Carver και Ben Edlund. Ο χαρακτήρας είναι η εικονική ταυτότητα για τον ίδιο τον Kripke και χρησιμοποιείται για να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους για το κείμενο και τη διαδικασία της γραφής σχετικά με συγκεκριμένα τελευταία επεισόδια της σειράς. Αυτή η μεταφορά διατηρήθηκε και στη συνέχεια, ο Θεός, ο δημιουργός, ήταν επίσης και ο συγγραφέας. Έχουμε μια τριάδα εδώ – Chuck, Kripke και Θεός. Ο Sam και ο Dean μαθαίνουν επίσης  από τον άγγελο Joshua ότι ο Θεός είναι πάνω στη Γη.  Στο επεισόδιο 5×01 Sympathy for the Devil, ο Chuck λέει ότι μπορεί να αισθανθεί την παρουσία των αγγέλων στο σπίτι του, κάτι που δεν είναι μια καθιερωμένη ικανότητα ενός προφήτη.

Στο τέλος, δεν προοικονομείται η αληθινή ταυτότητα του Chuck: όταν ο Dean του τηλεφωνεί, αυτός απαντά στο τηλέφωνο “κυρία Μάγδα” και βλέπουμε βιαστικά μια διαφήμιση εφημερίδας με μια ξανθιά γυναίκα με ένα μπικίνι, που ονομάζεται “Miss Magda” στο γραφείο του πριν βάλει το ποτήρι του πάνω σε αυτή. Αυτό μπορεί να είναι μια αναφορά στη Μαρία Μαγδαληνή, που ο Ιησούς θεράπευσε από τους δαίμονες. Στη συνέχεια, η Μαρία έγινε οπαδός του Ιησού και αργότερα μια ηγέτης των χριστιανών στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού. Μια ακόμη πληροφορία για την πραγματική ταυτότητα του Chuck είναι τα οράματά του. Στο επεισόδιο 4×18 The Monster at the End of this Book, όταν συναντά τους Winchesters για πρώτη φορά, ενεργεί σαν να μην τους γνωρίζει αν και στα οράματά του στην αρχή αυτού του επεισοδίου, σαφώς είχε δει τον Sam και τον Dean και το αυτοκίνητο.

Ο Chuck, αφού αφηγείται τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα,  στο τέλος, εμφανίζεται ντυμένος στα λευκά  παραδομένος στις σκέψεις του σχετικά με τη δυσκολία του να επιλέξει τον σωστό επίλογο για τα έργα του. Στη συνέχεια εξαφανίζεται. Αυτό οδηγεί πολλούς να υποθέσουν ότι είναι ένα υπέρτατο ον. Οι οπαδοί της σειράς διαφωνούν για την θεϊκή ταυτότητα  του Chuck στηριζόμενοι στο γεγονός ότι το φυλαχτό του Dean, το οποίο σύμφωνα με τον Castiel θα “ανάψει σαν φωτιά” στην παρουσία του Θεού, δεν ενεργοποιείται όταν ο Dean και ο Chuck συναντιούνται πρόσωπο με πρόσωπο στα επεισόδια 4×18 The monster at the End of this Book, στο 4×22 Lucifer Rising και στο 5×01 Sympathy for the Devil. Ωστόσο, ο Joshua, όταν συναντήθηκε με τους Sam και Dean στον Ουρανό, τους είπε: “Με μαγικό  φυλαχτό ή όχι, δεν θα είστε σε θέση να Τον βρείτε”.

Άλλα παρόμοια επιχειρήματα, επικεντρώνονται στην αδυναμία και άλλων να αναγνωρίσουν την αληθινή ταυτότητα του Θεού, συμπεριλαμβανομένου και του  Raphael, του αρχαγγέλου, στον οποίο είχε ανατεθεί η προστασία του Chuck. Στο επεισόδιο 5×03 Free to be You and Me, μάλιστα, λέει στον Dean και στον Castiel ότι ο Θεός είναι “νεκρός” και ότι ζουν σε ένα “σύμπαν χωρίς Θεό”. Ο Castiel αγνοεί επίσης την αληθινή ταυτότητα του Chuck αν και συναντήθηκε μαζί του πολλές φορές. Επίσης, αιχμαλώτισε τον Raphael στο σπίτι του συγγραφέα, ενώ ο Dean ακολούθησε τον Sam στο επεισόδιο 4×22 Lucifer Rising. Ωστόσο, ο Θεός είναι σε θέση να κρυφτεί ακόμα και από τους αγγέλους (όπως φανερώνεται από τον Joshua στο επεισόδιο 5×16 Dark Side of the Moon).
Στο πάνελ του Rob Benedict στο Jus in Bello, Ιταλία 2011, ο Rob επιβεβαίωσε ότι Chuck είναι στην πραγματικότητα ο Θεός. Εξηγεί ότι και άλλα μέλη του καστ, καθώς και ο ίδιος ο Eric Kripke τον είχε ρωτήσει πώς αισθανόταν όταν υποκρινόταν τον Θεό.  Μετά το επεισόδιο 5×22 Swan Song οι οπαδοί της σειράς άρχισαν να χρησιμοποιούν το όνομα “Chuck” και όχι “Θεός” σε φράσεις όπως: “Ευχαριστώ Chuck”, “Δοξάστε τον Chuck” και “Ο Chuck να σας ευλογεί!”. Στον όγδοο κύκλο, μερικοί οπαδοί εικάζουν ότι ο Chuck μπορεί να ήταν μια άλλη εμφάνιση του αγγέλου Metatron, ο οποίος ήταν γνωστός ως Γραφέας του Θεού.
Στο 200ο επεισόδιο, 10×05 Fan Fiction, ο Chuck εμφανίστηκε στο τέλος (σχολιάζοντας “δεν είναι κακή” όταν ρωτήθηκε αν η μουσική ήταν καλή). Ο Castiel είχε επισημάνει νωρίτερα στη σειρά, πως προφήτες μπορεί να υπάρξουν ξανά μόνο  αν οι προηγούμενοι προφήτες έχουν πεθάνει. Από τότε που ο Kevin Tran είχε γίνει προφήτης, ενώ ο Chuck ήταν ακόμη ζωντανός, αυτό απέδειξε ότι τουλάχιστον, δεν ήταν ένας συνηθισμένος προφήτης αφού ήταν κάπως έξω από τα καθιερωμένα.
Στο επεισόδιο 11×20 Don’t Call Me Shurley,  ο Chuck παρουσιάζει τον εαυτό του ως Θεό στον Μέτατρον αποκαλύπτοντας ότι χρησιμοποίησε το “Chuck” απλά για να “κρυφτεί”. Ο ίδιος δηλώνει ότι είχε απενεργοποιήσει το φυλαχτό του Dean και γι’αυτό δεν ειδοποιούσε τους Winchesters ή τον Castiel για την παρουσία του. Ο Chuck επιβεβαιώνει επίσης ότι ήταν αυτός που έφερνε πάλι στη ζωή τον Castiel κάθε φορά που ο άγγελος πέθαινε. Αργότερα φανερώνεται ως Θεός στους Winchesters και γεγονός που επιβεβαιώνεται με τη βοήθεια του Kevin Tran.

Στο τελευταίο επεισόδιο του 14ου κύκλου, ο Τσακ εμφανίζεται ισχυριζόμενος ότι άκουσε τις προσευχές του Κάστιελ. Μαζί με αυτό ισχυρίστηκε, βέβαια, ότι και ο Τζακ, το Νεφελίμ, έχοντας παρόμοιες δυνάμεις με αυτόν, αποτελεί κίνδυνο και πρέπει να εξοντωθεί. Χρησιμοποιεί συναισθηματικούς εκβιασμούς για να πείσει τους Γουίντσεστερ να χρησιμοποιήσουν το όπλο που ο ίδιος έχει κατασκευάσει, το Equalizer εναντίον του Τζακ. Θα οδηγήσει τον Σαμ και Ντην σε πλήρη σύγχυση δημιουργώντας τους συναισθήματα ματαιοπονίας αφού ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές πραγματικότητες με τους ίδιους ως “πρωταγωνιστές” και ότι ο Τσακ διασκέδαζε κατά κάποιον τρόπο παρατηρώντας την ζωή τους…Ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες του μετα-αποκαλυπτικού Μιχαήλ ότι ταξιδεύει σε εναλλακτικά σύμπαντα που δημιουργεί και τα εγκαταλείπει όταν διαψεύδουν τις προσδοκίες του, αν και τα επιχειρήματά του δεν φάνηκαν αρκετά πειστικά. Όταν ο Ντην αρνείται να φέρει σε πέρας το σχέδιό του, ο Τσακ θα σκοτώσει ο ίδιος τον Τζακ και στη συνέχεια θα τραυματιστεί από τον Σαμ με το όπλο, που ο ίδιος τους είχε δώσει, το Equalizer. Το τραύμα του, όμως, από τη μια θα του δημιουργήσει μια μεταφυσική σύνδεση με τον Σαμ ενώ από την άλλη θα τον εγκλωβίσει στη Γη. Οργισμένος για την ανυπακοή των Γουίντσεστερ, θα επιχειρήσει να φέρει στον κόσμο μια δεύτερη Αποκάλυψη στον κόσμο, αυτή των κολασμένων ψυχών

Στον 15ο κύκλο, ο Τσακ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Γουίντσεστερ σε μια δύσκολη μάχη για την ανθρωπότητα. Αφού η Dream Team κατάφερε να κλείσει την πύλη της Κόλασης, θα συναντηθούν με την Λίλιθ, που ο Τσακ είχε αναστήσει με σκοπό να τον βοηθήσει να πάρει πίσω το Equalizer. Εμφανίζεται αποδυναμωμένος και φτάνει στο σημείο να απευθυνθεί στην Αμάρα αλλά και στην Μπέκυ, που την στέλνει σε μια άλλη εναλλακτική πραγματικότητα μαζί με την οικογένειά της! Αρχίζει να καταστρέφει τα σύμπαντα, που ο ίδιος δημιούργησε, απολαμβάνοντας μάλιστα το θέαμα… Αργότερα, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την νεκραναστημένη Eileen για να  βλάψει τον Σαμ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά  ο Σαμ θα πέσει θύμα της χειραγώγηση του Τσακ, όταν ο δεύτερος θα του αποκαλύψει, μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο, τί θα συμβεί αν τελικά καταφέρουν να παγιδεύσουν τον Θεό. Ο Σαμ θα τον πιστέψει, θα υποχωρήσει και ο Τσακ θα γιατρέψει την πληγή του αποχωρώντας από τη Γη με πολύ πιθανή την προοπτική της επιστροφής του. Η Billie, θα αναστήσει τον Τζακ, που τον είχε κρυμμένο στο Κενό, με σκοπό το Νεφελίμ να ισχυροποιηθεί τόσο ώστε να μπορεί να σκοτώσει τον Θεό!

Trivia

Ο Rob Benedict μιλά για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα όπως ο Eric Kripke στο πάνελ για το Supernatural στο Σικάγο το 2009.
Στο επεισόδιο 3 του Ghostfacers Web Series, οι Ghostfacers καταλάβαν ότι το φάντασμα δεν παγιδεύεται στον καθρέφτη, όπως η Bloody Mary για την οποία η Maggie Zeddmore είπε ότι είχε διαβάσει σε ένα “λαϊκής κατανάλωσης βιβλίο του Carver Edlund”.
Το επώνυμο των Sam και Dean ποτέ δεν εμφανίστηκε στα βιβλία Supernatural. O Chuck μάλιστα είχε πει στα δύο αδέρφια ότι ποτέ δεν είχε αναφέρει σε κανέναν το επώνυμό τους αλλά ούτε και ο ίδιος το είχε γράψει στις συμπληρωματικές σημειώσεις του.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα