Αφιέρωμα: Μια αυτοβιογραφία του Supernatural

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

“Η ιστορία του Supernatural μέσα από τίτλους επεισοδίων”

13.9.2005, Τρίτη βράδυ: στην οθόνη της τηλεόρασης εμφανίζονται δύο αδέρφια, οι Winchesters, ένας πατέρας, ένα ζοφερό παρελθόν, ένα μάλλον αβέβαιο παρόν, ένα μέλλον με όχι και τόσο ευοίωνα σημάδια. Κι εκεί που φάνηκε πως το πιθανότερο είχαμε να κάνουμε με μια δραματική οικογενειακή ιστορία με πινελιές μυστηρίου αρχίζουν να σκάνε μύτη τέρατα από αστικούς μύθους, την σκανδιναβική μυθολογία, φαντάσματα, που κρύβουν ανατριχιαστικά μυστικά, μαρτυρώντας ότι αυτή η σειρά δε θα μας στοιχειώσει απλά τις νύχτες μας.  Μέχρι που Something Wicked  ξεπροβάλλει πίσω από τα παρασκήνια της Κόλασης αιχμαλωτίζοντας την οικογένεια των Winchesters στα δίχτυα μιας Devil’s Trap από την οποία θα αργήσουν να ξεφύγουν.

Και η μάχη με τους καταχθόνιους, διαβολικούς υποτακτικούς της Κόλασης μόλις αρχίζει. Κίνητρο των Winchesters αρχικά η εκδίκηση, αργότερα η σωτηρία των ανθρώπων, που τους παρασύρουν στο κυνήγι του κακού κι ακόμη και αν Children shouldn’t play with dead things, εκείνοι δείχνουν αποφασισμένοι να μην παραδοθούν αμαχητί στα ανίερα χέρια των δαιμονικών δυνάμεων. Κι εκεί που είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τους ήρωες – κυνηγούς, αφού μας εκπλήσσουν, καθώς αντιμετωπίζουν το κυνήγι των βρικολάκων σαν μια “άλλη μέρα στο γραφείο”, ανακαλύπτουμε ότι έχουν  Born Under a Bad Sign. Δεν εξηγείται διαφορετικά για ποιο λόγο τα τζίνι, τα εκδικητικά πνεύματα, τα ζόμπι και όλο το συνονθύλευμα των τεράτων  τα τραβούν σαν μαγνήτης κακών οιωνών. Αποδείχτηκε ότι οι ίδιοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ζωντανό, κινούμενο EMF!

Και τα παιδιά μεγαλώνουν και αρχίζει η σχέση τους να χτίζεται σε άλλη, λίγο πιο ώριμη βάση. Έχουν συνειδητοποιήσει από κοινού πως οι Πύλες της Κόλασης δεν άνοιξαν για καλό…Μοναχικοί κυνηγοί, ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε Sin City εμφανίζεται μια πηγή του κακού χωρίς να έχουν καιρό να κοιτάξουν μέσα από τον καθρέφτη της ψυχής τους απ΄το φόβο μήπως τους λυγίσει το σκοτάδι, που θα αντικρίσουν εκεί αφού No Rest For The Wicked. Κι ενώ όλα έρχονται απειλητικά καταπάνω τους μαύρα και δυσοίωνα, μια λεξούλα, μικρή και δισύλλαβη θα τους επαναφέρει στη ζωή: “πίστη”. Κι όσο και αν νιώθουν απογοητευμένοι από την επικράτηση του κακού, ένας φύλακας άγγελος, ο Castiel, τους φανερώνει ότι δεν οι συνηθισμένοι κυνηγοί επικηρυγμένων τεράτων σε μια Monster Movie. Ωστόσο για να μάθουν ποια είναι η αποστολή τους στον μάταιο τούτο κόσμο πρέπει να αναζητήσουν την άκρη του…κουβαριού, In The Beginning.

Κι έτσι βρίσκονται ξαφνικά μεταξύ Heaven And Hell αναζητώντας τον τρόπο, που θα κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με τις υπόγειες δυνάμεις και τα βδελύγματα της Κόλασης πάντα On The Head Of A Pin. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεγάλωσαν μόνοι τους, προσπαθώντας να επιλέξουν το δρόμο της καρδιάς τους μόνοι τους, να βρουν The Monster At The End Of This Book μόνοι τους. Μέχρι που κατάλαβαν πως δεν ήταν τελικά μόνοι τους, γιατί είχαν ο ένας τον άλλο… Δεν είχαν και άλλη επιλογή αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον Lucifer Rising.

Στο δρόμο τους αντάμωσαν φίλους, που τους ένιωσαν, τους πόνεσαν, τους άγγιξαν αλλά The Song Remains The Same: μόνο η διορατικότητα του Sam και η μαχητικότητα του Dean ήταν το πιο αποτελεσματικό ξόρκι για τις απελπισμένες  σκέψεις ακόμη κι όταν ταξίδευαν στην Dark Side Of The Moon. Βέβαια, δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι προορίζονταν για δοχεία αρχαγγέλων και όταν αυτό επιβεβαιώνεται, τότε ξέρουν πια πως έχουν περισσότερα από 99 Problems. Κι ενώ παλεύουν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων φτάνουν στο Point Of No Return

Αλλά είπαμε, υπάρχει ένα αγγελικό χέρι που τους ακουμπά στον ώμο υπενθυμίζοντας στον Dean: You Can’t Handle The Truth”. Μια αλήθεια πικρή, αφού ο μικρός αδερφός του είναι ένα άψυχο, άκαρδο ανθρώπινο σώμα και τίποτα παραπάνω(;). Η επιστροφή του Sam από τα φλογισμένα κλουβιά της Κόλασης δεν έγινε χωρίς κάποιο αντίτιμο. Αλλά για μια ακόμη φορά στέκονται όρθιοι απέναντι στις αντίξοες προβλέψεις κλείνοντας το μάτι και γνεύοντας Hello, Cruel World.

Όσο, όμως, παθιασμένοι και δυνατοί κι αν ήταν δεν κατάφεραν να είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν ότι ο μέντοράς τους, Bobby, χτύπησε την Death’s Door. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κι ένα πιο…εσωτερικό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί. Ο Lucifer παίζει με το μυαλό του Sam εγκαταλείποντάς τον να χαθεί ανάμεσα στην αλήθεια και στην πλάνη κάνοντας τα πράγματα να μοιάζουν για μια ακόμη φορά αδιέξοδα. Μέχρι που τσουπ! Να’σου The Girl With The Dungeons And Dragons Tattoo να εισβάλλει την κατάλληλη στιγμή στην πολύπαθη ζωή τους βοηθώντας τους να ξεπαστρέψουν τα Λεβιάθαν με τον Dean να κάνει ένα μικρό ταξιδάκι στο Καθαρτήριο…Κι ενώ ξέραμε πως μόνο τα αδέρφια ενώνονται με δεσμούς αίματος, ένας άλλος Blood Brother κάνει την εμφάνισή του μέσα από το ασπρόμαυρο σκηνικό ενός αιματοβαμμένου σύμπαντος: ο Benny.

Και As Time Goes By πλάκες με το λόγο του Θεού πάνε κι έρχονται πότε στα “δικά” μας χέρια και πότε σε ξένα χέρια που είναι μαχαίρια. Άγγελοι βασανίζονται, δαίμονες αλλάζουν διάθεση και γίνονται σύμμαχοι και τέλος σιωπή…μια σκοτεινή νύχτα που γρήγορα θα λάμψει από τα αστέρια των έκπτωτων αγγέλων στην Γη. Καθώς όλα πάνε κατ’ευχήν Metatron, ο Sam σώζεται από το θάνατο για να πέσει στην αγγελική κατοχή του Gadreel. Φυλακή του αγγέλου αλλά και φυλακισμένος από τον άγγελο, παλεύει να ανακαλύψει την αληθινή ουσία των πραγμάτων.

Όλοι νοιαζόμαστε για τη σχέση των δύο αδερφών και φοβόμαστε για την τραγική κατάληξή της όταν ξεπροβάλλει μια επίδοξη βασίλισσα, η Abaddon που δηλώνει ότι Devil May Care περισσότερο. Μέσα σε όλα αυτά, το θλιμμένο και απορημένο βλέμμα του Castiel, που παρακολουθεί από μακριά –αρχικά – το μαλλιοτράβηγμα των χαμένων αδερφών του. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει βέβαια ότι Heaven Can’t Wait. Κι εκεί μπαίνει δυναμικά ο Βασιλιάς της Κόλασης, Crowley, που χρησιμοποιεί τον Dean με το Σημάδι του Κάιν ως βαρύ πυροβολικό για να καταστείλει κάθε…θηλυκή αντίσταση κατά της αρχής του. Οι Winchesters σε ένα ατέλειωτο Road Trip. Και πάλι τέρατα και πάλι βαμπίρ και στο τέλος ο Dean νεκρός από τον Metatron. Και σας ρωτάω: Do You Believe In Miracles?

Αν ναι, καλά κάνετε. Γιατί μεγάλος αδερφός ξαναβγαίνει στην κεντρική αυλαία της ζωής με μαύρα μάτια αυτή τη φορά, όλα σε Black. Και είναι η σειρά του μικρού αδερφού να από-δαιμονίσει τον Dean που επιβίωσε, ως Soul Survivor, της μετάλλαξης του από δαίμονα σε  άνθρωπο ξανά. Κι επειδή σειρά χωρίς Girls, Girls, Girls δεν γίνεται, μια κοκκινομάλλα μάγισσα, η Rowena, κάνει το ντεμπούτο της με επικίνδυνα άγριες διαθέσεις. Καθώς οι προσπάθειες του Sam για την εξαφάνιση του Σημαδιού συνεχίζονται έχοντας ανά χείρας το Book of the Damned, ταυτόχρονα επιχειρεί να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό του Dean ειδικά όταν βιώνουν την απώλεια της “μικρότερης αδερφής” τους, Charlie από την Dark Dynasty.

Το Σημάδι φεύγει, η Amara έρχεται με βροντές, τοξικές βροχές, ομίχλες και όλα τα συναφή. Ενώ τα αδέρφια προσπαθούν να κατανοήσουν πώς χωράει τόσο κακό στον Our Little World, κίνδυνοι απειλούν παλιούς φίλους, ξόρκια καταδιώκουν νέους γνώριμους. Αναζητούν απεγνωσμένα ένα Safe House για να ξεκουράσουν τις αποκαμωμένες ψυχές τους.

Η Amara συνεχίζει να διερωτάται  γιατί ο άνθρωπος ήταν το τέλειο δημιούργημα του αγαπημένου της κατά τα άλλα, αδερφού. Μέχρι που αυτός πετιέται μπροστά της φωνάζοντας Don’t Call Me Shurley! Η ένωσή τους αναπόφευκτη, η συνάντησή τους μοιραία, που έγινε όμως όταν εκείνος το αποφάσισε αφού ήταν και θα είναι για πάντα το Alfa And Omega.

Και αν νομίζετε ότι η Amara δεν αγάπησε πραγματικά τον Dean, απατάσθε. Μέχρι και την μητέρα του έφερε πίσω από τους νεκρούς αφήνοντάς του το σημείωμα: Keep Calm And Carry On”. Αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο…Γιατί όπως το Rock Never Dies, έτσι και ο Lucifer βρήκε τρόπο να επιβιώσει Somewhere Between Heaven And Hell.

Ωστόσο δεν είναι πια μόνοι τους, αφού ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν και άλλοι Άνδρες των Γραμμάτων μετά The British Invasion, λίγοι άτεγκτοι, λίγο δυσπρόσιτοι, λίγο περισσότερο…Άγγλοι. Όχι ότι είναι γρουσούζηδες αλλά με το που εμφανίστηκαν συνέβη το μεγαλύτερο από όλα τα κακά της μοίρας. Ο Lucifer έγινε μπαμπάς (!) προμηνύοντας ένα όχι και τόσο ρόδινο Future αποκτώντας ένα όμορφο Νεφελίμ, τον Jack, που δεν παρέλειψε να ανοίξει την πόρτα σε μια άλλη διάσταση συστήνοντάς μας τον Κόσμο της Αποκάλυψης.

To Be Continued….

Υ. Keep Calm and Watch Supernatural!

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

6 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Marianna Winchester
Marianna Winchester
5 years ago

👏👏👏👏👏

ncis merlin like
ncis merlin like
5 years ago

ΕΥΓΕ, ΕΥΓΕ!!!!! ΕΠΟΣ!!!! 😀 👏👏👏👏👏

Maraki Mixa
Maraki Mixa
5 years ago

Πολυ ωραιο αρθρο Ηρω ωραια ανασκοπηση της σειρας Μπραβο σου !!!!!! by the way καλη χρονια ευτυχισμενο το 2018 !!!!!

Iro
Iro
Reply to  Maraki Mixa
5 years ago

Καλό Supernatural 2018 και σε σένα!

Maraki Mixa
Maraki Mixa
Reply to  Iro
5 years ago

Να σαι καλα ευχαριστω πολυ επισης !!!!!!

Katerina Dep
Katerina Dep
5 years ago

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!! και όπως κάποτε κάποιος είπε: HERE WE ARE NOW ENTERTAIN US SUPERNATURAL BROTHERS!!!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα