Supernatural Ιστορία: Πλαστές ταυτότητες και Ψευδώνυμα των πρωταγωνιστών

1
1511

Οι αδερφοί Winchesters έχουν ως γνωστόν δεκάδες πλαστές ταυτότητες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από τη ροκ μουσική και ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Πρόκειται για εργαλεία του κάθε κυνηγού και έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης από άλλους κυνηγούς, όπως ο John, ο Bobby και ο Rufus αλλά και μερικές φορές και από δαίμονες.

Έχουμε δει ότι στην κουζίνα του ο Bobby έχει έναν τοίχο από τουλάχιστον πέντε ασύρματα τηλέφωνα, το καθένα συνδεδεμένο με ένα διαφορετικό δημόσιο οργανισμό και το ανάλογο ψευδώνυμο. Όταν ένας κυνηγός, που εμφανίζεται με μια συγκεκριμένη κάλυψη αμφισβητείται, ο Bobby μπορεί να εμφανιστεί ως ανώτερος του, επιβεβαιώνοντας την  (ψεύτικη) ταυτότητά του. Ο Bobby παρουσιάζεται να παρέχει αυτή την υπηρεσία για πολλούς κυνηγούς όπως βλέπουμε στο 6×04 Weekend at Bobbys. Κι ο δαίμονας Ellsworth, όμως, που συντονίζει τις αποστολές των δαιμόνων, παρέχει μια παρόμοια υπηρεσία για τους δαίμονες στο 6×20 The man who would be king.

Season 1

1×01 Pilot: Ο John και ο Dean εμφανίζονται με ψεύτικες πιστωτικές κάρτες με τα ονόματα Bert Aframian (John) και Hector Aframian (Dean). O Dean δίνει το όνομά του ως Ted Nugent (hard rock κιθαρίστας) όταν ανακρινόταν από την αστυνομία (αναφορά στην  ταινία Fletch). Αν και χωρίς όνομα, ο Dean δείχνει στους αστυνομικούς στη σκηνή της εξαφάνισης του Troy την ψεύτικη ταυτότητα του, η οποία δηλώνει ότι είναι ένας αμερικανός σερίφης. Ο Sam από την άλλη, εξηγεί στον Joseph Welch ότι συνεργάζεται με τον άλλο δημοσιογράφο ο οποίος τον επισκέφθηκε νωρίτερα (δηλαδή ο John Winchester). Κανένα όνομα δεν δόθηκε τότε. Ο Dean παρουσιάζει  τον εαυτό του και τον Sam στην Amy ως θείους του Troy από το Μοντέστο.

1×02 Wendigo: Όταν ο Sam και o Dean παρουσιάζονται ως δασοφύλακες του πάρκου, η ταυτότητα  του Dean έχει το όνομα Samuel Cole. Όταν συναντιούνται για πρώτη φορά  με τον δασοφύλακα Wilkinson, ο Dean δηλώνει ότι είναι υπεύθυνος σε μια περιβαλλοντική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Boulder. Στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο στο Boulder είναι γνωστό ως CU-Boulder, και όχι UC.

1×03 Dead in the water:  Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του και τον Sam να εκπροσωπούν την Υπηρεσία Άγριας Φύσης στις ΗΠΑ ως πράκτορες Ford και Hamill (αναφορά στο Star Wars).

1×04 Phantom traveler: Ο Dean παρουσιάζεται ως Dr James Hetfield (τραγουδιστής των Metallica). Τα δύο αδέρφια εμφανίζονται ως μέλη της Εσωτερικής Ασφάλειας: Jerry Wanek και Robert Singer. Jerry Wanek είναι το όνομα της ταυτότητας του Dean. O Sam είναι ο Robert Singer, αλλά αυτό μπορεί να το δει κανείς μόνο στην ταυτότητα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου στην επίσημη ιστοσελίδα της WB. Ο Robert Singer είναι ένας από τους βασικούς παραγωγούς της σειράς και ο Jerry Wanek είναι ο σχεδιαστής της παραγωγής. Αυτό ήταν, φυσικά, πολύ πριν από την εισαγωγή του χαρακτήρα του Robert Singer «Bobby».

1×05 Bloody Mary:  Όταν τα αδέρφια μπήκαν κρυφά στο νεκροτομείο για να δουν το πρώτο πτώμα, ο Dean ισχυρίζεται ότι είναι φοιτητές ιατρικής από το Ohio State. Στο Fort Wayne στην Ιντιάνα, τα αγόρια εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι στην προσπάθειά τους να μάθουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία της Mary Worthington από ένα ντετέκτιβ, με τον οποίο εργάστηκαν για την αρχική υπόθεση. Δεν δίνονται συγκεκριμένα ονόματα.

1×06 Skin:  Ο Sam λέει στην φίλη του Rebecca ότι ο Dean είναι ένας αστυνομικός και είναι σε θέση να τους βοηθήσει. Ο Dean καθώς εργάζεται δηλώνει ότι είναι, στην πραγματικότητα, ένας ντετέκτιβ στο Bisbee στην Αριζόνα.

1×07 Hook Man:  Ο Dean και ο Sam αρχίζουν να μιλούν σε ένα μέλος μιας αδελφότητας, όπου σκοτώθηκε ένα αγόρι και εξηγούν ότι μόλις είχαν μετακομίσει από το Οχάιο. Συνεχίζουν να εμφανίζονται με ψευδώνυμα ως φοιτητές όταν συστήνονται στη Lori και στον πατέρας της.

1×08 Bugs: Τα αδέρφια συστήνονται στον Travis ως ανίψια του Dustin Burwash, λέγοντας ότι ο Dustin τους είχε πει πολλά για τον ίδιο. Προσπαθώντας να συλλέξουν  κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα στο Oasis Plains, ο Dean και ο Sam δείχνουν ότι θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι. Κατά λάθος τους περνούν για ένα γκέι ζευγάρι μέχρι να εξηγήσουν ότι θέλουν το σπίτι για τον πατέρα τους. Μιλούν με τον καθηγητή και του λένε ότι είναι στην τάξη 101 της  Ανθρωπολογίας.

1×09 Home: O Dean προσπαθεί να μιμηθεί ένα ομοσπονδιακό πράκτορα λέγοντας «Συγγνώμη που σας ενοχλώ, κυρία μου, αλλά είμαστε με την Ομοσπονδιακή -», αλλά διακόπτεται από τον Sam. Αργότερα ο Sam και ο Dean μιλούν στον ιδιοκτήτη του γκαράζ Auto Guenthe και προσποιούνται ότι είναι αστυνομικοί, που ερευνούν παλιές περιπτώσεις.

1×10 Asylum:  O Dean παρουσιάζει τον εαυτό του ως Nigel Tufnel από το Chicago Tribune. (βασικός κιθαρίστας στο mock  συγκρότημα Spinal Tap)

1×11 Scarecrow:  O Dean παρουσιάζει τον εαυτό του ως John Bonham, τελευταίο ντράμερ των Led Zeppelin.

1×12 Faith: David Berkowitz είναι το όνομα που εμφανίζεται στην πιστωτική κάρτα που o Sam δίνει στο νοσοκομείο για να πληρώσει για τη θεραπεία του Dean. Υπάρχει ένα εξαιρετικά διάσημο πρόσωπο με το ίδιο επώνυμο – David Berkowitz, ο κατά συρροή δολοφόνος, επίσης γνωστός ως Γιος του Sam.

1×13 Route 666:  Τα δύο αδέρφια ισχυρίζονται ότι είναι ερευνητές ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζονται με όλες Εθνικές Ασφαλιστικές Εταιρείες – ασφαλιστές που εκπροσωπούν τον Jimmy Anderson’s.

1×14 Nightmare:  O Dean παρουσιάζεται με τον Sam ως πάτερ Simmons και πάτερ Frehley (μέλη του συγκροτήματος Kiss, Gene Simmons και Ace Frehley). Μετά το πρώτο όραμά του, ο Sam τηλεφωνεί στην αστυνομία για έναν έλεγχο μιας άδειας οδήγησης,  δίνοντας το όνομα ντετέκτιβ McReady και ο αριθμός στο σήμα του ήταν το 158 από το τμήμα Michigan State της αστυνομίας.

1×15 The Benders: Ο Sam και ο Dean φτάνουν για να μιλήσουν με τον Evan ντυμένοι ως σερίφηδες. Αστυνομικός Gregory Washington είναι το όνομα και η  αναγνωριστική ταυτότητα, που δείχνει ο Dean στην Kathleen για να την παρακινήσει   να τον βοηθήσει να βρει τον Sam.  H ταυτότητα είχε κλαπεί από τον πραγματικό αστυνομικό Washington νωρίτερα.

1×16 Shadow:  Και οι δύο Winchesters εμφανίζονται φορώντας φόρμες από την PF Εταιρεία Συναγερμού με τα δικά τους ονόματα ραμμένα πάνω στα ρούχα.

1×17 Hell House:  O Sam τηλεφωνεί στον Harry και Ed προσποιούμενος ότι είναι ένας διάσημος παραγωγός του Χόλυγουντ για να τους παροτρύνει να φύγουν από την πόλη. Όταν ο Dean και ο Sam πάνε αρχικά να μιλήσουν με τον Craig, οι ίδιοι εμφανίζονται  ως δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Dallas Morning News.

1×18 Something Wicked:  Ο Dean χρησιμοποιεί μια πιστωτική κάρτα με το όνομα Kris Warren για να πληρώσει για το δωμάτιο του μοτέλ τους. Ο Sam ισχυρίζεται ότι είναι ο Dr Jerry Kaplan από το CDC, παρά το γεγονός ότι η ταυτότητα του τον αναφέρει ως επιθεωρητή Bikini. Υπάρχει ένας πραγματικός Jerry Kaplan, ο οποίος είναι ένας επιχειρηματίας στη βιομηχανία των υπολογιστών.

1×19 Provenance:  Όταν ο Dean προσπαθεί να ξελογιάσει ένα ζευγάρι γυναικών σε ένα μπαρ, τους λέει ότι αυτός και ο Sam είναι κυνηγοί ταλέντων που ψάχνουν για άτομα με ειδικές ικανότητες. Προσποιούμενοι ότι είναι έμποροι Έργων Τέχνης, που εκπροσωπεί την Connors Ltd, τα δύο αδέρφια μπαίνουν σε έναν οίκο δημοπρασιών. Ευτυχώς, ο Sam είχε σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης, γεγονός που καθιστά πιο πιστευτή την ταυτότητά τους.

1×21 Salvation: Ο Sam υποδύεται έναν αξιωματικό της αστυνομίας, ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τα βρέφη περίπου έξι μηνών από ένα ιατρικό κέντρο. Ο Dean και ο John έχουν σήματα που χρησιμοποιούν, αλλά δεν εμφανίζονται ή αναφέρονται ονόματα.

1×22 Devils Trap:  O Sam και ο Dean μιμούνται τους πυροσβέστες φορώντας πλήρη εξάρτηση πυροσβέστη για να σώσουν τον John Winchester.

Season 2

2×01 In My Time of Dying: Elroy McGillicutty είναι το ψεύτικο όνομα του John που χρησιμοποιεί στην κάρτα ασφάλισης της υγείας του.

2×03 Bloodlust:  Ο Sam και ο Dean παρουσιάζονται ως ρεπόρτερ από το Weekly World News για να ενημερωθούν για τους ακρωτηριασμούς και αποκεφαλισμούς κάποιων αγελάδων. Αργότερα, εμφανίζονται ως γιατροί ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν το σώμα μιας γυναίκας, που αποκεφαλίστηκε, στο νεκροτομείο αν και ανακάλυψαν τελικά ότι είναι βρικόλακας.

2×04 Children shouldnt play with Dead Things: Κατά την επίσκεψη τους στον πατέρα της Angela Mason, τα δυο αδέρφια προσποιούνται ότι είναι φίλοι της. Αργότερα, όταν εισβάλλουν  στο  διαμέρισμα της  Angela και συναντούν την  συγκάτοικό της, ο Dean παρουσιάζεται ως ο ξάδελφος της Angela, Alan Stanwick (χαρακτήρας από την ταινία Fletch). Ο Sam και ο Dean υποστηρίζουν ότι είναι σύμβουλοι ψυχολογικής υποστήριξης όταν πάνε να δούνε τον Neil.

2×05 Simon Said:  Όταν ο Sam και ο Dean άρχισαν  να ψάχνουν για τον Andy Gallagher, ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την τελευταία θεία του, Lena.

2×06 No Exit:  Η Jo παρουσιάζει τον  Dean και τον εαυτό της ως ενδιαφερόμενους για ένα διαμέρισμα, όταν συναντούν τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, την οποία  ερευνούν.

2×07 The Usual Suspects: οι αδερφοί Winchesters εμφανίζονται ως ερευνητές ασφαλειών κατά την επίσκεψη τους στην Karen Giles, η οποία μόλις είχε χάσει το σύζυγό της.

2×08 Crossroad Blues: Ο Sam και ο Dean ισχυρίζονται ότι είναι δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Architectural Digest, όταν ερευνούσαν το θάνατο του Sean Boyden. Αργότερα, όταν προσπαθούν να βρουν την Dr Sylvia Pearlman, ισχυρίζονται ότι είναι από το τμήμα Ελέγχου Ζώων.

2×09 Croatoan:  Ο Sam και ο Dean παρουσιάζονται ως αμερικανοί σερίφηδες Billy Gibbons και Frank Beards, που είναι στην πραγματικότητα τα μέλη του ροκ συγκροτήματος ZZ Top.

2×10 Hunted:  Ο Sam προσποιείται ότι είναι συμμαθητής του Scott Carey, όταν μιλάει στον πατέρα του Scott.

2×11 Playthings:  Όταν κάνουν check in στο ξενοδοχείο, ο Dean δίνει το όνομά του, ως  Mr. Mahogov. Η Susan θεωρεί ότι βρίσκονται στο Κονέκτικατ ψάχνοντας για αντίκες.

2×12 Nightshifter:  Κατά τη διερεύνηση της κλοπής στο κατάστημα κοσμημάτων, ο Sam και ο Dean εμφανίζονται  για μια ακόμη  φορά ως πράκτορες του FBI. Αργότερα, παρουσιάζονται ως τεχνικοί Υπηρεσίας Φρουράς από το Securiserve με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, ενώ στην τράπεζα, ο Dean λέει στον Sam: «Απλά επιτρέψτε μου να μιλήσω εγώ. Δεν νομίζω ότι του αρέσεις πάρα πολύ, πράκτορα Johnson.» Ο Sam και ο Dean βγαίνουν έξω από την τράπεζα ντυμένοι ως μέλη της ομάδας SWAT, αφού χτύπησαν έξω δύο παιδιά της SWAT και έκλεψαν τις στολές τους.

2×13 Houses of the Holy: Ο Sam υποδύεται έναν επόπτη προκειμένου να ανακρίνει την  Gloria.

2×14 Born under a Bad Sign:  Όταν ο Dean ψάχνει για τον Sam, η σύνδεσή του  με  την ιστοσελίδα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας γίνεται με το όνομα Dean J. Mahogoff. (προηγούμενη αναφορά στο  2.11)

2×15 Tall Tales:  Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως ηλεκτρολόγοι για να αποκτήσουν πρόσβαση στο γραφείο ενός νεκρού καθηγητή.

2×17 Heart: Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του και τον Sam ως Landis, και ντετέκτιβ Dante. Ο John Landis, (Ένας Αμερικανός Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο) και Joe Dante, (Gremlins) είναι δύο διάσημοι σκηνοθέτες ταινιών. Ο Dean αναφέρει μια άλλη διάσημη ταινία σε σκηνοθεσία του Landis στο 1.04 :«Ο άνθρωπος, που μοιάζει με έναν από τους Blues Brothers».

2×18 Hollywood Babylon:  Ενώ εργαζόταν ως προσωπικός βοηθός του συνεργείου ο Dean συστήνεται με το όνομα του Ozzy, κάνοντας αναφορά στον τραγουδιστή Ozzy Osbourne.

Season 3

3×01 The Magnificent Seven: Ο Bobby προσποιείται ότι είναι ένας δικηγόρος από το γραφείο του εισαγγελέα.

3×02 The Kids are All Right: Ο Sam χρησιμοποιεί το όνομα Phil Jones, έναν αρχηγό της αστυνομίας, όταν εμφανίζεται για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των φίλων της μητέρας του. Ο Sam χρησιμοποίησε την τακτική ιστορία της κάλυψης (ερευνητής ασφαλειών) για να μάθει περισσότερα για τους άλλους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα. Ο Dean δίνει στη Lisa μια πιστωτική κάρτα με το όνομα Siegfried Houdini.

3×03 Bad Day at Black Rock:  Η Bela χρησιμοποιεί το όνομα μιας διάσημης ηθοποιού του Χόλυγουντ (Bela Lugosi). Όταν εμφανίζεται  ως σερβιτόρα για να κλέψει το λαγοπόδαρο από τον Sam, φοράει μια ταμπελίτσα στη στολή της, που γράφει Kary. Ο John εμφανίζεται με το όνομα, Edgar Cayce, ως ο ιδιοκτήτης μιας θυρίδας αποθήκευσης. Ο πραγματικός Edgar Cayce ήταν ένας αμερικανός, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν μέντιουμ.

3×04 Sin City:  Ο Sam και ο Dean μιμούνται τους εκπροσώπους ασφαλιστικής εταιρείας προκειμένου να ερευνήσουν το θάνατο του Andy.

3×05 Bedtime Stories: Η πλαστή ταυτότητα του Dean τον αναφέρει ως Robert Plant, τον τραγουδιστή των Led Zeppelin. Η ταυτότητα του Sam λέει  Jimmy Page, ένα άλλο μέλος των Led Zeppelin.

3×06 Red Sky at morning: Όταν ο Sam και ο Dean πήγαν για πρώτη φορά να μιλήσουν στην Ms.Case, εμφανίζονται ως αξιωματικοί του Τμήματος του Σερίφη. Η Bela χρησιμοποιεί το όνομα Alex, όταν μιλάει με την Ms. Case.

3×07 Fresh Blood: Ο Gordon και ο Kubrick παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI.

3×08  A Very Supernatural Christmas:  Δύο φορές σε αυτό το επεισόδιο τα αγόρια προσποιούνται τους πράκτορες του FBI.

3×09 Malleus Maleficarum:  Ο Sam παρουσιάζει τον εαυτό του ως ντετέκτιβ Bachman και ο Dean ως ντετέκτιβ Turner (αναφορά στην μπάντα Bachman-Turner Overdrive). Ο Dean και ο Sam εμφανίζονται ως πράκτορες από το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), όταν μιλούν με τον Mr.Dutton.

3×10 Dream A Little Dream of Me:  Mr Snyderson είναι το όνομα που ο Bobby φαίνεται να φέρει μαζί ως τον πιο κοντινό συγγενή του. Ο αριθμός  του τηλεφώνου που συνοδεύει το όνομα αυτό ανήκει στον Dean. Αν και δεν αναφέρεται ονομαστικά στο επεισόδιο, η υπογραφή για την ταυτότητα, που δείχνει Dean, αναφέρει το όνομά του ότι ανήκει  στη Δημοτική Αστυνομία στο Πίτσμπουργκ.

3×11 Mystery Spot: Οι αδερφοί Winchesters προσποιούνται ότι είναι δημοσιογράφοι για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  τη μυστηριώδη τοποθεσία.

3×13 Ghostfacers:  Ο Sam και ο Dean προσπαθούν να παραστήσουν τους αστυνομικούς, αλλά o Ed τους αναγνωρίζει από μια προηγούμενη συνάντησή τους με ένα tulpa.

3×14 Longdistance Call: Ο Dean και ο Sam χρησιμοποιούν τα ονόματα Campbell και Raimi, όταν επισκέπτονται μια τηλεφωνική εταιρεία, λέγοντας ότι είναι από τα κεντρικά γραφεία. Raimi είναι ο Sam Raimi, ο διάσημος σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός. Είναι πιθανό ότι ο Campbell αναφέρεται στον Bruce Campbell –  ηθοποιός, που είναι γνωστός ως πρωταγωνιστής στο Evil Dead του Raimi.

3×15 Time is on my side:  Η Bela χρησιμοποιεί το όνομα Mina Chandler όταν επικοινωνεί με τον Rufus. Το όνομα αυτό προέρχεται από την ταινία Dracula του 1931, στο οποίο ο χαρακτήρας Μίνα παίζεται από την Helen Chandler. Αυτή είναι το δεύτερο ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε,  το οποίο είναι συνδεδεμένο με αυτήν την ταινία (βλέπε 3.03).

3×16 No Rest for the Wicked: Ο Dean εμφανίζει μια άδεια οδήγησης με το όνομα Hagar, αναφερόμενος στον Sammy Hagar, έναν από τους τραγουδιστές των Van Halen.

Season 4

4×01 Lazarus Rising:  O Sam χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Wedge Antilles, ένα χαρακτήρα από την αρχική τριλογία του Star Wars.

4×03 In The Beginning:  O Dean παρουσιάζεται  στον νεαρό σε ηλικία  πατέρα του ως Dean Van Halen αλλά επίσης και στον Samuel ως πάτερ Cheney, το οποίο είναι πιθανώς μια αναφορά στον πρώην αντιπρόεδρο Dick Cheney. Μπορεί επίσης να είναι μια αναφορά στον Lon Chaney Jr., ο οποίος ήταν ένας αμερικανός ηθοποιός γνωστός για το ρόλο του ως Wolfman.

4×05 Monster Movie:  Ο Sam και o Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πρακτόρων του FBI,  πράκτορας Angus και πράκτορας Young, αναφορά στον κιθαρίστα των AC / DC, Angus Young. Η Shapeshifter αναφέρεται στην Jamie και Dean με τα ονόματα Mina και Jonathan Harker. Είναι χαρακτήρες στην έκδοση της ιστορίας του Dracula του Μπραμ Στόκερ. Ο Δράκουλας προορίζεται να παντρευτεί την Mina, αλλά ήταν ήδη αρραβωνιασμένη με τον Jonathan Harker.

4×06 Yellow Fever:  Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Tyler και Perry –  Steven Tyler είναι ο τραγουδιστής των Aerosmith ενώ Joe Perry είναι ο κιθαρίστας τους.

4×07 Its ths great pumpkin, Sam Winchester:  Τα αγόρια χρησιμοποιούν τα ονόματα πράκτορας Geddy και πράκτορας Lee (Geddy Lee – τραγουδιστής των Rush) και τον συνεργάτη Seger (Bob Seger – Ο Bob Seger System)

4×08 Wishful Thinking: Ο Sam λέει στον Candace ότι είναι ένας συγγραφέας που γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Supernatural». Κατά τη έρευνα της πιθανότητας να υπάρχει ένας Μεγαλοπόδαρος, τα αγόρια παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI. Καθώς εμφανίζονται  ως γιατροί του Teddy (αρκουδάκι), ο Sam και ο Dean κάνουν τη διάγνωση  ότι ο Teddy αντιμετωπίζει μια σοβαρή περίπτωση της νόσου Lollipop – η οποία είναι πολύ συχνή σε αρκούδες του μεγέθους του. Όταν έπρεπε να ελέγξουν το πηγάδι των ευχών, προσποιούνται ότι είναι από το Υπουργείο Υγείας. Λένε στην Hope ότι είναι από  ένα ανθοπωλείο γάμου και είναι στο σπίτι της Wesley για να κανονίσουν  για τα λουλούδια για το γάμο.

4×09 I know what you did last summer:  Μόλις είναι έτοιμοι να μπουν στο σπίτι του Milton, ο Sam ανακοινώνει: «Είμαστε από το τμήμα του σερίφη».

4×11 Family Remains:  O Dean  παρουσιάζει τον ίδιο και τον αδερφό του  ως εκπροσώπους του τμήματος Αξιωματικών Babar και Stanwyck – μια αναφορά στην Barbara Stanwyck, την αμερικανίδα ηθοποιό ή στην ταινία Fletch όπου ο Chevy Chase προσποιείται ότι είναι ένας κύριος  Babar για κάποιες υγειονομικές εξετάσεις και ο ανταγωνιστής του είναι ο κύριος Stanwyck.

4×12 Criss Angel is a douche bag:  Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του ως πράκτορα Ulrich – μια αναφορά στoν Lars Ulrich, τον ντράμερ των Metallica. Αργότερα, ο Dean λέει ότι ο ίδιος  και ο Sam είναι επίδοξοι μάγοι, που πραγματοποιούν ένα κοινό νούμερο.

4×13 After school Special:  Ο Dean προσποιείται τον προπονητή Roth στο λύκειο Truman – David Lee Roth είναι ο τραγουδιστής των Van Halen. Ο Sam πηγαίνει στο ίδιο σχολείο ως επιστάτης.

4×14 Sex and Violence: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Murdock και Stiles – Buz Murdock και Todd Stiles ήταν οι πρωταγωνιστές στη δεκαετία του 1960 στην τηλεοπτική εκπομπή «Route 66». Ο Bobby χρησιμοποιεί το όνομα του Mike Kayser από το τηλέφωνο, όταν παρέχει κάλυψη για την ταυτότητα του  Sam και Dean ως επόπτης τους.

4×15 Death takes a Holiday:  Ο Sam και ο Dean προσποιούνται ότι είναι bloggers από  το flooredbythelord.com. 4.

4×17 Its a Terrible Life: Οι «άλλοι εαυτοί» τους, Dean Smith και Sam Wesson, έχουν τα επώνυμα των διάσημων κατασκευαστών πυροβόλων όπλων Smith & Wesson.

4×18 The monster at the End of this Book:  Οι πράκτορες Dennis DeYoung και Tommy Shaw είναι στην πραγματικότητα τα μέλη του ροκ συγκρότημα Styx.

4×19 Jump the Shark:  Ο πράκτορας Nugent είναι μια αναφορά στον ρόκερ Ted Nugent. Ο Dean χρησιμοποιεί το ίδιο ψευδώνυμο άλλη μια φορά πιο πριν (Pilot episode).

Season 5

5×03 Free to be You and Me: Ο Dean εμφανίζεται μαζί με τον Castiel ως Alonzo Mosley και Eddie Moscone, αντίστοιχα, δύο χαρακτήρες από την ταινία Midnight Run. Ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο ντετέκτιβ Bill Buckner, αναφερόμενος στον πρώτο βασικό παίκτη από το 1986 μιας ομάδας της Boston Red Sox. Ο Sam χρησιμοποίησε το όνομα Keith στο μπαρ όπου εργαζόταν.

5×04 The End:  2009! Ο Dean προσποιείται ότι είναι το 2014!, ενώ τριγυρίζει στο στρατόπεδο Chitaqua.

5×05 Fallen Idol: Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του ως John Bonham (από τους Led Zeppelin) και Stewart Copeland (από τους Police). Ο Dean χρησιμοποίησε το όνομα John Bonham στο επεισόδιο Scarecrow του πρώτου κύκλου. Ο Dean λέει στην μπαργούμαν ότι είναι ένας πράκτορας ταλέντων, που εργάζεται για το William Morris Endeavor, που είναι ένα πραγματικό πρακτορείο ταλέντων. Υποστηρίζοντας ότι μαζί με τον Sam εργάζονται για το Travel Magazine, ο Dean εξηγεί ότι γράφουν ένα άρθρο για το «πώς είναι  τα ενδιαφέροντα μουσεία κέρινων ομοιωμάτων».

5×06 I Believe the Children are our future:  Ο Dean παρουσιάζεται με τον αδερφό του ως πράκτορες Page και Plant, μια αναφορά στους Led Zeppelin, στον  κιθαρίστα Jimmy Page και στον τραγουδιστή Robert Plant. Ο Sam χρησιμοποιεί επίσης το Robert ως το μικρό του όνομα.

5×07 The curious case of Dean WinchesterΟ Sam και ο Dean παρουσιάζονται με  κονκάρδες  από το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών σε ένα γιατρό.

5×08 Changing Channels: Ο Sam και ο Dean προσποιούνται τους πράκτορες του FBI, προκειμένου να διερευνήσουν την επίθεση μιας «αρκούδας». Αργότερα είναι παγιδευμένοι στο «TV Land» και «παίζουν το ρόλο τους». Είναι χαρακτήρες μιας κωμικής σειράς, γιατροί, διαγωνιζόμενοι σε τηλεπαιχνίδι, χαρακτήρες σε ένα διαφημιστικό και ντετέκτιβ. Επίσης, ο Sam «ενσωματώνεται» στο Impala ως Kitt, όπως το αυτοκίνητο της γνωστής σειράς.

5×11 Sam, Interrupted:  Τα αγόρια προσποιούνται ότι είναι ψυχικά ασθενείς, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Glenwood Springs Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους κυνηγό Martin Creaser. Κατά ειρωνικό τρόπο, λένε την αλήθεια για τους δαίμονες και την Αποκάλυψη και γίνονται δεκτοί για μια-δυο μέρες για να τους εξετάσουν.

5×13 The Song remains the Same:  Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του και τον Sam στον νεαρό John Winchester ως «ξαδέλφια της Mary».

5×14 My Bloody Valentine:  Ο Dean εμφανίζεται με τον Sam ως εκπρόσωποι Cliff και Marley, αναφορά σε δύο εξέχοντες μουσικούς της reggae.

5×15  Dead men dont wear plaid:  Ο Bobby παρουσιάζει τον εαυτό του ως πράκτορα Willis στο τηλέφωνο με τη σερίφη Mills. Τα τηλέφωνα στον τοίχο του Bobby δείχνουν επίσης τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται για κάθε τηλεφωνική γραμμή: Υπουργείο Υγείας – Lou Dunbar, Αστυνομία – Pete Lovell, Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών – Frank Castl.

5×20 The Devil You Know: Ο Sam και ο Dean προσποιούνται ότι είναι από το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών, προκειμένου να πάρουν συνέντευξη από έναν γιατρό για άρρωστους ασθενείς.

Season 6

6×02 Two and a Half Man:  Ο Sam μεταμφιέζεται σε αξιωματικό της αστυνομίας, που ερευνά το θάνατο των γονέων με τα βρέφη. Το βρέφος shapeshifter αναφέρεται ως Bobby John.

6×03 The Third Man: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI.

6×04 Weekend at Bobbys: Ο Bobby απαντά σε πολλές κλήσεις  στα τηλέφωνα στον τοίχο του, που εμφανίζονται ήδη στο επεισόδιο του προηγούμενου κύκλου Dead Men dont wear plaid. Τα ψευδώνυμα του Rufus Turner περιλαμβάνουν τον Ruben Studdard και τον Luther Vandross. O Crowley αποκαλύπτεται ότι είναι το ψευδώνυμο του Fergus Roderick McLeod.

6×05 Live Free orTwihard:  Τα αγόρια φορούν τα κοστούμια των ομοσπονδιακών πρακτόρων γιατί τους εξυπηρετεί ώστε να μιλήσουν με τον πατέρα των έφηβων κοριτσιών που έχουν εξαφανιστεί.

6×06 You cant handle the truth:  Ο Sam και ο Dean προσποιούνται τους  ομοσπονδιακούς πράκτορες.

6×08 All dogs go to Heaven:  Ο Dean παρουσιάζεται ως ομοσπονδιακός πράκτορας Holt και ο Sam ως πράκτορας Wilson.

6×09 Clap your hands if you believe:  Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως ρεπόρτερ από το Mirror, που ερευνούν τις απαγωγές από εξωγήινους.

6×12 Like a Virgin: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως όργανα επιβολής του νόμου, που ερευνούν τις απαγωγές νεαρών γυναικών.

6×13 Unforgiven: Σε μια σειρά από αναδρομές στο παρελθόν, ο Sam και ο Samuel εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Η.Roark και Wynand για να διερευνήσουν  εξαφανίσεις κάποιων ατόμων. Οι Howard Roark και Wynand είναι και οι δύο χαρακτήρες στο Fountainhead της Ayn Rand. Ο Sam συστήνει τον Dean σε ένα ζευγάρι, σαν το «νέο του σύντροφο».

6×14 Mannequin 3: the Reckoning: Τα αγόρια φορούν τα κοστούμια των ομοσπονδιακών πρακτόρων που τους ταιριάζουν για να διερευνήσουν μια  ασυνήθιστη υπόθεση θανάτων.

6×15 The French Mistake:  Ο Sam και ο Dean πρέπει να υποδυθούν δύο ηθοποιούς, τον Jensen Ackles και τον Jared Padalecki, όταν μεταφέρονται σε ένα «εναλλακτικό» παράλληλο σύμπαν.

6×16 And then there were none:  Ο Sam, Dean, Bobby, και Rufus εμφανίζονται  ως πράκτορες του FBI, ενώ παρακολουθούν την Eve. Ο Bobby είναι ο πράκτορας Willis.

6×17 My Heart will go on:  O Dean παρουσιάζεται ως μέλος του τμήματος Γενεαλογίας του πανεπιστημίου για να πάρει συνέντευξη από τον Russo.

6×18 Frontierland: Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του ως σερίφη Eastwood, Clint Eastwood. Στη συνέχεια, συστήνει τον Sam λέγοντας «Αυτός εδώ είναι ο Walker. Είναι ένας δασοφύλακας του Τέξας.

6×19 Mommy dearest:  Ο Sam και ο Bobby χρησιμοποιούν τα διακριτικά τους του FBI για να εξαπατήσουν έναν τοπικό σερίφη.

6×20 The man who would be king: Ο δαίμονας Ellsworth απαντά σε ένα τηλέφωνο «FBI, ο Thomas μιλάει».

6×21 Let It Bleed: Ο Bobby εμφανίζεται ως δημοσιογράφος για μια έρευνα της HP Lovecraft. Ενώ απαντώντας σχετικά στον Castiel, ο Bobby λέει: «Είμαστε… ανταγωνιστές. Αντίπαλα περιοδικά.»

Season 7

7×02 Hello, Cruel World: Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του ως ειδικό πράκτορα Ian Anderson, μέλος του συγκροτήματος Jethro Tull.

7×03 The Girl next door: Η πλαστή πιστωτική κάρτα του Sam εμφανίζει το όνομα Lemmy Kilmister, μέλος του συγκροτήματος των Motorhead. Η kitsune Amy εμφανίζεται με το όνομα της Amy Pond, ενός χαρακτήρα στη σειρά  Doctor Who. Όταν ο Sam κοιτάζει  το κινητό του, βλέπει μια σειρά αναπάντητων κλήσεων από τον Lars Ulrich, τον ντράμερ των Metallica. Είναι πιθανό ο Dean να έχει τηλεφωνήσει.

7×04 Defending your Life: Ο Sam και ο Dean προσποιούνται τους πράκτορες του FBI.

7×05 Shut Up, Dr. Phil:  Το όνομα του Dean στην ιστοσελίδα newsstatsearch.com είναι PURENEGATIVE. Τα δύο αδέρφια παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI.

7×06 Slash Fiction: Μαθαίνοντας ότι όχι μόνο οι Leviathans γνωρίζουν όλα τα ψευδώνυμα τους, αλλά τώρα τους μιμούνται, τα αγόρια αναζητούν βοήθεια από τον παρανοϊκό Frank Devereaux. Αυτός τους δίνει νέες ταυτότητες όπως Tom και John Smith, τους λέει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα μουσικά ψευδώνυμα της ροκ, τους δίνει νέα κινητά τηλέφωνα και ένα νέο φορητό υπολογιστή και τους λέει να αλλάξουν την Impala με ένα άλλο αυτοκίνητο.

7×07 The Mentalists: Ο Sam και ο Dean παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI. Ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Bourne, που μπορεί να είναι μια αναφορά στο Jason Bourne τον φανταστικό κατάσκοπο.

7×08 Season 7, time for a wedding!:  Ο Sam και η Becky συστήνονται ως δημοσιογράφοι. Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του και τον Garth ως δημοσιογράφους από την  Actuarial Insider.

7×09 How to win friends and influence monsters:  Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται με τα γνωστά κουστούμια των ομοσπονδιακών πρακτόρων  για να μιλήσουν στον Ranger Rick.

7×10 Deaths door:  Σε μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Bobby και ο Rufus φορούν στολές του Τμήματος Αντιμετώπισης Παρασίτων σε μια κρύπτη μιας εκκλησίας.

7×11 Adventures in babysitting: Ο Frank Devereaux και ο Dean φέρονται ως υπάλληλοι της εταιρείας τηλεφωνίας, διαχειριστής και τεχνικός, αντίστοιχα.

7×12 Time after Time: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα από τον Frank Devereaux – Ειδικοί πράκτορες Smith και Smith. Ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Costner του τοπικού τμήματος Αντιμετώπισης τερμιτών μια αναφορά  στον Kevin Costner στην ταινία The untouchables.

7×13 The Slice Girls: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI. Ο Dean λέει στη Lydia ότι αυτός είναι ένας τραπεζίτης επενδύσεων. Η Αμαζόνα Charlene Pen παρουσιάζεται ως ντετέκτιβ.

7×14  Plucky Pennywhistles magical menagerie:  Τα δύο αδέρφια προσποιούνται τους πράκτορες του FBI, ο Dean χρησιμοποιεί το όνομα πράκτορας Jones. Ο Sam  χρησιμοποιεί το όνομα Johnson.

7×15 Repo Man: Ένας ντετέκτιβ αναγνωρίζει τα δύο αδέρφια ως πράκτορες του FBI Bonham και Watts, από τη στιγμή που εργάστηκαν για την ίδια υπόθεση τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Το φωνητικό ταχυδρομείο του Dean λέει «Εδώ είναι ο ειδικός πράκτορας Smith».

7×16 Out with the Old: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI.

7×17 The bornagain Identity:  Τα αγόρια χρησιμοποιούν τα ονόματα Sam και Dean Smith. Ο Castiel, έχοντας χάσει την μνήμη του, ξεκίνησε μια νέα ζωή ως ένας θεραπευτής που ονομαζόταν Emmanuel, ένα όνομα που λέγεται ότι το πήρε από το bouncingbabynames.com. ενώ η Meg προσποιείται μια νοσοκόμα χρησιμοποιώντας το όνομα του ανθρώπου, που είχε καταλάβει στον πρώτο κύκλο, Meg Masters.

7×18 Party on, Garth: Ο Sam και ο Dean παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI. Ο Garth φοράει μια στρατιωτική στολή καμουφλάζ και χρησιμοποιεί το όνομα δεκανέας James Brown, που προσποιείται ότι είναι ο ξάδερφος των δύο θυμάτων. Ο ίδιος εμφανίζεται αργότερα και ως πράκτορας του FBI.

7×20 The girl with the Dungeons and Dragons tattoo: Η χάκερ Τσάρλι αποκαλύπτει ότι το όνομά της, Charlene Bradbury, είναι ένα ψευδώνυμο.

7×22 There will be Blood: Ο Sam λέει ότι είναι από τον Ερυθρό Σταυρό και δείχνει επιδεικτικά το FBI σήμα του σε έναν «φτιαγμένο» τύπο σε ένα παγκάκι.

Season 8

8×01 We need to talk about Kevin: Τα αγόρια επισκέπτονται τη φίλη του Kevin φορώντας κοστούμια, αλλά δεν δείχνουν κάποια ταυτότητα.

8×02 Whats up, Tiger mommy?:  Τα αγόρια είναι ντυμένοι με κοστούμια στο σταθμό των λεωφορείων και στην αστυνομία, αλλά δεν εμφανίζουν κάποια ταυτότητα. Αργότερα, στο ενεχυροδανειστήριο, εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Neil και Sixx, που είναι μέλη του συγκροτήματος Motley Crue.

8×03 Heartache:  Τα αγόρια παρουσιάζονται ως ανώνυμοι πράκτορες του FBI. Αργότερα ο Sam απαντά το τηλέφωνό του ως πράκτορας Sambora – Richie Sambora είναι ο κιθαρίστας των Bon Jovi.

8×04 Bitten:  Τα αγόρια αυτοσυστήνονται ως ειδικοί πράκτορες Rose και Hudson. Ο Saul Hudson που είναι γνωστός και ως Slash μαζί με τον  Axl Rose είναι μέλη του συγκροτήματος Guns N’ roses.

8×06 Southern Comfort:  Ο Sam και ο Dean φέρονται ως ανώνυμοι πράκτορες του FBI. Ο Garth λειτουργεί ως ένας τεξανός δασοφύλακας, που ονομάζεται McCray. Αυτό είναι πιθανώς μια αναφορά στον Gus McCrae, ο οποίος ήταν ένας δασοφύλακας από το Τέξας στο βιβλίο / μίνι σειρά Lonesome Dove.

8×07 A little slice of Kevin:  Τα αδέρφια παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI Roth και Malloy, που είναι μέλη του ροκ συγκροτήματος Van Halen.

8×08 Hunteri Heroici: Ο Sam συστήνεται ως πράκτορας του FBI Nash. Ο Dean εμφανίζεται ως πράκτορας του FBI Crosby. Ο Castiel παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI Stills, οι οποίοι αποτελούν μια ομάδα folk rock.

8×10 Torn and frayed:  Ο Dean και ο Castiel προσποιούνται ότι είναι δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Geneva Gazzete.

8×11 LARP and the Real Girl: Ο Sam και ο Dean προσποιούνται τους πράκτορες του FBI Taggart και Rosewood, αντίστοιχα. Αυτό είναι μια αναφορά στους αστυνομικούς, που συναναστρέφονται με τον Eddie Murphy στο Beverly Hills Cop. Η Charlie  χρησιμοποιεί το όνομα Carrie Heinlein. Ο Robert Heinlein είναι ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Τα αγόρια προσποιούνται ότι συμμετέχουν σε παιχνίδι ρόλων ζωντανής δράσης: ο Dean ως υπηρέτης και ο Sam ως ταξιδιώτης του χρόνου.

8×13 Everybody hates Hitler: Ο Sam προσποιείται ότι είναι βοηθός έρευνας του Ραβίνου Bass. Ο Dean παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI Bolan – αναφορά στον Mark Bolan, τον τραγουδιστή της μπάντας T. Rex.

8×14 Trial and error:  Τα δύο αδέρφια προσλαμβάνονται ως βοηθοί σε ένα ράντσο.

8×15 Mans best friend with benefits:  Ο Sam εμφανίζεται ως πράκτορας του FBI Keith, το οποίο είναι πιθανώς μια αναφορά στον Keith Richards από τους Rolling Stones. Ο Dean προσποιείται ότι είναι ένας Wiccan από το Ντιτρόιτ.

8×16 Remember the Titans: Ο Dean και ο Sam παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI Bonham και Jones, αντίστοιχα. Ο John Bonham και ο John Paul Jones είναι στο συγκρότημα των Led Zepplin.

8×17 Goodbye stranger:  Ο Dean και ο Sam εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Tandy και Lynne, αντίστοιχα. Ο Richard Tandy και ο Jeff Lynne είναι από το ροκ συγκρότημα Electric Light Orchestra.

8×18 Freaks and Geeks:  Τα αγόρια παρουσιάζονται ως ανώνυμοι πράκτορες του FBI.

8×20 PacMan Fever:  Ο Dean και η Charlie εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Hicks και Ripley, αντίστοιχα. Οι Hicks και Ripley είναι χαρακτήρες από το Aliens του James Cameron. Ο Sam εμφανίζεται ως ανώνυμος πράκτορας του FBI. Η Charlie χρησιμοποιεί τα εξής ψευδώνυμα: Christine Le Guin, Anna Tolkein, και Susan Asimov. Tο επώνυμο της Charlie είναι Middleton.

8×21 The Great Escapist: Δύο δαίμονες εμφανίζονται ως Sam και Dean για να ξεγελάσουν τον Kevin.

8×22 Clip Show:  Ο Metatron ζητά από τον Castiel να τον αποκαλεί Marv ενώ είναι στη Γη.

Season 9

9×01 I think Im gonna like it here: Στο νοσοκομείο, ο Dean παρουσιάζεται ως  Dougherty. Ο Gadreel εμφανίζεται ως Ιεζεκιήλ, από την αρχή αυτού του επεισοδίου και συνεχίζει έτσι μέχρι το ένατο επεισόδιο του κύκλου, Holy terror. Ο Gadreel προσποιείται ότι είναι ο Dean στο υποσυνείδητο του Sam.

9×02 Devil May Care:  Τα αγόρια προσποιούνται τους πράκτορες του FBI Stark και Banner. Ο Tony Stark και ο Bruce Banner είναι ο Ironman και ο Incredible Hulk των Avengers. Ο Kevin εμφανίζεται  ως πράκτορας του FBI, Kevin Solo. Αυτή είναι μια πιθανή αναφορά στο Han Solo από το Star Wars.

9×03 Im no angel:  Ο Castiel παρουσιάζεται με το όνομα Clarence. Ο Clarence είναι ο άγγελος από την ταινία, It’s a wonderful life. Τα αγόρια εμφανίζονται ως ανώνυμοι πράκτορες του FBI.

9×04 Slumber Party:  Υποτίθεται ότι η online persona της Becky Rosen είναι beckywinchester176.

9×05 Dog Dean afternoon:  Τα αδέρφια παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI Michaels και DeVille. Οι Bret Michaels και CC DeVille ανήκουν στο συγκρότημα  Poison. Τα αγόρια προσποιούνται ότι είναι επιθεωρητές από το Τμήμα Υγείας.

9×06 Heaven cant wait: Ο Castiel συστήνεται με το όνομα του Steve, ενώ εργαζόταν σε εταιρεία φυσικού αερίου. Ο Dean εμφανίζεται ως πράκτορας του FBI Lee Ermey. Ο R. Lee Ermey είναι ένας αμερικανός ηθοποιός.

9×07 Bad boys: Ο Dean είναι επίσης γνωστός ως “D-Dawg“. Ο Dean δείχνει ένα σήμα FBI στα παιδιά για να αποδείξει ότι είναι ένας αστυνομικός.

9×08 Rock and a Hard place: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως «αναγεννημένοι παρθένοι».

9×09 Holly Terror:  Ο Sam, o Dean και o Castiel εμφανίζονται ως ανώνυμοι πράκτορες του FBI. Ο Gadreel εμφανίζεται ως Sam.

9×12 Sharp Teeth: Ο Sam παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI Perry. Ο Joe Perry είναι ένας κιθαρίστας από τους Aerosmith.

9×13 The Purge:  Ο Sam παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI Frehley. Ο Paul «άσσος» Frehley είναι ο πρώην κιθαρίστας των Kiss. O Dean εμφανίζεται ως ανώνυμος πράκτορας του FBI. Τα αγόρια προσποιούνται ότι είναι personal προπονητές.

9×14 Captives:  Τα αγόρια συστήνονται ως πράκτορες του FBI Nicks και McVie. Ο Stevie Nicks και η Cristine McVie είναι με το συγκρότημα των Fleetwood Mac.

9×15 #Thinman:  Τα αγόρια εμφανίζονται ως ανώνυμοι πράκτορες του FBI.

9×17 Mothers little helper:  Ο Sam παρουσιάζει τον εαυτό του ως πράκτορα του FBI Leiter. Δεν δίνεται μικρό όνομα αλλά αυτό μπορεί να είναι μια αναφορά στον πράκτορα της CIA Felix Leiter, ένα σταθερό χαρακτήρα στη σειρά James Bond.

9×19  Alex Annie Alexis Ann:  Ο Sam και ο Dean είναι του FBI με το ψευδώνυμο  Wilson και Fisher, ενδεχομένως, μια αναφορά είτε στην Ann ή Nancy Wilson και στον Roger Fisher των Heart.

9×20 Bloodlines: Ο Dean συστήνει τον εαυτό του και τον Sam ως πράκτορες Bonham και Peart, αναφερόμενος στον John Bonham των Zeppelin και στον Neil Peart των Rush, που ήταν και οι δύο ντράμερς.

9×22 Stairway to Heaven:  Ο Castiel δίνει στον Sam και Dean τα ψευδώνυμα του FBI  ως πράκτορες Spears και Aguilera αναφερόμενος στις ποπ σταρς Britney Spears και Christina Aguilera.

Season 10

10×01Black: O Sam προσποιείται ότι είναι ένας άγνωστος πράκτορας του FBI. O Dean είναι γνωστό ως «πορνό τύπος».

10×02 Reichenbach: Ο Sam δίνει μια επαγγελματική κάρτα που τον αναφέρει ως Lemmy Kilmister. O Lemmy Kilmister είναι ο βασικός τραγουδιστής και μπασίστας των Motorhead.

10×04 Paper moon: Τα αγόρια προσποιούνται ότι είναι επόπτες ενός άγνωστου παιχνιδιού  για την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον.

10×05 Fan Fiction:  Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Smith and Smith (καμία σχέση μεταξύ τους). Αυτό είναι μια αναφορά στο Die Hard όπου υπάρχουν δύο πράκτορες του FBI που ονομάζεται Johnson και είναι επίσης άσχετοι μεταξύ τους, κάτι που γίνεται με παρόμοιο τρόπο με τον Sam και Dean.

10×07 Girls, girls, girls: Το ψευδώνυμο του Dean σε μια ιστοσελίδα για «τυφλά ραντεβού» είναι impala67.

10×08 Hibbing 911: Ο Sam εμφανίζεται ως πράκτορας του FBI Frehley. Ο Paul  «άσσος» Frehley είναι ο πρώην κιθαρίστας των Kiss. O Dean εμφανίζεται ως πράκτορας του FBI Criss. Ο Peter Criss είναι ο ντράμερ των Kiss.

10×09 The things we left behind: Ο Sam εμφανίζεται ως ένας ανώνυμος ντετέκτιβ της αστυνομίας. Ο Castiel προσποιείται ότι είναι ο Jimmy Novak.

10×11 There’s no place like home:  O Sam και ο Dean παρουσιάζονται ως ειδικοί πράκτορες του FBI με τα ψευδώνυμα Gabriel και Collins, μια αναφορά στον Peter Gabriel και Phil Collins των Genesis. Ο Dean χρησιμοποιεί επίσης το όνομα Mr. Presley όταν συναντιέται με τον Russell Wellington, μια αναφορά στον Elvis Presley.

10×12 About a Boy: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως άγνωστοι πράκτορες του FBI.

10×13 Halt and Catch fire:  Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI Grohl και Cobain. Ο Dave Grohl ήταν ο ντράμερ και ο Kurt Cobain ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Nirvana. Ένας από τους μαθητές που ανέκριναν έχει το επώνυμο Novoselic. Ο Krist Novoselic ήταν ο μπασίστας των Nirvana.

10×14 The Executioners Song:  Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα Moore και Ranaldo, τα οποία είναι αναφορές στον Thurston Moore και Lee Ranaldo των Sonic Youth.

10×15 The Things they Carried:  Ο Sam και ο Dean προσποιούνται δύο ανώνυμους πράκτορες του FBI.

10×16 Paint it Black: Τα δύο αδέρφια χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Allman και Betts, μια αναφορά στον Gregg Allman και Dickey Betts του συγκροτήματος The Allman Brothers Band.

10×17 Inside Man: Ο Dean εμφανίζεται μεθυσμένος για να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι μπιλιάρδου .

10×19 The Werther Project:  Ο Dean προσποιείται ότι είναι ο Dwight Twilley, μέλος της εθελοντικής ομάδας για την φύλαξη της γειτονιάς. Ο Dwight Tilley είναι ένας αμερικανός ποπ / ροκ τραγουδιστής.

10×20 Angel Heart:  Ο Dean και ο Cas προσποιούνται ότι είναι πράκτορες του FBI Clapton και Page. Ο Eric Clapton είναι ένας άγγλος τραγουδοποιός και κιθαρίστας. Ο Jimmy Page είναι ένας άγγλος τραγουδιστής, κιθαρίστας και αρχηγός του συγκροτήματος Led Zeppelin.

10×21 Dark dynasty:  Ο Sam και ο Dean είναι άγνωστοι πράκτορες του FBI, ενώ η  Charlie διαμένει στο Blakcbird Motel με το όνομα Carrie Asimov.

10×22 The Prisoner:  Όταν ο Dean συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς, η  άδεια οδήγησης του έχει το όνομα Ashley J. Williams. Ο Ashley J. Williams, ή όπως είναι περισσότερο γνωστός ως «Ash», είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς Evil Dead. Τα άλλα ψευδώνυμα που ο αναπληρωτής του σερίφη ανακαλύπτει, είναι: Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister και Freddie Mercury.

10×23 Brothers Keeper: Ο Sam, ο Dean και ο Rudy είναι άγνωστοι πράκτορες του FBI.

Season 11

11×01 Out of the darkness, Into the fire: Τα αγόρια είναι ανώνυμοι πράκτορες του FBI.

11×04 Baby:  Ο Dean αναφέρεται από τον βοηθό σερίφη Donelly ως πράκτορας Walsh, μια αναφορά στον μουσικό Joe Walsh, που είναι ο κύριος κιθαρίστας των Eagles.

11×05 Thin Lizzie: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Collins και Gabriel, μια αναφορά στον Phil Collins και ο Peter Gabriel των Genesis.

11×06 Our little world:  Τα αγόρια προσποιούνται ότι είναι οι ίδιοι πράκτορες του FBI όπως και στο προηγούμενο επεισόδιο Thin Lizzie.

11×07 Plush:  Τα δύο αδέρφια χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα Elliot και Savage. Ο Joe Elliott είναι ο τραγουδιστής και ο Rick Savage είναι ο μπασίστας για την αγγλική ροκ μπάντα των Def Leppard.

11×08 Just my imagination: Ο Sam και ο Dean εμφανίζονται ως Dr. Strummer και MacGowan, αναφορά στον Joe Strummer και Shane MacGowan, οι οποίοι ήταν και οι δύο στο συγκρότημα The Pogues.

11×09 O Brother, where art Thou?:  Ο Dean παρουσιάζεται ως ένας ανώνυμος πράκτορας του FBI.

11×11 Into the Mystic: Ο Dean και ο Sam χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Osbourne και Butler, μια αναφορά στον Ozzy Osbourne και Geezer Butler των Black Sabbath.

11×12 Dont forget about me: Το ψευδώνυμο του Dean, πράκτορας Noon είναι μια αναφορά στον πρώην ντράμερ των Def Leppard, Frank Noon. Ο Sam εμφανίζεται ένας ανώνυμος πράκτορας του FBI.

11×13 Love hurts: Ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Weller, μια αναφορά στον τραγουδιστή και μουσικό Paul Weller από την αγγλική μπάντα The Jam and Style Council, ενώ ο Sam εμφανίζεται ένας ανώνυμος πράκτορας του FBI.

11×15 Beyond the Mat: Ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Roussimoff, μια αναφορά στο παλαιστή André the Giant, που γεννήθηκε με το όνομα André René Roussimoff, ενώ από την άλλη ο Sam είναι ένας ανώνυμος πράκτορας του FBI.

11×16 Safe House: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα Rizer και Bean, μια αναφορά στους χαρακτήρες Bill Rizer και Lance Bean από την κλασική σειρά παιχνιδιών βίντεο Contra.O Bobby και o Rufus χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα Riggs και Murtaugh,  μια αναφορά στους χαρακτήρες των ντετέκτιβ από την ταινία Lethal Weapon.

11×17 Red meat:  Τα αγόρια εμφανίζονται ως άγνωστοι πράκτορες του FBI.

11×19 The Chitters: Ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Lewis, μια αναφορά στον κιθαρίστα των Warrand Josh Lewis.

11×20 Dont Call Me Shurley: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορας Greer και Ehart, αναφορά στα μέλη των Kansas, Billy Greer και Phil Ehart.

11×21 All in the family: Τα δύο αδέρφια παρουσιάζονται να είναι άγνωστοι πράκτορες του FBI.

Season 12

12×03 The Foundry:  Ο Castiel και ο Crowley χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορας Beyoncé και πράκτορας Jay Z, μια αναφορά σε τραγουδιστή και ράπερ, αντίστοιχα. Η Mary χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Shirley Partridge, ο Dean χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Cassidy και ο Σαμ χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Bonaduce, μια αναφορά στο Partridge Family.

12×04 American Nightmare:  Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα  Penn και DeNiro ως ιερείς. Αναφέρονται στον Sean Penn και Robert DeNiro, που προσποιούνται ότι είναι ιερείς στην ταινία We’re no angels. Χρησιμοποίησαν επίσης τα ψευδώνυμα James Morrison και Ray Manzarek, ενώ εμφανίζονται ως κοινωνικοί λειτουργοί, μια αναφορά στον τραγουδιστή των Doors Jim Morrison και τον μπασίστα και πιανίστα Ray Manzarek.

12×11 Regarding Dean: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Moon και Entwistle, που είναι αναφορές στον Keith Moon και John Entwistle των The Who.

12×15 Somewhere Between Heaven And Hell: Ο Castiel χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Solange, μια αναφορά στη Solange Knowles, αδελφή της Beyoncé. Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Baker και Clapton, μια αναφορά στον Ginger Baker και στον Eric Clapton, οι οποίοι έπαιζαν μαζί στα συγκροτήματα  Blind Faith και Cream.

12×16 Ladies Drink Free: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ονόματα  πράκτορες McVie και Fleetwood,  ενώ ο Mick Davies χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Dr. Buckingham”. Αυτές είναι αναφορές στον John και Christine McVie, Mick Fleetwood και Lindsey Buckingham των Fleetwood Mac. Η Claire χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Beatrice Quimby”, μια αναφορά στην Beatrice Ann “Beezus” Quimby από τη σειρά των βιβλίων Ramona.

12×18 The Memory Remains: Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Stark και Martell, όταν ενεργούν ως πράκτορες του FBI. Αυτό είναι μια αναφορά σε δύο από τους κύριους οίκους από τη σειρά της ΗBO Game Of Thrones, ο Οίκος των Stark και ο Οίκος των  Martell.

Season 13

13×01 Lost and Found: Ο Sam χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο πράκτορας Berry  όταν μιλάει  στον σερίφη, μια πιθανή αναφορά στον Chuck Berry.

13×05  Advanced Thanatology: Ο Dean και ο Sam χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα πράκτορες Page και Plant,  ονόματα από τα μέλη του συγκροτήματος Led Zeppelin, του κιθαρίστα Jimmy Page και του τραγουδιστή Robert Plant.

13×06 Tombstone: Και οι τέσσερις κυνηγοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα που σχετίζονται με την ταινία Tombstone. Ο Dean εμφανίζεται ως πράκτορας Russell (αναφορά στον Kurt Russell, ο οποίος έπαιξε τον Wyatt Earp), ο Sam ως πράκτορας Elliot (αναφορά στον Sam Elliott, ο οποίος έπαιξε τον Virgil Earp), ο Castiel ως πράκτορας Kilmer (αναφορά στον Val Kilmer, ο οποίος έπαιξε τον Doc Holliday) και ο Jack ως πράκτορας Paxton (αναφορά στον Bill Paxton, ο οποίος έπαιξε τον Morgan Earp).

13×07 War of the Worlds: Ο Dean εμφανίζεται και πάλι ως πράκτορας του FBI Russell.

13×08 The Scorpion and the Frog: Ο Sam χρησιμοποιεί το όνομα John Dortmunder, ο οποίος είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στα μυθιστορήματα του Donald Westlake. Ο χαρακτήρας είναι ένας εγκληματίας του οποίου τα προσεκτικά οργανωμένα σχέδια του συνήθως πάνε στραβά.

13×11 Breakdown: Ο Dean χρησιμοποιεί το προηγούμενο ψευδώνυμο του από το επεισόδιο 11×07 Plush, πράκτορας Savage, μια αναφορά στον Rick Savage του συγκροτήματος Def Leppard.

13×15 A Most Holy Man: Ο Dean παρουσιάζει τον εαυτό του και τον αδερφό του ως Sam και Dean Vaughn από το Ρόουντ Αϊλαντ στον Richard Greenstreet.

 

Season 14

14×02 Gods and Monsters: Ο Σαμ, ο Μπόμπυ και η Μαίρη εμφανίζονται σαν πράκτορες του FBI.

14×04 Mint Condition: Ο Σαμ χρησιμοποιεί το όνομα “Ian Gillan” ενώ ο Ντην το όνομα “Ritchie Blackmore”. Ο πρώτος είναι ο τραγουδιστής των Deep Purple ενώ ο δεύτερος ο βασικός κιθαρίστας του συγκροτήματος.

14×05 Nightmare Logic: Ο Σαμ χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Harrison και Byrne για τον ίδιο και τον Ντην και λέει πως έρχονται από μια Εταιρεία Διατήρησης της Ιστορικής Μνήμης. Ο Jerry Harrison και ο David Byrne ήταν ο κιθαρίστας και ο τραγουδιστής των Talking Heads.

14×06 Optimism: Ο Ντην εμφανίζεται ως πράκτορας Berry και ο Τζακ ως πράκτορας Charles αναφερόμενοι στον πρωτοπόρο ροκ τραγουδιστή Chuck Berry, που είχε έναν γιο με το όνομα Charles Berry.

14×12 Prophet and Loss: Ο Ντην και ο Σαμ εμφανίζοναι σαν ανήψια του Ντονατέλο ενώ ο Κάστιελ σαν γιατρός.

14×13 Lebanon: Οι κάτοικοι στο Lebanon ξέρουν τους Γουίντσεστερ σαν Σαμ και Ντην Κάμπελ.

14×14  Ouroboros: Ο Ντην και ο Κάστιελ εμφανίζονται σαν πράκτορες του FBI με τα ψευδώνυμα “Page” και “Jones”, μια αναφορά στον Jimmy Page και στον John Paul Jones από το συγκρότημα των Led Zeppelin.

14×15 Peace of Mind: Ο Σαμ και ο Κάστιελ εμφανίζονται ως πράκτορες Scholz και Delp. Ο Tom Scholz ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Boston ενώ ο Brad Delp υπήρξε τραγουδιστής του ίδιου συγκροτήματος μέχρι το θάνατό του το 2007.

14×16 Don’t go in the Woods: Για μια ακόμη φορά ο Σαμ και ο Ντην εμφανίζονται ως πράκτορες του FBI.

14×19 Jack in the Box: Ο Ντην, ο Σαμ και ο Κάστιελ παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI με τα ονόματα Kilmister, Clarke, and Taylor, μια αναφορά στα μέλη των Motörhead (1976 – 1982): Lemmy Kilmister, “Fast” Eddie Clarke, Phil “Philthy Animal” Taylor.

Season 15

15×01 Back and to the Future: Ο Σαμ και ο Ντην παρουσιάζονται με την γνωστή τους «ταυτότητα»: πράκτορες του FBI.

15×05 Proverbs 17:3: Ο Ντην και ο Σαμ ξαναχρησιμοποίησαν τις ταυτότητες από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Φύσης, που είχαν εμφανίσει και στο τρίτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν.

Previous articleΠώς γυρίστηκε το series finale του Supernatural με τους περιορισμούς λόγω COVID-19
Next articleReview – Supernatural – 3×09 Malleus Maleficarum
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
26 May 2017 14:38

Χεχε!!! Beyonce! Ξεχάσατε το επεισόδιο που ο Castiel συστήνεται με το όνομα της αδερφής της Beyonce!