Review – Supernatural – 12×14 The Raid

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Review – Supernatural – 12×14 The Raid

Αυτό το επεισόδιο σκιαγραφεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό που σας έλεγα το καλοκαίρι πως οι Βρετανοί είναι ιδανικοί ‘αντίπαλοι’ για τη φετινή σεζόν, και το λόγο για τον οποίο το storyline τους τελικά μου αρέσει εξίσου με το έτερο storyline της 12ης σεζόν με τον Εωσφόρο και το Νεφελίμ, κι ας είναι -φαινομενικά- πιο απλοϊκό… Με τους Βρετανούς ΑτΓ η σειρά πήρε μια ανάσα ‘προσγείωσης’ (αναγκαία, μετά το ταβάνι που χτύπησε η σειρά με την Amara), και με τη Mary ως επίπρόσθετο στοιχείο στην εξίσωση, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει (προς το καλύτερο), και ανακαλύπτουμε νέες πτυχές των αγαπημένων μας χαρακτήρων, εισερχόμενοι ταυτόχρονα στον κόσμο των κυνηγών, που δεν είχαμε δει ποτέ μέσα από τα μάτια άλλων πέραν των Winchesters.

Το επεισόδιο ξεκίνησε ακριβώς εκεί που μας είχε αφήσει το προηγούμενο, με τη Mary να αποκαλύπτει στα αγόρια της ότι δουλεύει με τους Βρετανούς ΑτΓ εδώ και μήνες. Ο Dean εκφράζει το θυμό του για την προδοσία, και για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν έχει απόλυτο δίκιο! Για πρώτη φορά, τα μούτρα που της κρατάει και όσα της λέει, είναι πολύ σκληρά, αλλά απολύτως δικαιολογημένα, και δεν φαίνονται σαν καπρίτσια ενός 15χρονου. Κι όταν η καταπληκτική αυτή σκηνή κλείνει με το “Mary, να η πόρτα“, εκεί πραγματικά ανατρίχιασα.

Η αφήγηση πηδάει 3 μέρες αργότερα με άλλη μια δυνατή σκηνή, ανάμεσα στα αδέρφια αυτή τη φορά. Ο Sam αμφιταλαντεύεται, θέλει να δώσει άλλη μια ευκαιρία στη Mary (γιατί είναι η μαμά τους όπως και να το κάνουμε), αλλά ο Dean, ακόμα θυμωμένος, τον παίρνει από τα μούτρα και του λέει ότι πρέπει να “διαλέξει στρατόπεδο” και να σταματήσει να το παίζει Ελβετία.

Για να είμαι ειλικρινής, όσα δίκια και να δίνω στον Dean, θα δρούσα όπως ο Sam σε αυτήν την περίπτωση, ο οποίος, όπως πάντα, δεν αφήνει το συναίσθημα να τον κυριεύσει και πράττει με τη λογική του. Ενόσω ο Dean πάει να τα πιει (πρωινιάτικα), ο Sam πάει να βρει τη Mary στην προσωρινή βάση των Βρετανών. Κρατάει αμυντική στάση φυσικά, αλλά κάθεται να τους ακούσει. Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να εξαλείψουν όλους τους βρυκόλακες από τις ΗΠΑ και έχουν σαν στόχο τους τον Άλφα-Βρυκόλακα.

Το σχέδιο φαίνεται φιλόδοξο και οι εμπλεκόμενοι, αν και θεωρητικά καταρτισμένοι, είναι άπειροι όσον αφορά το πραγματικό κυνήγι. Κι αυτό αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο, όταν οι βρυκόλακες, με επικεφαλής τον Άλφα, επιτίθενται στη βάση και τους πιάνουν “με τα βρακιά κατεβασμένα” που λένε…

Η επίθεση των βαμπίρ προκαλεί τεράστιες απώλειες στους Βρετανούς, αφού η οργάνωση της βάσης και οι ικανότητες των φυλάκων ήταν πραγματικά για κλάματα. Ο Sam ουσιαστικά τους έσωσε όλους, έχοντας τη ‘συνταγή’ για να φτιάξουν σφαίρες για το Colt, και σκοτώνοντας τον Άλφα (τελικά αυτός δεν ήταν ανάμεσα στα 5 πλάσματα που δεν σκοτώνει το θρυλικό όπλο…)

Να τα ακούει ο Ketch αυτά, που θεωρούσε τη Mary τον μοναδικό Winchester που έχουν ανάγκη για να κάνουν τη δουλειά τους! Ο Mick βέβαια, του υπενθύμισε πως τα μεγάλα κεφάλια των Βρετανών (αναρωτιέμαι πότε θα τους γνωρίσουμε αυτούς) θέλουν όλους τους Winchesters με το μέρος τους. Προφανώς, κάτι περισσότερο θα ξέρουν αυτοί. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου, οι Βρετανοί έχουν στρατολογήσει και τον Sam, τώρα τους μένει μόνο ο Dean, ο οποίος θεωρώ ότι θα είναι κομματάκι πιο δύσκολο να πειστεί…

***

Ποιός θα περίμενε ότι ένα επεισόδιο με βρυκόλακες (που είναι από το τρίπτυχο πλασμάτων που έχουμε φάει στη μάπα στη σειρά) θα είχε τόσο ενδιαφέρον; Αυτό συνέβη γιατί τα βαμπίρια είχαν ουσιαστικά βοηθητικό ρόλο στην ιστορία του επεισοδίου που ήταν αφιερωμένο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα για τους Βρετανούς, για την οργάνωσή τους (ή την έλλειψη αυτής), για την προβληματική δυναμική μεταξύ του εκτελεστή Ketch και του γραφειοκράτη Mick, για το ότι παρά τα χρήσιμα γκατζετάκια δεν έχουν πραγματική εμπειρία από κυνήγι και ότι οι πληροφορίες τους δεν είναι πάντα σωστές…

Ο Ketch ήταν κεντρικό πρόσωπο του επεισοδίου. Τον βλέπουμε να είναι τυχοδιώκτης και να μην τα πάει καλά με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του δουλεύει για τους Βρετανούς γιατί του προσφέρουν έναν τρόπο να εκτονώνει τη δίψα του για βία. (Psycho alert!) Προσπαθεί να πιάσει φιλίες με τον Dean (δεν του’κατσε η Mary του γλίτση και τώρα κινείται προς άλλον Winchester), εκμεταλλευόμενος τα δυο κοινά που έχουν: το αλκοόλ και τη βία. Φτάνει σε σημείο να πει ότι είναι ίδιοι, ότι είναι και οι δυο φονιάδες. Ναι, σίγουρα, έχουν κάποια κοινά, αλλά με τίποτα δεν είναι από την ίδια στόφα, κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη σκηνή που ο Ketch πλακώνει στο ξύλο την βρυκολακίνα για να του πει που είναι οι υπόλοιποι. Ο Dean ποτέ δεν θα ήταν τόσο αχρείαστα βίαιος. Μπορεί να είναι αγριάνθρωπος, αλλά δεν είναι απάνθρωπος. Μόνο όταν ήταν υπό την επήρεια του Σημαδιού τον είδαμε να χρησιμοποιεί βία για χάρη της βίας. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: πόσο σάπια είναι η ψυχή του Ketch, ρε φίλε; (Παρεμπιπτόντως, πόσο ταιριαστοί ήταν με την παλαβή την Toni; Μα γιατί χώρισαν; Και τι στοίχημα πάτε ότι το παιδί της είναι δικό του; )

Θα κλείσω το review με δυο λόγια για τους Winchesters… Η επιστροφή της Mary σίγουρα έχει αλλάξει τη δυναμική των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων και ποτέ πριν στη σεζόν που διανύουμε δεν φάνηκε τόσο έντονα όσο στο σημερινό επεισόδιο. Τα δυο αδέρφια δεν είναι πια μόνα τους, και δεν είναι πια αρρωστημένα κολλημένοι ο ένας στον άλλο. Βρήκαν άλλον έναν να προσκολληθούν… Το κακό είναι ότι η Mary δεν είναι η τυπική μαμά, είναι ανεξάρτητη και σκληρό καρύδι, και αν χρειαστεί θα στα πει έξω από τα δόντια. Με κάθε επεισόδιο που περνάει βλέπω όλο και περισσότερο πόσο μοιάζει ο Sam στη Mary, και νοιώθω πως η απόφαση να αρχίσει να δουλεύει με τους ΑτΓ, θα σταθεί λόγος να τσακωθούν τα αδέρφια φέτος, και ότι η Team Free Will θα χωριστεί σε δυο στρατόπεδα: τον Sam με τη Mary από τη μια μεριά και τον Dean με τον Cas (default setting) από την άλλη.

Η τελική απόφαση του Sam με ξένισε λίγο, ειδικά αν αποφασίσει να την κρατήσει (και αυτός) μυστικό από τον Dean. Υποθέτω αναγνώρισε τα εν δυνάμει θετικά αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η συνεργασία τους, αν συνδυάσουν την πρακτική εμπειρία των κυνηγών με την αστείρευτη εφευρετικότητα και πηγή γνώσεων για το Υπερφυσικό των Ανθρώπων των Γραμμάτων…

Είδαμε σε όλο της το μεγαλείο την προβληματική λογική τους που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των τεράτων αδιακρίτως. Εμείς όμως, στα 12 χρόνια της σειράς έχουμε δει τους Winchesters να συναντούν και ειρηνικά τέρατα. Ο Sam γιατί το παραβλέπει αυτό; Οι Βρετανοί αυτή τη στιγμή κάνουν γενοκτονία – και δεν μπορώ παρά να εντοπίσω κάποιους παραλληλισμούς με τους ιθαγενείς της Αμερικής. Δεν ξέρω αν είναι επιτηδευμένο μήνυμα των παραγωγών, αλλά βλέπουμε τους ‘εισβολείς’ Βρετανούς να συνεχίζουν να είναι της νοοτροπίας “καλός Ινδιάνος είναι μόνο ο νεκρός Ινδιάνος” (όπου “Ινδιάνος” βάλε “υπερφυσικό πλάσμα” και είσαι μέσα στο πως σκέφτονται οι ΒΑτΓ ). Οι Winchesters εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η σαρωτική νοοτροπία είναι λανθασμένη. Γι’αυτό μου έκανε τόση εντύπωση η απόφαση του Sam να κάνει αυτήν την συμμαχία. Συμφωνεί με αυτή τη νοοτροπία ξαφνικά ή έχει σκοπό να τους πολεμήσει εκ των έσω; Θέλει τόσο πολύ να αποκτήσει μια ‘φυσιολογική ζωή’ που ξαφνικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Και πόσο υπεράνω μου φάνηκε το τελευταίο του σχόλιο στον Mick, να του δώσει λίγο χρόνο για να πείσει και τον Dean; Τον τρώει ο κώλος του για καυγά! Πάνω που είχα αρχίσει να τον ξανασυμπαθώ τον μικρό Winchester πάει και κάνει αυτό και μου κλονίζει ξανά την πίστη μου σε αυτόν… (Εσείς τι λέτε; Πως σας φάνηκε η απόφαση του Sam να συνεργαστεί με τους Βρετανούς; )

ΥΓ 1 : Επειδή γενικά τον Jared Padalecki δεν τον έχω και σε τρελή εκτίμηση ως ηθοποιό (άσχετα αν σαν άνθρωπο τον πάω με χίλια), το έχω σαν τάμα κάθε φορά που μου αρέσει η ερμηνεία του να το αναφέρω ξεχωριστά! Λοιπόν, μου άρεσε πάρα πολύ στο επεισόδιο. Τόσο ο βουβός πόνος του στη συνειδητοποίηση της προδοσίας της Mary, όσο και στη σκηνή που βλέπει το Colt μετά από τόσα χρόνια. Το βλέμμα του μου τα είπε όλα. (Στον Jensen εννοούνται τα συγχαρητήρια, φυσικά. Η σκηνή που τα χώνει στη Mary και φεύγει, όλα τα λεφτά!)

ΥΓ 2 : Castiel, που είσαι;;; Μας λείπεις!!

Βαθμολογία: 9/10

[poll id=”194″]

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Ερμηνείες
Monster of the Week
Εφέ/VFX
Σκηνοθεσία

ΣΥΝΟΨΗ

Ποιός θα περίμενε ότι ένα επεισόδιο με βρυκόλακες (που είναι από το τρίπτυχο πλασμάτων που έχουμε φάει στη μάπα στη σειρά) θα είχε τόσο ενδιαφέρον; Αυτό συνέβη γιατί τα βαμπίρια είχαν ουσιαστικά βοηθητικό ρόλο στην ιστορία του επεισοδίου που ήταν αφιερωμένο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων.

30 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

30 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Joanna
Joanna
6 years ago

Γιά σας παιδιά!! Συγνώμη για την απουσία μου, αλλά μου χάλασε ο υπολογιστής… Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!
Τώρα, για το επεισόδιο… Θέλω να πω πως έχω ανάμικτα συναισθήματα. Δεν ξέρω, δεν ήταν αυτό που περίμενα, και γενικά δεν μου άρεσε πολύ, όσον αφορά το πώς αποδόθηκαν οι επιλογές που έκαναν οι χαρακτήρες, η Μαίρη, ο Σαμ, ο Μικ κλπ… Δεν ξέρω, πάω να το ξαναδώ και ίσως αλλάξω γνώμη…

Constantinos V.
Constantinos V.
6 years ago

Είναι απίθανο σαυτήν τη σειρά πως ένα επεισόδιο που μοιάζει αδιάφορο στο τέλος να μετατρέπεται σε εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά και περίπλοκο.Ας τα πάρουμε απτην αρχή.Μην δω πάλι σχόλια για τον Ντιν και τη συμπεριφορά του,γιατί έχει απόλυτα δικιο,η Μαίρη τους πρόδωσε,τους είπε ψεμματα και δεν έδωσε καμια αναφορά.Περιπλέκονται τα πράγματα,απο κει που οι Βρετανοί δεν χρειάζονται τους Γουίντσεστερς και δουλεύουν μόνοι τους,υπάρχει ο Κετς και ο Μικ να ” διπλωματούν ” με τα αδέρφια για να τους μπει στο μυαλό πως πρέπει να ναι μια αληθινή ζωή χωρίς τέρατα,φαντάσματα και γενικώς πλάσματα και απτην άλλη έχουμε Βαμπίρ και οι άνθρωποί τους που τυγχάνει ένας να δουλεύει με τους Βρετανούς.

1) Ποιός είναι με ποιόν. Ο Σαμ λέει ναι σε συνεργασία με τους ΒτΓ,το κρύβει απτον αδελφό του ΚΑΙ ΑΥΤΟ(όπως και το οτι αυτοί έχουν το Κόλτ,αυτό που το πας) η Μαίρη τα ίδια και ένας Ντιν που δε θέλει καμια δουλειά μαυτούς.Κάτι μου λέει ότι δε θα του αρέσει και πολύ όταν το μάθει.Τι θα γίνει ομως…Προβλέπω μάχη μεταξύ των 2 πλευρών(αδέρφια – ΒτΓ) με τη Μαίρη να ναι στη ” μεση ” είδαμε και τα δικά τους λημέρια με μια απτις 2 πλευρες να μπουκάρει στο κρησφύγετο των αλλων,θα χει ο Κας ανάμειξη? Κάτι δε μου κάνει καλά στην ιστορία.

ΥΓ: Τι στιγμή.Ο Σαμ αντικρίζει και κρατάει στα χέρια του το ΚΟΛΤ,μιας και αυτό είναι στα λάθος χέρια των Βρετανών. 7,5/10

Alex
Alex
Reply to  Constantinos V.
6 years ago

Γιατι να μην κρατησε το Colt ο Σαμ; Δικαιωματικα πιστευω ανηκει στους Winchesters ξερουν τα παντα γι’αυτο το οπλο μεχρι και πισω στον χρονο πηγε ο Dean για χαρη του καποτε…

Constantinos V.
Constantinos V.
Reply to  Alex
6 years ago

Δεν είπα να μην το κρατήσει.Λέω ότι το όπλο είναι σε λάθος χεριά(μιας κ το χουν οι ΒτΓ) και δυστυχως και ο Κετς ξέρει τα πάντα γιαυτό,σύμφωνα με τον ίδιο

Alex
Alex
Reply to  Constantinos V.
6 years ago

Γι’αυτο ειπα “γιατι να μην το κρατησε ο Σαμ”. Νομιζω δεν μας εδειξε ξεκαθαρα ποιος θα εχει το οπλο απο εδω και περα εκτος και αν μου διεφυγε κατι. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σε λαθος χερια πλεον.

Constantinos V.
Constantinos V.
Reply to  Alex
6 years ago

Αφου δεν το πηραν τα αδέλφια,λογικά το χουν οι Βρετανοί.Και στην κατοχή τους μόνο για καλό δεν ειναι.

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
6 years ago

Οι Γουιντσεστερς-Κάμπελς & ο Καστιέλ(αδερφόςεξ’ αγχιστείας) είναι ενα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ σόι που εύκολα κανείς μπορεί να τους εκμεταλευτεί, να τους κοροιδέψει αλλα με τίποτα δεν μπορει να τους στερησει τη αρωστημενη(με τη καλή έννοια) παντα αγαπη τους για τα υπολοιπα μελη της οικογένειας τους, δεν το χωραει ανθρωπινος νους εως που θα φτανανε και τι ειναι ικανοί να πραξουν διοτί ο πονος ειναι αβασταχτος διχως εναν αδερφό, κόρη, γιό,αγαπημενο φίλο,είτε αυτός λεγεται Γουιντσεστερ-Κάμπελ, είτε Καστιέλ.
Στο χώρο της 7ης τέχνης έχουν υπάρξει και άλλες διασημες οικογένειες:Σκόφιλντς(Prison Break), Αφοι Σαλβατόρε(The Vampire Diaries) και οι περιβόητοι Μάικλσονς(The Originals)που κατα καιρούς εχουν κανει ασυγχωρητα πράγματα ο ένας στον άλλον, αλλά οταν θα έρθει η κρισιμη στιγμη δεν περιγράφεται το τι θα κάνανε
ο ένας για τον άλλο. Παρόλο και που άλλες σειρές περιγραφουν με ωραιο τροπο το θεσμο της αδελφικής αγάπης το Supernatural τον εξυμνει, ευγε βρε Γουιντσεστερς είστε στα ματια μου πραγματικά ήρωες.

Alex
Alex
6 years ago

Δεν ξερω αν στρατολογησαν τον Σαμ η αν θα τον βλεπουν πλεον σαν εναν ημιθεο.
Το βλεμμα του Σαμ οταν βλεπει το Colt ολα τα λεφτα. Σου θυμιζει τι περασε μαζι με τον Ντιν καποτε ακομα και αν εχεις 100 χρονια να δεις τα επεισοδια των πρωτων κυκλων…

Λογικα, τα 5 πλασματα που δεν σκοτωνει το Colt ειναι οι 3 αρχαγγελοι ο διαβολος και…. ; Ειναι και η Αμαρα βεβαια, αλλα μαλλον αυτη δεν μετραει απλα ως πλασμα, γιατι μιλαμε για το σκοταδι… Τον Θεο δεν μπορω να τον θεωρησω πλασμα αφου αυτος υποτιθεται εφτιαξε τα παντα.

Constantinos V.
Constantinos V.
Reply to  Alex
6 years ago

Το Νεφελίμ(ίσως)…και ο Θεος δημιούργησε τα πάντα δεν υποτίθεται.Οι Αρχάγγελοι ήταν 4,Ραφαηλ,Γκαμπριελ,Μιχαήλ και Εωσφόρος που πολέμησαν το σκοτάδι πριν δημιουργήσει ο Θεος τον κόσμο. Καλό ερώτημα είναι ποια πλάσματα δε σκοτώνει το Κολτ αλλά δύσκολη ερώτηση,4 αρχάγγελοι και ο Θεός?? Θα δούμε…μπορεί να μη σκοτώνει το Νεφελιμ όταν γεννηθεί με το κακό.

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Constantinos V.
6 years ago

Ο Castiel είχε σκοτώσει ένα Νεφελίμ στο 8×22 ως μέρος του ξορκιού του Μέτατρον. Άρα δεν μπορεί να είναι τόσο παντοδύναμα, εκτός αν εξαρτάται από ποιον άγγελο προέρχονται (π.χ. άλλο από έναν άγγελο και άλλο από αρχάγγελο.
comment image

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
Reply to  Alex
6 years ago

Τα 5 πλασματα που δεν σκοτωνει το Colt:
1. Θεός – Σκοτάδω
2. Θάνατος ο καβαλάρης της αποκαλύψεως και τα αδέρφια του, η θεωρία μου είναι πως μπορει κάποιος να τους απενεργοποιησει για καποιο χρονικό διάστημα αλλά όχι να τους εξαλείψει επειδή πρεπει να τηρειται η φυσικη ταξη των πραγματων και η ισορροπία στο σύμπαν μεταξύ καλού και κακού και το γεγονος πως καθε τι στο συμπαν έχει μια αρχή και αναποφευκτα ενα τελος.
3. Οι 4 Αρχαγγέλοι και ειδικα οι Μιχαήλ και Εωσφόρος που απο τα τεσσερα αδέρφια ηταν οι δυνατοτεροι.
4. Η μάνα των τεράτων και ο Αρχηγός των Λεβιάθαν.
5. Χριστός-Αντίχριστος
ΥΓ.1 Ο Μεταλλαγμένος Θεός Καστιέλ επίσης πρέπει να έχει ανοσια στο κόλτ.
ΥΓ.2 Για ευννόητους λόγους δεν εχει γινει ποτέ αναφορά στον χαρακτήρα του Χριστού στη σειρά μας κατι που το βρισκω σωστό ενμερει, αντιθέτως εχει γινει αναφορα στον Αντιχριστο.
ΥΓ.3 Οσο θα συνεχιζεται η σειρά μοιραίως καποια πραγματα θα διαφοροποιούνται.

Constantinos V.
Constantinos V.
Reply to  GeorgeBest_37
6 years ago

Ο Θανατος πέθανε απτο ίδιο το δρεπάνι του και δε θα τον σκότωνε το Κολτ? Και τα 5 πλασματα που εσυ γραφεις μονο 5 δεν ειναι 😛 😛 καμια 10αρια αναφερεις.!!!

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Constantinos V.
6 years ago

Έχω την εντύπωση πως το δρεπάνι του θανάτου μπορούσε να “θερίσει” οποιονδήποτε.

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
Reply to  Constantinos V.
6 years ago

Κωνσταντίνε τα 5 πλασματα τα θεωρω σαν κατηγορίες:
1) Θεός-Σκοτάδι ανώτατα όντα.
2) Θάνατος ο καβαλάρης της αποκάλυψης και όπως σωστά σου απάντησε ο Castiel Lover για το δρεπάνι, μήπως μόλις πέθανε είδαμε καποια σοβαρή επίπτωση; και μιας που στενευουν τα όρια να κλεισει επικα το Supernatural να είσαι σίγουρος πως θα τον ξαναδούμε τον Χάρο έως το τέλος της σειράς.
3) Αρχάγγελοι-Μεταλλαγμενος Θεός Καστιέλ.
4) Μάνα των τεράτων, αρχηγός λεβιάθαν.
5) Αντίχριστος, ?

Dimitris St
Dimitris St
6 years ago

Πολύ ωραίο επεισόδιο!!!
Έδωσε βάση στις σχέσεις μεταξύ των Winchesters και στον τρόπο δράσης των ΒΑτΓ.Αν και με τα φιλόδοξα σχέδια και τα φανταχτερά μπιχλιμπίδια τους κατάφεραν μέχρι στιγμής να πείσουν Σαμ και Μαίρη(μένει μόνο ο Ντιν αλλά δύσκολα θα συνεργαστεί μαζί τους πιστεύω),οι Βρετανοί θα την κάνουν τη ζημιά κάποια στιγμή σίγουρα.Όντως,όπως είπε και η Αμαλία,είναι λίγο περίεργο που ο Σαμ αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους και μένει να φανεί πώς θα το πάρει ο Ντιν όταν το μάθει(και για το Κολτ επίσης).Θα μπλέξουν άσχημα πιστεύω οι Winchesters με τους Βρετανούς,ακόμα δεν έχουμε δει τα μεγάλα κεφάλια της οργάνωσής τους.Το επεισόδιο χρησιμοποιήσε επίσης πολύ καλά τους βρικόλακες και τον Άλφα.Για 2η συνεχόμενη βδομάδα(μετά τον Γκάβιν)φαίνεται ότι οι σεναριογράφοι κλείνουν παράθυρα που έχουν μείνει ανοιχτά από τις προηγούμενες σεζόν,καθώς η ιστορία βαδίζει σε νέα μονοπάτια.

Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν τα παράπονά μου:
Πρώτη φορά στην ιστορία του Supernatural δεν ικανοποιήθηκα. Η μόνη φορά που θα πω ΔΕΝ μου άρεσε το επεισόδιο. Πραγματικά στεναχωρήθηκα πολύ! Και η πρώτη φορά που δεν ψήφισα Τέλειο στην ψηφοφορία, αλλά Χάλια (ακόμα και στους ghostfacers ψήφιζα τέλειο). Αισθάνομαι πως χάλασαν τους χαρακτήρες. Το επεισόδιο κυλούσε ωραία στην αρχή και μου άρεσε που ο Sam πήρε έστω και για λίγο το μέρος του Dean. Αλλά μετά, τι ήταν αυτό; Ο Dean τύπου: “Πηγαίνω με το Ketch και τον εμπιστεύομαι στο άσχετο ενώ συγχωρώ μανούλα γιατί φοβήθηκα και αυτό τα αλλάζει όλα”. Κανονικά ο Dean θα το τραβούσε για μισή σεζόν! Και ο Sam: “Είμαι μαζί σας γιατί you are changing the world”. Δεν φτάνει που τον βασάνισαν θα συνεργαστεί κιόλας; Άσε που και να συνεργάζονταν δεν θα μιλούσε έτσι. Σαν να χάλασαν τον χαρακτήρα και την ψυχολογία τους! Ελπίζω να επανέλθουν γιατί είμαι τόσο μεγάλη fan, που η παραμικρή λεπτομέρεια με προβληματίζει.

Υ.Γ. Σας παρακαλώ, είμαι η μόνη που το παρατήρησα αυτό; Πείτε μου. Πραγματικά.
Υ.Γ.2 Μην με βρίσετε για τα αρνητικά μου σχόλια. Δεν έχω παραπονεθεί ποτέ ούτε για τους Ghostfacers, ούτε για τους Campbell. Απλώς δεν θέλω να τους χαλάσουν τον χαρακτήρα.comment image

Amalia
Amalia
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Καταρχάς, αν καποιος σε βρισει για τη διαφορετική άποψη που μπορει να έχεις, θα πρέπει να περάσει πάνω απο το πτωμα μας πρωτα! Ο καθένας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να εκφράσει την άποψη του εδώ μέσα – αρκεί να το κανει πολιτισμένα και με επιχειρηματα, κι εσύ είχες επιχειρήματα! 😉

Λοιπον, να ξεκινησουμε με τον Σαμ. Όπως είδες και στο ριβιου κι εγώ τα ίδια πάνω-κάτω έγραψα. Μου φάνηκε πολύ παράξενη η απόφασή του να συμμαχήσει με τους Βρετανούς μετά από τέτοιο φιάσκο. Θέλω να ελπίζω ότι έχει κάποιο άλλο σχέδιο ο ψηλός στο μυαλό του κι ότι δεν είναι όλο αυτό “επειδή το πιστευει η μαμά”…

Στον Ντιν όμως δεν είδα κατι εκτός χαρακτηρα. Το ότι τα έπινε με τον Κετς δεν με παραξένεψε. Θεωρω οτι το έκανε και για να τον “ζυγίσει”, να δει τι παίζει με την πάρτη του. Μην ξεχνάμε ότι οι Winchesters δεν γνωρίζουν τι έχει κάνει ο Κετς, πως σκότωσε τη Μάγδα ή τους κυβερνητικούς που τους κρατουσαν στη φυλακή. Οπότε ήθελε να τον γνωρισει λιγο καλυτερα και να δει πως λειτουργει. Γι’αυτο πήγε και μαζι του στο κυνηγι των βαμπιρ. Συν το ότι ήθελε να απασχολήσει το μυαλό του από το ζήτημα με τη Μερι και να ξεσπάσει κάπου. Οσον αφορα το ότι συγχωρησε τη Μερι τοσο γρήγορα αυτο κι αν ήταν κλασικος Ντιν! Ο Ντιν όσο βαρυς και μουτρωμενος και να το παίζει, έτσι και κινδυνεψει η οικογένειά του πάντα τρέχει. Εξάλλου δεν είναι ότι μισεί τη Μέρι, απλά πληγωμένος ήταν για την προδοσία της. Αλλά δεν παύει να ειναι η μητέρα του και να την αγαπάει. Πιστευω θα της το κραταει ακόμα οτι τους ειπε ψέματα, απλά δεν θα την έχει στον παγο. Θα προσπαθήσει να το ξεπεράσει έχοντάς την δίπλα του. Οταν αγαπας καποιον προσπαθείς να τον συγχωρέσεις για κάτι που έκανε…

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Amalia
6 years ago

Είσαι πολύ γλυκιά και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Σχετικά με τον Dean και τον Ketch, δεν με πείραξε που τα ήπιαν, αλλά ότι τον εμπιστεύτηκε τόσο εύκολα όσο αφορά το κυνήγι. Ούτε οι πράξη του Dean να συγχωρήσει την Mary με πείραξε, αλλά ο τρόπος που την διατύπωσε. Δεν ξέρω, κάτι δεν μου έκατσε καλά. Και με τον Sam, με πείραξε, μόνο η φράση “You are changing the world”, κάτι που πιστεύω πως δεν θα το έλεγε έτσι. Και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω, είναι οι βρικόλακες. Από πότε τρέχουν σαν ζώα και φωνάζουν σαν θυμωμένα γατιά συνέχεια;

Σχετικά με αυτό με την οικογένεια και την συγχώρεση συμφωνώ απόλυτα και στην αρχή στεναχωρήθηκα που την έδιωξε την μαμά του έτσι.

Είναι από το ελάχιστα επεισόδια που με πείραξαν, γιατί δεν μου άρεσε, έστω και αυτή η μικρή στροφή στον χαρακτήρα των ηρώων. Τα αγαπώ τόσο αυτά τα παιδιά, που είμαι πολύ αυστηρή μαζί τους, γιατί δεν θέλω να τους χαλάσουν.

Παρ’όλα αυτά πολύ βοηθητικό το σχόλιό σου, γιατί πραγματικά με είχε προβληματίσει αυτό το επεισόδιο, και με βοήθησες να το δω πιο ψύχραιμα.

Υ.Γ. Σου παραθέτω ένα video, για να δεις το σημείο με τους βρικόλακες, που κάνουν σαν θυμωμένα γατιά ;-P

https://www.youtube.com/watch?v=20iatNtSEQk

Amalia
Amalia
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Οπως σου είπα, εμένα δεν μου φάνηκε ως ενας Ντιν που εμπιστευεται τον Κετς. Σε φαση εξερευνησης ήταν, ήθελε να κοψει πως συμπεριφερεται. Και πηγε μαζι του, αλλα δεν νομιζω να του γυρνουσε ποτέ την πλάτη, επιφυλακτικός ήταν. Εσυ βεβαια το βλεπεις διαφορετικά, και εχεις καθε δικαιωμα. Κατι αντιστοιχο μου συνεβη περσι με το Red Meat (δεν ξέρω αν θυμασαι το επεισόδιο). Είχα γράψει ένα ριβιου που το έθαβα πραγματικά, αλλα σε όλους τους υπόλοιπους ειχε αρεσει. Ετσι πανε αυτά, επειδή ο καθε ένας έχει τη δική του οπτική γωνία, δεν εκτιμουμε ολοι τα ιδια πραγματα με τον ιδιο τροπο. 🙂

Για τον Σαμ τα ειπαμε και πιο πανω, συμφωνούμε, πολύ περιεργη η απόφασή του.

Για τους βρικόλακες τώρα, η αλήθεια είναι οτι αυτος που έβαλε τα ηχητικά εφέ παρασυρθηκε λίγο! χεχε Αλλά και πάλι ήταν μια ορδη απο θυμωμένα βαμπιρ, δεν θα μπορουσε να ειναι και σιωπηλα! Υποθέτω ήταν σκηνοθετική επιλογή το να είναι τόσο έντονες οι κραυγές τους, για να τρομάξει τον θεατή, να νοιώσει την απειλή των τεράτων. (Δεν ξέρω αν βλέπεις Walking Dead, αλλά κι εκει χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβως τρικ)

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Amalia
6 years ago

Σχετικά με το Red Meat, δεν ήταν πως δεν μου άρεσε, αλλά πραγματικά μου έσπασε τα νεύρα!!! Καταλαβαίνω τι λες. Και με τους βρικόλακες, απλά δεν το έχουν ξανακάνει έτσι.Και πάλι καταλαβαίνω τι λες, απλά γενικώς δεν είναι συνέχεια έτσι. Πάντως και πάλι ευχαριστώ και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο.
Καλημέρα.

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Τον Σαμ δεν τον βασανισαν οι ΒΑτΓ, αλλα μια αποστατισα κυνηγος! Πιστευω ηταν πανεξυπνο εκ μερους του Σαμ που επιτελους τους εμπιστευτηκε και συνειδητοποιησε οτι θα σωθουν πολλοι ανρθωποι! Καταλαβαινω την ανησυχια σου για την ισως αλλαγη του χαρακτηρα και της προσωπικοτητας του Σαμ, τον οποιο εχουμε συνηθισει ετσι οπως ειναι ολες αυτες τις σεζον, αλλα ο Σαμ απλα καταλαβε οτι δεν τον βασανισαν οι Βρετανοι, αλλα μια αποστατισα κηνυγος!

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Ναι, αλλά είναι βλάκες, όπως και να είναι!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Και αυτο το λες χωρις επιχειρηματα 😉

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Η αντιπάθεια σε κάποιον/κάποιους χαρακτήρες δεν θέλει επιχειρήματα!
Χριστός ανέστη! Καλό Πάσχα! Χρόνια Πολλά με υγεία, χαρά, ευτυχία και αγάπη!!!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Αληθως ανεστη! Φυσικα και θελει επιχειρηματα. Και εγω λεω τοτε χωρις επειχηρηματα οτι ο Κας ειναι βλακας:)

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Θέλω να πω, πως έτσι το αισθάνεται η καρδούλα μου…
Και πως τολμάς να ξεστομίζεις κάτι τέτοιο για αυτόν!!! 😜

comment image

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Θέλω να πω, πως έτσι το αισθάνεται η καρδούλα μου…
Και πως τολμάς να ξεστομίζεις κάτι τέτοιο για αυτόν!!! 😜

comment image
comment image

Ionlydas
Ionlydas
6 years ago

Τελικά εξελίχθηκε σε πολύ ωραίο επεισόδιο που θέτει μία μετεξέλιξη στην σχέση των Winchester με τους ΒΑτΓ……επ´αυτού βέβαια δεν είμαι τόσο σίγουρος αν είναι οι φετινοί ” εχθροί” ή τελικά ουσιαστικοί σύμμαχοι εναντίον του Λούσι και του Νεφελίμ του…..
Πάντως φέτος ο γενικότερος συσχετισμός με ΑτΓ … το μωρό της ρόζμαρυ… δηλ το Νεφελίμ … ιδιαίτερα με τους Πρίγκιπες( πολύ δυνατό ) τον Λούσι εκτός κλουβιού και το new entry weapon of the season το δόρυ του Μιχαήλ… η χρονιά μας εξιτάρει και μετά απο 12 σεζόν εχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό όπως στην αρχή……
9 απο μένα για το επεισόδιο !!!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Επιτελους ο Σαμ καταφερε να συνειδητοποιησει οτι εαν συνεργαστουν οι εγωιστες αμερικανοι κυνηγοι με τους Βρετανους, οι οποιοι διαθετουν τεραστια αποθεματα γνωσεων για το υπερφυσικο και εκπληκτικο εξοπλισμο, θ καταφερουν να σωσουν παρα πουλ κοσμο! Οσους βρικολακες σκοτωσαν οι Βρετανοι σε δυο μηνες, τοσους δεν σκοτωσαν τα αδεφια σε 10 χρονια κυνηγι ( δεν ξερω ποσα χρονια ακριβως εχουν περασει απο τοτε που πηγαν αν βρουν τον πατερα τους). Ακομη και αν εχουν σκοτωσει τοσο μεγαλ οαριθμο ειχαν σιγουρα απωλειες, πεθαναν ανθρωποι και συνεργατες.
Στο προηγουμενο review θυμαμαι οτι ολοι ”βριζατε”, αποδοκιμαζατε την Μαιρη, διοτι συνεργαστηκε με τους Βρετανους, παρολο που εγω την θεωρουσα πανεξυπνη που εκανε μια τετοια επιλογη. Το ιδιο θα κανετε και με τον Σαμ τωρα?:) Ειμαι σιγουρος πως οχι! 😛

Ισως καποια τερατα ειναι ειρηνικα, αλλα δεν μπορουν να το ρισκαρουν ρε Αμαλια! Εαν ειναι 1-2 ειρηνικα και δεν πειραζουν κοσμο απο τα 100 τερατα, δεν γινεται να το ρισκαρουν και να αφησουν να πεθανει κοσμος! Ακομη δεν νομιζω οτι θα ειναι για παντα ειρηνικα! Δεν παυουν να ειναι τερατα. Για παραδειγμα μπορει καποιος να δαγκωθει απο βρικολακα και να γινει και αυτος τερας. Ισως να μην θελει να σκοτωνει κοσμο και να προμηθευεται αιμα απο αλλου, ισως απο ζωα. Ομως καποτε δεν θα αντεξει και οι ορμες του θα τον οδηγησουν στο να σκοτωσει καποιον ανθρωπο..πως να το κανουμε, ειναι τερας.
Αλλα συμφωνω πως αυτο που εκανε ο Ντην ηταν πιο σωστο και πιο ανθρωπινο απο αυτο που εκανε ο Κετς! Με την μεθοδο τους Κετς ( ετσι δεν τον λενε? 😛 ) η βρικολακας ισως να μην αποκαλυπτε ποτε το σχεδιο των αδερφων της, ομως με την αντιστοιχη μεθοδο του Ντην το μαρτυρησε.

Nick Bach
Nick Bach
6 years ago

Τελειώς άσχετη-σχετική ερώτηση (την κάνω εδώ, γιατί μου ήρθε βλέποντας αυτή τη στιγμή αυτό το επεισόδιο)

Μου ΄χει καθίσει μια σκηνή, βλέποντας τον Άλφα Ντρακουμέλ Βρικόλακα, που νόμιζω ότι εκεί είχε πεθάνει. Αλλά προφανώς δεν ήταν αυτός. Το θέμα είναι ότι η σκηνή μου ‘χει καθίσει και δεν θυμάμαι καν σεζόν, επεισόδιο ή οτιδήποτε άλλο, ενώ μέχρι τώρα είχα την εντύπωση -λανθασμένα- ότι ήταν και ο Άλφα Vampire που πεθαίνει.
Και η σκηνή, τα βασικά της σημεία, είναι ως εξής:

-Έχουμε τον μεγάλο κακό, μαζί με 1-2 δικούς του
-Έχουμε Σαμ σίγουρα, νομίζω και Ντην
-Δεν θυμάμαι μέρος που εξελίσσεται, αλλά ήταν σε έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο. (ήταν το καταφύγειο του κακού που πεθαίνει, σαν μεγάλη βίλα ή μια μεγάλη αποθήκη ήταν)
-Ο κακός έχει κατί σαν dejavu οράματα, που μπορεί και προβλέπει τι θα γίνει στα επόμενα δευτερόλεπτα

Και έχει λοιπόν ο Σαμ ένα όπλο (δεν ορκίζομαι ότι ήταν το κολτ) και σημαδεύει τον κακό. Ο ένας που είναι με το μέρος του κακού σημαδεύει τον Σαμ (γενικά στην σκηνή ο ένας σημαδεύει τον άλλον, όσοι είναι). Και ακολουθεί μάχη, όπου ο άνθρωπος του μεγάλου κακού ακινητοποιεί τον Σαμ και τον αφοπλίζει (από σφαίρες-δεν είμαι σίγουρος).
Εν τω μεταξύ, ο κακός αυτό το έχει από πριν οραματιστεί πως θα εξελιχθεί έτσι, οπότε είχε μείνει “ήσυχος”. Και αφού γίνεται αυτή η μάχη, αρχίζει να μιλάει και ετοιμάζεται να σκοτώσει τον ανήμπορο Σαμ.
Όμως ξαφνικά ο Σαμ, που υποτίθεται έχει αφοπλιστεί, του ρίχνει με το όπλο και τον σκοτώνει.
Και τελικά, όπως μας δείξανε μετά, τον πρόδωσε ο δικός του που αντί να αφοπλίσει τον Σαμ, του έδωσε σφαίρες ή κάτι τέτοιο.

Οκ ξέρω ότι κουράζω τώρα, αλλά ο ψυχαναγκασμός μου δεν με άφηνε να μην ρωτήσω και γενικότερα να μην αρχίσω να ψάχνω κάθε επεισόδιο μέχρι να το βρω 😛

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα

Ποιός θα περίμενε ότι ένα επεισόδιο με βρυκόλακες (που είναι από το τρίπτυχο πλασμάτων που έχουμε φάει στη μάπα στη σειρά) θα είχε τόσο ενδιαφέρον; Αυτό συνέβη γιατί τα βαμπίρια είχαν ουσιαστικά βοηθητικό ρόλο στην ιστορία του επεισοδίου που ήταν αφιερωμένο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων.Review - Supernatural - 12x14 The Raid