Supernatural Αφιέρωμα | Οι πρώτες και οι τελευταίες ατάκες των αγαπημένων μας Ηρώων

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean Winchester και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Βλέποντας το series finale του Supernatural να παραλληλίζεται ξεκάθαρα σε πολλά σημεία με τον πιλότο της σειράς, μου ήρθε η ιδέα να ψάξω τις πρώτες και τις τελευταίες ατάκες των χαρακτήρων, που σχεδόν ποτέ δεν είναι γραμμένες τυχαία. Οι σεναριογράφοι συνήθως φροντίζουν η πρώτη ατάκα να ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητα του χαρακτήρα που εισάγουν, και από αυτή τη μια φράση το κοινό να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για αυτόν. Αντίστοιχα, φροντίζουν η τελευταία ατάκα του χαρακτήρα να μετουσιώνει όμορφα το ταξίδι του στη σειρά, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν ήταν. Προφανώς και δεν δείχνουν όλοι οι σεναριογράφοι τον ίδιο ζήλο στην εδραίωση και την ολοκλήρωση ενός χαρακτήρα μέσα από μια ατάκα (και θα δούμε στο σημερινό αφιέρωμα κάμποσες αδιάφορες ατάκες, να είστε σίγουροι), αλλά όταν το κατέχουν αυτό το μετα-αφηγηματικό ταλέντο μπορούν να δώσουν κάτι πραγματικά όμορφο. Τρανό παράδειγμα της σημερινής λίστας, ο Castiel, του οποίου, τόσο η εισαγωγική όσο και η αποχαιρετιστήρια ατάκα, θα μείνουν στην τηλεοπτική ιστορία ως δυο από τις πιο επικές!

Supernatural' Series Finale 'Carry On' Recap: One Hell Of A Ride

Dean Winchester: 

(1×01 Pilot) “‘Night, Sam.”

(15×20 Carry On) “Hey, Sammy.”

Γνωρίζουμε τον Dean Winchester ως τετράχρονο αγόρι που καληνυχτίζει τον κοιμισμένο αδερφούλη του. Τα τελευταία του λόγια στη σειρά είναι και πάλι στον αδερφό του, όταν οι ψυχές τους σμίγουν μετά θάνατον στο νέο Παράδεισο που δημιούργησε ο Jack. Θα μπορούσε να είναι και σύμπτωση, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι ο Dean είχε το ρόλο του προστάτη του Sam καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς, αυτό το ζευγάρι φράσεων δεν μπορεί παρά να είναι συμβολικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural sam pilot first appearance

Sam Winchester:

(1×01 Pilot) “Do I have to?”

(15×20 Carry On) “Dean.”

Τα λόγια που μας εισάγουν τον Sam στη σειρά αντικατοπτρίζουν την απροθυμία του να πάει σε ένα πάρτι για το Halloween, αλλά συμβολίζουν τη γενικότερη απροθυμία του να επιστρέψει στον κόσμο του Υπερφυσικού. Το ταξίδι του ήρωα κλείνει με μια λέξη μόνο (το όνομα του αδερφού του) κι ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης, καθώς η ψυχή του σμίγει μετά θάνατον με εκείνον, που τον περίμενε στον Παράδεισο.

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural mary pilot

Mary Winchester: 

(1×01 Pilot) “Come on, let’s say good night to your brother.”

(14×17 Game Night) “Jack? Please! Listen to me!”

Πόσο τυχαίο είναι και που και η πρώτη και η τελευταία ατάκα της Mary στη σειρά λέγεται λίγο πριν τον εκάστοτε θάνατό της; Σε περίπτωση που δεν τη θεωρείτε αδικημένο χαρακτήρα, κοιτάξτε λίγο ξανά τις άδοξες τελευταίες λέξεις που διάλεξε η σεναριογράφος του Game Night να δώσει σε έναν τόσο σημαντικό χαρακτήρα: απλά ικετεύει να ακουστεί…


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural john pilot

John Winchester:

(1×01 Pilot) “Hey, Dean.”

(14×13 Lebanon) “Dean. No, I’m okay. I just… I just had one hell of a dream. Yeah. No, it was a good one. I’m on my way back. I’ll see you soon.”

Στην πρώτη του ατάκα, ο μπαμπάς Winchester χαμογελά γλυκά στον Dean. Πλήρης αντίθεση με το σκληρόπετσο και απόμακρο John που γνωρίσαμε αργότερα στη σειρά. Στο 300ό επεισόδιο, μέσω της μαγείας του χρονοταξιδιού, ο John συναντήθηκε για τελευταία φορά με τα παιδιά του, και η τελευταία του ατάκα, με μη αντιπροσωπευτική τρυφερότητα στη φωνή, είναι προς τον Dean και πάλι. Μήπως τον είχαμε παρεξηγήσει τελικά;


Bobby Singer: 

(1×22 Devil’s Trap) Here you go.

(15×20 Carry On) “Have fun.”

Γενικά, η αδιάφορη πρώτη ατάκα του Bobby αντικατοπτρίζει άψογα το γεγονός ότι ήταν χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από ανάγκη, οπότε μην υποτιμάτε την meta-αξία της. Βέβαια, αν ο Eric Kripke, που έγραψε αυτό το επεισόδιο, είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο Bobby θα γινόταν ένας από τους μακροβιότερους χαρακτήρες της σειράς, πιστεύω θα φρόντιζε λίγο καλύτερα τη σκηνή που μας τον γνώρισε. Ο Andrew Dabb που έγραψε το series finale, πάντως, φρόντισε να μας δώσει ένα αξιομνημόνευτο cameo για τον αποχαιρετισμό του Bobby: η ψυχή του νεκρού κυνηγού υποδέχεται την ψυχή του Dean στον Παράδεισο, τον ενημερώνει για τις αλλαγές που έχουν γίνει, και καμαρώνει που επιτέλους τον βλέπει ξαλαφρωμένο.


Girls & Guns | Jo harvelle, Warrior woman, Female character inspiration

Jo Harvelle:

(2×02 Everybody Loves a Clown) “No, I’m just real happy to see you. Don’t move.”

(7×09 Defending Your Life) “Come on, Dean. I used to hunt ghosts. I know the tricks. He’s making me do this.”

Η πρώτη ατάκα της Jo ήταν προς τον Dean κι αντικατοπτρίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση ψευτο-φλερτ που είχαν μεταξύ τους, που δυστυχώς οι σεναριογράφοι ακολουθήσαν εμμονικά, κι απομάκρυναν με συνοπτικές διαδικασίες τη νεαρή κυνηγό από τη σειρά, όταν ένοιωσαν ότι δεν τραβάει το ρομάντζο. Ας μην αρχίσω καλύτερα πάλι για το πόσο αδικήθηκε ο χαρακτήρας της. Η Jo πέθανε στην 5η σεζόν, και 2 χρόνια αργότερα, σε ένα από τα χειρότερα αυτοτελή επεισόδια εκείνης της σεζόν, ο θεός-δικαστής Όσιρις χρησιμοποιεί την ψυχή της για να τιμωρήσει τον Dean. Ο Sam σκοτώνει το θεό, οπότε η επιρροή του επάνω της σταματά. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της Jo προς τος Dean, πάντως, ήταν πανέμορφος: ένα τρυφερό άγγιγμα στο μάγουλο που είπε πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να έχουν πει οι λέξεις.


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural ellen first

Ellen Harvelle:

(2×02 Everybody Loves a Clown) “Sam? Dean? Winchester?”

(6×17 My Heart Will Go On) “I know.”

Από πρώτη ατάκα, η Ellen δεν λέει και πολλά, αλλά η τελευταία της μας άγγιξε εκεί που πονάει. Λίγο πριν ο Balthazar εξαλείψει την εναλλακτική πραγματικότητα που δημιούργησε η διάσωση του Τιτανικού, ο Bobby λέει όλη την αλήθεια στην Ellen και της δηλώνει από καρδιάς ότι τη χρειάζεται. Κι εκείνη το ξέρει. Ένας έρωτας που δεν ξέραμε καν ότι θέλαμε και κλάψαμε πολύ όταν τον χάσαμε…


Dark Side of the Moon' - Supernatural - Chad Lindberg Image (15118731) -  fanpop

Ash:

(2×02 Everybody Loves a Clown) “What? It closin’ time?”

(5×16 Dark Side of the Moon) “Ah, gentlemen. I don’t mean to be a downer or anything but… I’m sure I’ll see you again soon.”

Και οι δυο ατάκες του Ash υποδηλώνουν το ρόλο του μέσα στο σενάριο ως comic relief, αλλά η δεύτερη αποκτά άλλο νόημα γνωρίζοντας την κατάληξη των Winchesters. Το cameo του Ash στον Παράδεισο ήταν αυτό που θα ήθελα να έχω δει, αν ο COVID δεν άλλαζε τα σχέδια της παραγωγής για το series finale.


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural gabriel tall tales

Αρχάγγελος Γαβριήλ:

(2×15 Tall Tales) “I’ve been mopping this floor for six years. There you go, guys. What the heck’s that for?”

(13×22 Exodus) “All I did on Earth was run. I’m not running any more. Go!”

Πολύ πριν αποκαλυφθεί η αληθινή του ταυτότητα, ο Γαβριήλ μας συστήθηκε ως ανήξερος επιστάτης ενός κολεγίου. Εντάξει, σε ότι αφορά τις πρώτες ατάκες δεν είναι και η πιο αξιομνημόνευτη η δική του, αλλά η τελευταία του σίγουρα συγκαταλέγεται σε αυτές!


Rufus Turner:

(3×15 Time Is On My Side) “What?”

(11×16 Safe House) “Yeah, soft this.”

Από την πρώτη κιόλας κοφτή ατάκα ο Rufus μας έδειξε ότι ήταν πιο γκρινιάρης κι απότομος κι από τον Bobby, κι αυτό λέει πολλά! Αν και τον είδαμε ζωντανό για τελευταία φορά στο And Then There Were None της 6ης, η εμφάνισή του σε ένα flashback επεισόδιο της 11ης μας έδωσε την τελευταία ατάκα του στη σειρά που ήταν τόσο ‘γλυκιά’ (not) όσο και η πρώτη του!


3.02 The Kids Are Alright - SPN 0138 - Supernatural HQ Screencaps | Lisa  supernatural, Supernatural, Supernatural christmas

Lisa Braeden:

(3×02 The Kids Are Alright) “Dean!”

(6×21 Let It Bleed) “We’re okay, so – so that’s what’s important, right?”

Η χαμογελαστή αντίδραση της Lisa όταν βλέπει τον Dean ακάλεστο στο κατώφλι της μετά από τόσα χρόνια, σημαίνει ότι εκείνο το σαββατοκύριακο που είχαν περάσει μαζί κάποτε, πρέπει να ήταν πολύ καλό! Η τελευταία της εμφάνιση στη σειρά ήταν κάθε άλλο παρά χαμογελαστή, βέβαια. Ο Dean ζητά από τον Castiel να τον διαγράψει από τη μνήμη της Lisa και του Ben. Η έμμεση συγχώρεση που του δίνει η Lisa μας κάνει την καρδιά χίλια κομμάτια…


supernatural on Twitter: "TOP MULHERES DE SUPERNATURAL: #TOPSPN 20. Pamela  Barnes… "

Pamela Barnes:

(4×01 Lazarus Rising) “Bobby!”

(5×16 Dark Side of the Moon) “Yup. Just how I imagined.”

Δεν είναι αυτά που λέει τόσο, αλλά η εκρηκτική προσωπικότητα της Pamela που έκανε το χαρακτήρα της αξιομνημόνευτο. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε, την τελευταία ατάκα τη λέει καθώς φιλάει τον Dean και του χουφτώνει τον… εεε, ας μην επεκταθώ, μας διαβάζουν και μικρά παιδιά! (Δεν ανέφερα το Nihilism ως τελευταία εμφάνιση του χαρακτήρα, γιατί εκεί δεν ήταν η αληθινή Pamela.)


Castiel:

(4×01 Lazarus Rising) “I’m the one who gripped you tight and raised you from perdition.”

(15×18 Despair) “I love you. Goodbye, Dean.”

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω εδώ, έτσι; Ανατριχίλα. Απλά.


anna milton supernatural by shaidberg on DeviantArt

Anna Milton:

(4×09 I Know What You Did Last Summer) “I was trying to warn them.”

(5×13 The Song Remains the Same) “I’m really sorry. Michael.”

Η Anna σαν χαρακτήρας αντιπροσωπεύει τέλεια το ρητό “ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις”. Ξεκίνησε ως αγγελικός σύμμαχος των Winchesters και υπό την πίεση του Παραδείσου κατέληξε ο παρ’ολίγον εξολοθρευτής τους. Στην τελευταία της σκηνή, ζητά συγνώμη από τη νεαρή Mary επειδή αποπειράθηκε να τη δολοφονήσει, λίγες στιγμές πριν την σκοτώσει ο Μιχαήλ. Πάντα θα αναρωτιέμαι, όμως, πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα στο Supernatural αν είχε κρατήσει το ρόλο που τελικά πέρασε στον Castiel


Adam Milligan:

(5×18 Point of No Return) “Where am I?”

(15×08 Our Father, Who Aren’t in Heaven) “Since when do we get what we deserve? Good luck.”

Παρόλο που γνωρίζαμε την ύπαρξή του από το Jump the Shark της 4ης, τον αληθινό Adam τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στην 5η σεζόν, όταν τον ανέστησε ο Castiel για να βοηθήσει τα αδέρφια του στο πόλεμο εναντίον των αγγέλων. Τα τελευταία λόγια που λέει ο τρίτος αδερφός Winchester στον Dean αντικατοπτρίζουν όλη την απαισιόδοξη φιλοσοφία της σειράς και προοικονομούν το γλυκόπικρο series finale της.


File:ClaireNovakSeason4.jpg

Claire Novak:

(4×20 The Rapture) “Daddy?”

(13×10 Wayward Sisters) “I came back to Sioux Falls to save Sam and Dean Winchester and I did. No, we did, we saved Sam and Dean. All of these amazing women, my family. They don’t know it yet, they think I’m staying because I’m broken but I’m staying because I need them, my family, my army. The thing that killed Kaia is still out there and I don’t care if I have to tear another whole in the universe, we’re going to find it. And I’m going to kill it.”

Γνωρίσαμε την Claire ως το κοριτσάκι που χάνει τον πατέρα της με έναν τραγικό τρόπο: όταν εκείνος δέχεται να γίνει το μόνιμο δοχείο ενός αγγέλου, για να τη σώσει. Το τραύμα αυτό το κουβαλά για πάντα μέσα της κι είναι αυτό που την ωθεί να γίνει κυνηγός τελικά. Η τελευταία φορά που είδαμε την -ενήλικη πια- Claire ήταν στον αποτυχημένο πιλότο για το spin-off του Supernatural. Το επεισόδιο κλείνει με το voice-over της νεαρής κυνηγού, όπου αποδέχεται τη θετή οικογένειά της και υπόσχεται εκδίκηση για το χαμό της Kaia, για την οποία είχε δαγκώσει γερά τη λαμαρίνα.


Becky Rosen:

(5×01 Sympathy for the Devil) “And then Sam touched—” No. “—caressed Dean’s clavicle. ‘This is wrong,’ said Dean. ‘Then I don’t want to be right,’ replied Sam, in a husky voice.”

(15×04 Atomic Monsters) “What are you…? No. You bring them back. You bring them back! Please… you can’t do this.”

Η εισαγωγή της Becky είναι με αυτήν να γράφει Wincest fan fiction. Όχι και ιδανική γνωριμία, θα έλεγα, και για χρόνια ο χαρακτήρας της ήταν ένας από τους πιο μισητούς της σειράς, αλλά η τραγική κατάληξη της Νο1 φαν του Supernatural μας έκανε να την συμπαθήσουμε έστω στο τέλος. Πραγματικά ελπίζω να είναι μέσα σε αυτούς που επανέφερε ο Jack στο τέλος του Inherit the Earth.


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural jody first episode

Jody Mills: 

(5×15 Dead Men Don’t Wear Plaid) “Owen, put down the cupcake and pick up an apple… Okay? Okay. I love you.”

(15×12 Galaxy Brain) “She will be. Soon.”

Η εδραιωμένη “μαμά’ του Supernatural” φυσικά και εισήχθη στη σειρά με την πιο ‘μαμαδίστικη’ ατάκα που υπάρχει, και μας απέδειξε στην πορεία ότι οι μαμάδες μπορούν να είναι πιο badass κι από τους πιο σκληροτράχηλους άνδρες κυνηγούς! Με την τελευταία της εμφάνιση στη σειρά, η Jody υποδέχεται την Kaia μετά από τη διάσωσή της και της προσφέρει στέγη στο σπίτι της στο Sioux Falls. Το πρώτο πράγμα που τη ρωτάει η μικρή είναι αν θα είναι εκεί και η Claire, στο οποίο η Jody της απαντά καταφατικά με χαμόγελο. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία ατάκα της, η Σερίφης δείχνει το μητρικό της ένστικτο.


Balthazar:

(6×03 The Third Man) “Cas. You’re here. It’s so good to see you. He told me you were floating around.”

(6×22 The Man Who Knew Too Much) “Cas…”

Με ίσες ποσότητες αυθάδειας και στοργής προς τον Castiel, ο Balthazar κάνει αξιομνημόνευτη την πρώτη του εμφάνιση στο Supernatural. Είναι ο μόνος που τον αποκαλούσε με το υποκοριστικό του, και τον θεωρούσε φίλο του, αν και άσπονδο πολλές φορές. Ούτε ο Balthazar, ούτε εμείς, κανείς δεν μπόρεσε να πιστέψει την προδοσία του Castiel στο τέλος. Μα να σκοτώσει τον μοναδικό άγγελο που τον συμπαθούσε;


(7×08 Season Seven, Time for a Wedding!) “Hey. You Dean? Hmm. I thought you’d be taller.”

(15×10 The Heroes’ Journey) “Stay safe out there.”

Το ταξίδι του Garth στο Supernatural ήταν πολύ περίεργο. Ξεκίνησε ως ένας παρασκηνιακός χαρακτήρας το όνομα του οποίου απλά αναφέρθηκε στην 6η σεζόν κι όταν πια έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ένα από τα χειρότερα επεισόδια, όχι μόνο της 7ης σεζόν, αλλά της σειράς ολόκληρης, δεν τον πήραμε με καλό μάτι. Ένας ιδιοσυγκρασιακός loser, με αμφιλεγόμενες ικανότητες στο κυνήγι, που το παίζει άνετος και τη λέει στον Dean; Κι όμως, σε κερδίζει στην πορεία. Και στην τελευταία του εμφάνιση, ως οικογενειάρχης λυκάνθρωπος πια, είναι αληθινός φίλος των Winchesters.


Charlie Bradbury:

(7×20 The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo) “Pictures or it didn’t happen, right?”

(10×21 Dark Dynasty) “I can’t do that, Dean.”

Η εισαγωγή της Charlie θα παραμείνει για πάντα ως μια από τις καλύτερες σεκάνς της σειράς. Τη στιγμή που γυρίζει και λέει χαμογελαστά την πρώτη της ατάκα ξέρεις ότι θα γίνει fan favourite. Για την τελευταία της ατάκα δεν θα πω πολλά, γιατί πονάει ακόμα ο θάνατός της. Αρνήθηκε να παρατήσει τους φίλους της στην τύχη τους και το πλήρωσε με τη ζωή της…


Σχετική εικόνα

Kevin Tran:

(7×21 Reading Is Fundamental) “Princeton just adjusted its acceptance rate down to 8.7% for 2013.”

(15×02 Raising Hell) “I love you, guys.”

Γνωρίζουμε τον Kevin ως παιδί-θαύμα, μαθητή λυκείου έτοιμο για πρόωρη εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, του οποίου η ζωή γυρνάει ανάποδα όταν μπλέκεται, χωρίς να το θέλει, στη μάχη Παραδείσου-Κόλασης. Η πορεία του νεαρού Προφήτη προς την καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένη από την στιγμή που γνωρίζει τους Winchesters, και είναι απορίας άξιο πως, μετά από τα όσα πέρασε, ως φάντασμα πια, καταδικασμένο να περιπλανιέται στη Γη μέχρι να αποτρελαθεί, τους αποχαιρετά με λόγια αγάπης. Εγώ θα τους έριχνα ένα σιχτίρι, πάντως.


Benny Lafitte:

(8×01 We Need to Talk About Kevin) “No thanks to you. The hell took you so long?”

(8×19 Taxi Driver) “Go on. It’s me they want. Go on. You just make sure you tell Dean I said goodbye. I was never any good up there anyway.”

Συνήθως αντιπαθώ τους χαρακτήρες που δημιουργούνται ως εργαλεία για να προχωρήσει η πλοκή και να υπάρξει ίντριγκα μεταξύ των πρωταγωνιστών, αλλά ο Benny με κέρδισε με τη στωικότητα και την αυθάδειά του από την πρώτη ατάκα. Δυστυχώς, ο φαινομενικός θάνατός του σε ένα από τα πιο εξοργιστικά επεισόδια που έχουν γράψει οι ‘Buckleming’ για το Supernatural, ήταν ηρωικός μεν, αλλά εντελώς αχρείαστος.


Gadreel:

(9×01 I Think I’m Gonna Like It Here) “Easy there, brother. This young man has prayed for our assistance. Are we creatures of wrath or compassion? I would argue the latter.”

(9×23 Do You Believe in Miracles?) “When they say my name, perhaps I won’t just be the one who let the serpent in. Perhaps I will be known as one of the many who gave heaven a second chance. Run, sister.”

Άλλος ένας χαρακτήρας-εργαλείο της πλοκής, γλυκομίλητος και ιδεαλιστής από την αρχή μέχρι το τέλος ο Gadreel.


Donna Hanscum:

(9×13 The Purge) “Thanks for your patience, agents. Coroner’s report finally came in.”

(15×18 Despair) “Sam?!”

Η Donna είναι από αυτούς τους χαρακτήρες που έγιναν στην πορεία σημαντικοί, αλλά η πρώτη τους ατάκα φωνάζει από μακριά ότι γράφτηκαν για να είναι guests της μιας φοράς. Δυστυχώς, για τη Donna, βέβαια, και η τελευταία ατάκα της στη σειρά είναι εξίσου αδιάφορη. Λίγο πριν την εξαφανίσει ο Θεός για να βασανίσει τον Sam, εκείνη καλεί το όνομά του και αυτή είναι η τελευταία φορά που τη βλέπουμε. Μακάρι να είχαμε πάρει κάποια επιβεβαίωση ότι ο Jack την επανέφερε στη ζωή μετά την ήττα του Chuck.


Amara:

(11×03 The Bad Seed) “I just want you to save me, from him.”

(15×17 Unity) “Balance.”

Η πρώτη ατάκα της Amara στη σειρά είναι να ζητά από τον Crowley να τη σώσει από το Θεό και η τελευταία να βρίσκει μια (φαινομενική) ισορροπία μαζί του.


Eilleen Leahy:

(11×11 Into the Mystic) “Sorry. I wasn’t working last night.”

(15×18 Despair) “Please, Sam– tell me what’s going on?”

Όπως και άλλοι χαρακτήρες του σημερινού αφιερώματος, η Eillen δεν ήταν χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να κρατήσει, κι αυτό φαίνεται από την τετριμμένη πρώτη ατάκα της. Το κακό είναι ότι και τα τελευταία (γραπτά) λόγια της στη σειρά δεν φέρουν κάποιο ιδιαίτερο βάρος. Η σκηνή ήταν δυνατή μόνο και μόνο γιατί έδειξε τον Sam να την χάνει και πάλι πάνω που την βρήκε, αλλά ο χαρακτήρας της δεν αναφέρεται ποτέ ξανά, κι ας φάνηκε στην τελευταία σεζόν ότι είχε έρθει για να μείνει.


Supernatural' Season 15, Episode 8 Recap: “Our Father Who Aren't In Heaven”  – Nerds and Beyond

Donatello Redfield:

(11×21 All in the Family) “Call me Donatello. Yeah. I’m named after him.”

(15×08 Our Father, Who Aren’t in Heaven) “Cairo. Egypt. Excuse me. I need bourbon.”

Ο Donatello εισήχθη στη σειρά σαν comic relief και οι δυο αυτές ατάκες το επιβεβαιώνουν.


Mick Davies:

(12×02 Mamma Mia) “You’ve been a bad girl, Toni. And I’ve come to fetch you.”

(12×17 The British Invasion) “No. The code is what makes a young boy kill his best friend. When I was a child, I had nothing. I owed you everything, and I obeyed. But I’m a man now, Dr. Hess… and I can see the choices, and I choose to do the right thing.”

Κανενός οι ατάκες δεν μετουσιώνουν το κακόγουστο storyline των Βρετανών Ανθρώπων των Γραμμάτων καλύτερα από αυτές του Mick στη σειρά. “Ήσουν κακό κορίτσι και ήρθα να σε μαζέψω”; Ειλικρινά, αναγούλιασα. Ποιός σοβαρός σεναριογράφος τα γράφει αυτά τα πράγματα; (A, οι ‘Buckleming’, παίρνω πίσω και το “σοβαρός σεναριογράφος” και την απορία μου…)


Supernatural' Byzantium 1408: Emotionally Powerful, Just How I Like It |  Movie TV Tech Geeks News

Kelly Kline:

(12×08 LOTUS) “A few words to the man upstairs, Sir, like you do every morning.”

(14×08 Byzantium) “Shh. It’s okay. Go. Have a great life. I’ll be waiting. I love you so much.”

Με την πρώτη της ατάκα η Kelly δείχνει την πίστη της στο Θεό, και με την τελευταία την αγάπη της για τον γιό της, τον Jack. Και η μοίρα το έφερε, ο Jack να καταλήξει να πάρει τη θέση του Θεού στο σύμπαν του Supernatural.


Jack:

(13×01 Lost and Found) “Father?”

(15×19 Inherit the Earth) “I’m really as close as this. Goodbye.”

Λακωνικός και στα πρώτα και στα τελευταία του λόγια ο μικρός νεφελίμ. Ο Jack αποχαιρετά τους θετούς του πατεράδες με ένα απλό αντίο, θυμίζοντάς τους ότι θα βρίσκεται πάντα μέσα τους. H κίνηση του να ακουμπήσει την καρδιά του εκείνη τη στιγμή καθρεφτίζει την ίδια κίνηση που έκανε ο Dean στο επόμενο επεισόδιο, λίγες στιγμές πριν πεθάνει, θυμίζοντας στον Sam ότι πάντα θα τον κουβαλά μέσα του.

ΥΓ Έρχεται σύντομα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με τις ατάκες των αγαπημένων μας villains!

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Περισσότερα Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x