Supernatural Αφιέρωμα: Μουσικό ριβιού του 14ου κύκλου

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Επειδή η επανάληψη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ας σκανάρουμε τον 14ο κύκλο μέσα από τα τραγούδια που ακούστηκαν στα επεισόδια. Ένας κύκλος με πολλές αποκαλύψεις αλλά και συγκινητικούς επιλόγους. Κάποιοι έφυγαν για πάντα και κάποιοι γύρισαν μετά από χρόνια…

14×01 Stranger in a Strange Land / 14×02 Gods and Monsters / 14×03 The Scar

“Let Him Walk This Troubled Earth Again” θα τραγουδήσει η Yvonne DeVaney καθώς η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να ρίξει το κόκκινο χαλί για να περπατήσει  ο Μιχαήλ του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου, που κάθε άλλο παρά υπάκουος γιος του Θεού εμφανίζεται. Παίζει με τους δικούς του κανόνες, επιλέγει ο ίδιος τους συμμάχους του (Sister Jo) και ετοιμάζει τον στρατό του (τέρατα του Μιχαήλ) για να χτίσει έναν καινούριο, καλύτερο κόσμο «What I’ve always wanted… a better world».

Από την άλλη όχθη του ποταμού, Νεφελίμ αναζητούν τον τρόπο να ενισχύσουν την αγγελική δύναμή τους, ταλαιπωρημένα δοχεία του Εωσφόρου προσπαθούν να ανακαλύψουν την αληθινό παρελθόν τους αν και τελικά θα βρεθούν μπροστά σε ένα σκοτεινό μέλλον…Το μόνο που μένει ίδιο είναι ο Σαμ, και ο Κάστιελ που κυνηγούν το κακό ακόμα κι αν αυτό ξεπήδησε από ένα εναλλακτικό σύμπαν. Και ο Ντην; Ο Ντην παλεύει να ξεχάσει πως μετά από 13 χρόνια είπε τελικά το ναι στον Μιχαήλ.

14×04 Mint Condition

“Your electric love
Shocks me through the night
Your electric love
Keeps me burning bright”…

ίσως σιγομουρμουρούσε ο Ντην όταν σκεφτόταν τον αγαπημένο ήρωά του, τον Hatchet Man, μέχρι το τέταρτο επεισόδιο του 14ου κύκλου, όπου τελικά θα ζωντανέψει μπροστά του έστω κι αν δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει χαλαρός τρώγοντας ποπ κορν, έστω κι αν χρησιμοποιείται από ένα εκδικητικό πνεύμα. Ένα διάλειμμα από το κυνήγι του μετα-αποκαλυπτικού Μιχαήλ, ένα διάλειμμα για τον Ντην, που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι «όλα καλά θα μας πάνε».

14×06 Optimism

“Got the wings of heaven on my shoes
I’m a dancin’ man and I just can’t lose
You know it’s alright, it’s okay
I’ll live to see another day”…

θα σκέφτεται ο Τζακ καθώς προσπαθεί να γίνει ουσιαστικό και ενεργό μέλος της οικογένειας των Γουίντσεστερ αποδεικνύοντας ότι είναι γεννημένος για το καλό. Άλλη μια δύσκολη μάχη με το άλλο μισό του εαυτού του. Από την άλλη ο θάνατος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να του στέλνει τα πρώτα μηνύματα…

14×07 Unhuman Nature

“You can’t see the mornin’, but I can see the light
Try, try, try let it ride
While you’ve been out runnin’ I’ve been waitin’ half the night
Try, try, try let it ride”…

ακούγεται σαν το κύκνειο άσμα για τον Τζακ ενώ είναι στο τιμόνι της Ιμπάλα με τον Ντην να τον παρακολουθεί σαν να εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία του. Ο Κάστιελ ήταν δίπλα του ως αγέννητο μωρό, ο Σαμ ως μικρό παιδί και ο Ντην ως έφηβο. Και αυτός συνεχίζει να προσπαθεί να μας συστηθεί ξανά: « Im Jack. And I know people have a lot of strong feelings about my father, but I’m trying hard not to be like him».

14×08 Byzantium

“Take one last look, before you leave,
‘Cause oh, somehow it means so much to me.
And if you’ll ever need me, you know where I’ll be”.

Και η θλίψη της dream team για τον «γιο», για τον «αδερφό», τον Τζακ, που παρά τις προσπάθειές τους φαίνεται να οδηγείται στον Κενό. Αλλά ευτυχώς δεν ήταν ακόμη η ώρα να αποχαιρετήσει ο Τζακ τον μάταιο τούτο κόσμο. Και ούτε η οικογένειά του ήταν έτοιμη να τον αποχαιρετίσει: «Castiel: Because I made a promise. Because I love you, Jack. And Sam and Dean — they love you. And they are fighting for you at this very minute».

14×09 The Spear

“Ode to Joy” και τα λόγια είναι περιττά την στιγμή που οι Γουίντσεστερ, ο Κάστιελ και ο Τζακ είναι έτοιμοι να επιτεθούν στην διεστραμμένη αγγελική δύναμη του Μιχαήλ, που από άγγελος δικαιοσύνης γίνεται άγγελος εκδίκησης.

14×10 Nihilism

“And I’m searchin for a rainbow, and if the wind ever shows me where to go, you’d be waiting at the end and I know, I’d see the hill with that pot of gold.
I’d see the hill with that pot of gold”

Σε έναν τέτοιο ονειρεμένο κόσμο, το Rocky’s Bar,  έχει εγκλωβίσει και ο Μιχαήλ το μυαλό του Ντην, που περνάει τις καλύτερες στιγμές της μη αληθινής ζωής του, όπωε αποκαλύπτει με περισσή αλαζονεία ο Μιχαήλ: Oh, please. Sam’s in so far over his head, he’s drowning. And Dean? Well, I’ve got Dean under control . Αλλά το ουράνιο τόξο θα αργήσει λίγο ακόμα να φανεί, Ντην…

14×11 Damaged Goods

“No time for a gentle rain
No time for my watch and chain
No time for revolving doors
No time for the killin’ floor
No time for the killin’ floor
There’s no time left for you
No time left for you”…

ακούγεται ενώ ο Ντην παραδομένος στην μοίρα, που του έδειξαν τα χαρτιά του Θανάτου, παίρνει την εφιαλτική απόφαση να θαφτεί στο βυθό του ωκεανού μέσα το κουτί του Μάλακ συμπαρασύροντας και τον Μιχαήλ, που τελικά μετά τον Εωσφόρο έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα τους γιους του Τζον Γουίντσεστερ.

14×12 Prophet and Loss

“Search and Destroy” αφού όσο αναζητά κανείς μέσα του τον αληθινό εαυτό του ή θα βρει έναν ήρωα της ζωής, που παίρνει αποφάσεις, που τον ξεπερνούν (ο Ντην επιμένει στην ιδέα του να φυλακιστεί στο Κουτί του Μάλακ) ή θα βρει έναν αδύναμο κρίκο βυθισμένο στο κακό (ο Νικ προσεύχεται αλλά όχι στον Θεό αυτή τη φορά!).

14×13 Lebanon

“Take away my inhibitions
Take away my solitude
Fire me up with your resistance
Put me in the mood”

και η μοναξιά έκλεισε για λίγο την πόρτα της στον Σαμ και Ντην, αφού ήταν η μοναδική φορά μετά από πολλά χρόνια, που θα συναντήσουν ξανά τον πατέρα τους, Τζον. Λίγες οι στιγμές, πολλές οι ενοχές αλλά τι να πρωτοπεί κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις. Μόνο τα λόγια του Τζον είναι αρκετά: “Yeah. I am so proud of you boys. I love you both so much”.

14×15 Peace of Mind

“We Live in Two Different Worlds Now” θα τραγουδήσει ο Slim Whitman ενώ τα δύο αδέρφια θα ζήσουν για λίγο σε παράλληλους κόσμους εξαιτίας ενός ανθρώπου με ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες, που ήξερε να εκμεταλλεύεται ανικανοποίητες ψυχές. Ο Σαμ ζει το αμερικάνικο όνειρο ενώ ο Ντην με τον Κάστιελ προσπαθούν να τον ξυπνήσουν! Και να που ξανά βγαίνει στην επιφάνεια το πονεμένο θέμα της «φυσιολογικής ζωής»…

Sam: I mean, I guess I was happy, but… It wasn’t real, you know? Just…
Dean: Well, not a lot of happy goin’ on around here.

14×17 Game Night

“Maybe tomorrow
When comes the dawn
Maybe the dark clouds
Will all be gone
Maybe tomorrow
The sun will shine
Maybe tomorrow”

Και με την ελπίδα ότι ο ήλιος θα ξαναλάμψει, ο Κάστιελ καταφεύγει στην Sister Jo για να αναζητήσουν τον Θεό, στον οποίο θέλει πάντα να πιστεύει. Αισιοδοξία που την διαδέχονται σκοτεινά αδιέξοδα είναι το κλασσικό μοτίβο πια. Μόνο που ο Τζακ δεν φάνηκε να γνωρίζει καλά τους κανόνες του παιχνιδιού και ενώ σώζει προς στιγμήν τον κόσμο από τον Εωσφόρο, στέλνει την Μαίρη στον άλλο κόσμο…

14×20 Moriah

 “If the sky turned into stone
It will matter not at all
For there is no heaven in the sky
Hell does not wait for our downfall”

τραγουδούν οι Motörhead και μια δόση αλήθειας την εκφράζουν βέβαια. Η Κόλαση δεν ήρθε από τις δαιμονισμένες ψυχές αλλά από τον Ουρανό, τον ίδιο τον Τσακ, που αποφάσισε να εξαφανίσει την ανθρωπότητα βάζοντας σε νέες περιπέτειες την dream team αφού πρώτα έσβησε από το σκηνικό τον Τζακ μέσα σε μια στιγμή. Ανθρώπινη και Θεϊκή βούληση σε διαρκή πάλη. Προς το παρόν ο αγώνας κρίνεται αμφίρροπος…

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This