Η σεναριογραφική ομάδα του Supernatural (seasons 12 & 13)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Φέτος θα έχουμε κάτι που έχει συμβεί μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία του Supernatural: θα έχουμε την ίδια σεναριογραφική ομάδα με πέρσι. Όπως το 2014 μεταβήκαμε από την 9η σεζόν στη 10η χωρίς να χάσουμε κανέναν σεναριογράφο, έτσι θα συμβεί και φέτος. Οι showrunners, Andrew Dabb & Robert Singer, αποφάσισαν ότι η ομάδα τους έκανε καλή δουλειά πέρσι και ότι δεν χρειάζονται νέο αίμα. Προφανώς δεν συμφωνούμε εντελώς με αυτό, πάμε, λοιπόν, να δούμε ποια επεισόδια μας έδωσε ο καθένας στη σεζόν που μας πέρασε και να σχολιάσουμε πόσο καλά τα κατάφεραν! 

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural writers

Θα ξεκινήσω με τους νέοπες πρώτα και θα κλείσω με τους παλιούς, από τους οποίους έχουμε και τα περισσότερα παράπονα φέτος, νομίζω. Οι 3 νέοι σεναριογράφοι θεωρώ ότι ήταν καλές επιλογές. Όλοι τους έπιασαν τον παλμό της σειράς και μας έδωσαν από πολύ καλά μέχρι εξαιρετικά επεισόδια. Και τα αυτοτελή που έπεσαν στα δικά τους χέρια, φέτος απογειώθηκαν! Σε μια σειρά που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αυτοτελή, αυτό ήταν μεγάλο θετικό.


Davy Perez

Αποτέλεσμα εικόνας για Davy Perez

Πριν το Supernatural, ο Perez είχε ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, το θέατρο και με την… εκπαίδευση (δίδασκε Δράμα στο Los Angeles Music & Arts School). Τώρα πια, τον έχει κερδίσει, προς το παρόν, η σεναριογραφία. Τα σημαντικότερα credits του περιλαμβάνουν το Fargo, όπου ήταν βοηθός του εκτελεστικού παραγωγού, και το American Crime, όπου υπέγραψε 2 επεισόδια, ενώ βοήθησε σε άλλα 3. Η πρόσληψή του στο Supernatural ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να ανεβάσει τις μετοχές του. 

Αν και νέος στην σεναριογραφική ομάδα, δεν έγραψε μόνο αυτοτελή. Μάλιστα, αυτός είναι που υπέγραψε ίσως το καλύτερο επεισόδιο της 12ης σεζόν, το Stuck in the Middle (With You), το οποίο εισήγαγε τους Πρίγκιπες της Κόλασης και μας έδωσε μια από της συγκινητικότερες σκηνές του Castiel μέχρι σήμερα. Είχαν προηγηθεί το μέτριο Somewhere Between Heaven and Hell και το αξιόλογο αυτοτελές American Nightmare, που προφανώς ήταν αρκετά για να πείσουν τους showrunners να του εμπιστευτούν ένα τόσο σημαντικό για τη μυθολογία της σειράς επεισόδιο. Και στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων!

Χαιρόμαστε που παρέμεινε; Ναι!


Steve Yockey

Ο Yockey είναι σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, που μέχρι πρότινος έγραφε για τις σειρές του MTV, Awkward. και Scream. Τα θεατρικά του έργα, που έχουν ανέβει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, είναι γνωστά για το σκοτεινό κωμικό στοιχείο τους, καθώς και για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις που απεικονίζουν.

Αυτά τα θέματα τα κράτησε και γράφοντας για το Supernatural, ενώ κατάφερε να μπει αμέσως στην ψυχολογία των ηρώων της σειράς, αλλά και να δημιουργήσει νέους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Από τους 3 νέους σεναριογράφους αυτός είναι σίγουρα ο πιο αγαπημένος μου, κρίνοντας από τα: Celebrating the Life of Asa FoxLily Sunder Has Some Regrets και Twigs & Twine & Tasha Banes.

Χαιρόμαστε που παρέμεινε; Hell yeah! Έξυπνοι διάλογοι, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, και πολλές αναφορές στην ποπ-κουλτούρα! Τι άλλο να θελήσεις από έναν σεναριογράφο;


Meredith Glynn

Σχετική εικόνα

Η Glynn, τηλεοπτική σεναριογράφος, που μέχρι πρότινος έγραφε για τις σειρές του MTV Eye Candy και Scream, φέτος υπέγραψε δυο από τα πιο αδύναμα επεισόδια της σεζόν, το Ladies Drink Free (είχε, βέβαια, να δουλέψει με τον χαρακτήρα της Claire, οπότε δεν της το πολυχρεώνω ως αποτυχία) και το The One You’ve Been Waiting For (ξέρετε, εκείνο το απαράδεκτο με τον Χίτλερ…), αλλά μας έδωσε κι ένα από τα καλύτερα: το Regarding Dean. Μαζί με τον Robert Berens, έγραψε επίσης και το εξαιρετικό The Future

Χαιρόμαστε που παρέμεινε; Αβέβαιο ακόμη. Έδειξε ότι έχει προοπτικές, αλλά θέλει λίγο ακόμη για να με πείσει…


Robert BerensΑποτέλεσμα εικόνας για Robert Berens

Ο Berens βρίσκεται στην σεναριογραφική ομάδα του Supernatural από την 9η σεζόν, και μας έχει δώσει επεισόδια όπως το 

Πέρα από το προαναφερθέν The Future που συνυπέγραψε με την Meredith Glynn, φέτος μας έδωσε το αξιοπρεπές, αλλά ευκολολησμόνητο πρώτο αυτοτελές της σεζόν, The Foundry, ενώ προσπάθησε -με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα- να εισέλθει στον κόσμο της ροκ, με το Rock Never Dies. Στη συνέχεια της σεζόν, εξιλεώθηκε στα μάτια μας με το The Raid, και με το πρώτο μέρος του διπλού φινάλε, που είχε τίτλο Who We Are. 

Στην 13η σεζόν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα συνυπογράψει, μαζί με τον Andrew Dabb, τον backdoor πιλότο του πιθανού spin-off που θα έχει τίτλο Wayward Sisters. [Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε εδώ.]

Χαιρόμαστε που παρέμεινε; Δυο λέξεις: Wayward Sisters. 


John Bring

Αποτέλεσμα εικόνας για john bring

Υπήρξε βοηθός σεναριογράφου στο Supernatural από το 2013. Πριν από αυτό, ήταν βοηθός παραγωγού στις 

σειρές Without a Trace και The New Adventures of Old Christine. Μόλις πέρσι έγραψε το πρώτο του σενάριο για το Supernatural (το Beyond the Mat, σε συνεργασία με τον Andrew Dabb), ενώ φέτος ενεπλάκη πάλι μόνο στο σενάριο ενός αυτοτελούς (The Memory Remains), μόνος του αυτή τη φορά. 

Χαιρόμαστε που παρέμεινε; Αδιευκρίνιστο. Είναι τόσο μικρό το δείγμα που μας έχει δώσει για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Πάντως φαίνεται ότι τον έχουν για τα τέρμα fillers που απλά γεμίζουν τη σεζόν για να φτάσει τα 23 επεισόδια. 


Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming

Αποτέλεσμα εικόνας για Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming

Ο Buckner δουλεύει στην τηλεοπτική βιομηχανία σαν σεναριογράφος και παραγωγός, μαζί με την συνεργάτιδά του, Eugenie Ross-Leming, από το 1977. Η Ross-Leming είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη/παραγωγό, και τρέχοντα showrunner του Supernatural, Robert Singer. To 2005, οι Ross-Leming & Buckner μπήκαν στη σεναριογραφική ομάδα για την 1η σεζόν του Supernatural, φεύγοντας από τη σειρά, μαζί με τους περισσότερους σεναριογράφους, στο τέλος της σεζόν. Επέστρεψαν στην 7η σεζόν ως σεναριογράφοι, ενώ από την 8η και μετά έλαβαν τον τίτλο του συμπαραγωγού, με προαγωγή σχεδόν κάθε χρονιά. Αυτή τη στιγμή, είναι εκτελεστικοί παραγωγοί (δεύτεροι σε ισχύ μετά τους showrunners), το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι ο λόγος τους περνάει στις περισσότερες αποφάσεις επί του σεναρίου και της κύριας ιστορίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming

Στο fandom μας το σεναριογραφικό δίδυμο έχει το υποτιμητικό παρατσούκλι “nepotism duo“, το οποίο οφείλεται στα συχνά σεναριακά κενά/λάθη των επεισοδίων που υπογράφουν και στο γεγονός πως αν δεν είχαν ‘δόντι’ τον Robert Singer δεν θα είχαν τόση δύναμη στη σειρά.

Οι γκρίνιες των φανς -φυσικά- συνεχίστηκαν και στη 12η σεζόν, στην οποία μάλιστα, για πρώτη φορά στην πορεία του στη σειρά, το δίδυμο έγραψε 5 επεισόδια (περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο της σεναριογραφικής ομάδας). Τα Mamma MiaThe British Invasion, LOTUS και There’s Something About Mary ήταν στο σύνολό τους αξιοπρεπή επεισόδια (πέρα από κάποιες σεναριακές ευκολίες που μπορείς με λίγη καλή θέληση να παραβλέψεις), αλλά όταν φτάνεις στην πέτρα του σκανδάλου ονόματι Family Feud, δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια με τίποτα! Ένας αχταρμάς από κοινότυπες ιδέες, άνευρα ανεπτυγμένες και εκτελεσμένες, από τα χειρότερα δείγματα της αιωνίως μέτριας δουλειάς τους…

Χαιρόμαστε που παρέμειναν; Όχι.-


Andrew Dabb

Το 2016, μετά από ήδη 8 χρόνια στη σειρά, ο Dabb ανέλαβε τα ηνία του Supernatural ως showrunner της σεζόν που μας πέρασε, μαζί με τον παλαίμαχο Robert Singer. Από την 8η σεζόν, που υπέγραφε μόνος του σενάρια (από την 4η μέχρι την αρχή της 8ης συνεργαζόταν με τον Dan Loflin), ο Dabb μας έχει δώσει αξιομνημόνευτα επεισόδια, όπως το Road Trip, το Reichenbach και το The Devil in the Details. Ήταν επίσης αυτός που υπέγραψε το αμφιλεγόμενο Bloodlines στην 9η σεζόν, την πρώτη (και πανηγυρικά αποτυχημένη) προσπάθεια του Supernatural για spin-off σειρά. 

Οι ευθύνες του ως showrunner προφανώς του έπεσαν βαριές, και στη 12η σεζόν υπέγραψε μόνο 3 επεισόδια: την πρεμιέρα Keep Calm and Carry On, την χειμερινή πρεμιέρα First Blood και το επικό φινάλε All Along the Watchtower. Και τα 3 ήταν πολύ καλά επεισόδια, με το season finale να ξεχωρίζει για την ενδιαφέρουσα meta-κατεύθυνση που έστειλε την πλοκή και για τους σοκαριστικούς θανάτους του μισού main cast! Ο Dabb έδειξε ότι τολμάει να πάρει ρίσκα (κάτι στο οποίο ο προκάτοχός του ήταν αλλεργικός), όμως έχει ένα θεματάκι με τα στερεότυπα και τα κλισέ (βλ. η όλη απεικόνιση των Βρετανών στη σεζόν). Ακριβώς όμως επειδή η παραγωγή της σειράς δεν πέφτει ολοκληρωτικά στα χέρια του, του δίνω ελαφρυντικά, γιατί όπως και να’χει, επί των ημερών του η σειρά φαίνεται να αναγεννήθηκε και να οδεύουμε σε μια επική συνέχεια! [Διαβάστε εδώ όσα σπόιλερς ξέρουμε ήδη για την επερχόμενη σεζόν.]

Από όσα νέα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στη 13η σεζόν, ο Dabb θα υπογράψει την πρεμιέρα της σεζόν (η οποία θα πιάσει τα γεγονότα από ακριβώς εκεί που τα άφησε το περσινό season finale), ενώ θα κάνει την δεύτερη προσπάθεια για spin-off, αυτή τη φορά στηριζόμενος σε γνώριμους χαρακτήρες, και με την βοήθεια της πένας του Robert Berens. Το πιθανό spin-off θα έχει τίτλο Wayward Sisters, όπως και ο backdoor πιλότος του, που θα είναι το 10ο επεισόδιο. 

Χαιρόμαστε που παρέμεινε; Παρά τις ενστάσεις μου, ναι.


Εσείς μείνατε ευχαριστημένοι από την σεναριογραφική ομάδα του SPN στην 12η σεζόν; Χαίρεστε που θα παραμείνουν όλοι και φέτος; Έχετε να προσθέσετε κάποιο άλλο σχόλιο για τη δουλειά τους; Σας περιμένω στα σχόλια, και να μην ξεχνάμε ποτέ, όσο και να το παίζουμε κριτικοί:

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural writers

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα